icon
1 / 1
avatar

Môžem poprosiť recept miliujem mak 😍

Odpovedz
24. júl 2020
avatar
Odpovedz
25. júl 2020
avatar
Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Vyzera nadherne!

Odpovedz
25. júl 2020
avatar
Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Aj ja som maková ☺

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

An ja si prosim recept .

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Môžem a ja

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Nech sa páči receptík🥰
Korpus: 8 vajíčok,120g práš.cukor,60g krupic.cukor,250g zomletého maku,100g pravého masla...
Vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka,žĺtka si s krupicovým cukrom vyšľahám do bielej peny(trvá to aj 5min),do žĺtkovej peny prišľahám zmäknuté maslo..medzi tým si vyšlahám bielka s práškovým cukrom do ozaj tuha(trvá to aj 8min.)..Bielkový sneh zľahka postupne po častiach už len ručne metličkou primiešam k žĺtkovej pene až kým sa to nespojí a nevznikne nadýchaný penový krém..a nakoniec do tejto masy úplne zľahúčka postupne po častiach primiešam metličkou mak(200g),musí to byť ozaj zľahka aby cesto nespľaslo a korpus bol nadýchaný..
Do formy(26cm)si dám iba na spodok papier na pečenie a vylejem nadýchané cesto a zarovnám,pečiem pri teplote 155st.cca 40-50min.
Krém: 500g jemný tvaroh,250g mascarpone,1 vanil.cukor,a práškový cukor som dávala odhadom podľa chuti,cca 4-5polievkových lyžíc,a zomletý mak tiež odhadom čo mi ostalo,cca 50g;)
Mascarpone,tvaroh a cukor vyšľahám a primiešam mak.
Upečaný vychladnutý korpus prerežem na dve časti..na spodný korpus nanesiem dostatok krému a na ten natrem malinovo jahodové pyré-mrazené maliny/jahody si prevarím s trochou cukru a rozmixujem,ešte som aj prepasirovala..na krém a pyré druhý korpus a na vrch a boky potrem zvyšok krému a ozdobím..🖤

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Vyzerá neskutočne, určite vyskúšam. A nádherné zdobenie 😍

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

Môžem poprosiť recept 😍

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

@miuska66 dakujem krásne 👍

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

@lienkaam16 ďakujeem🥰

Odpovedz
25. júl 2020
avatar

@miuska66 uz len vyskusat... dakujem

Odpovedz
26. júl 2020