#test_kospa KOKOSOVÁ MÚKA:
    Použila som ju do banánových lievancov a domácich BEBE keksíkov bez použitia inej múky, do palaciniek s čiastočným použitím špaldovej múky a do bábovky v zmesi s klasickou múkou v odporúčanom pomere 1:4.
    PLUSY:
    + je bezlepková
    +vysoký obsah vlákniny
    +nezanecháva v koláči kokosovú chuť
    + dodáva krehkosť
    MÍNUSY:
    - nedá sa vo všetkých receptoch využiť ako úplná náhrada klasickej múky, je lepšie ju miešať s múkou s obsahom lepku, alebo ktorá jednotlivé zložky spojí („stmelí“)
    - viaže na seba pomerne veľa vody, čo sa môže odraziť na suchších koláčikoch
    ZHRNUTIE:
    S múkou som boa v konečnom dôsledku spokojná. Len sa treba naučiť s ňou robiť. Banánové lievance s ňou boli ľahké a krehučké, netrhali sa. Čo som robila BEBE keksíky, cesto bolo trošku drobivejšie pred upečením, po upečení zas trochu suchšie, hoci som piekla aj kratšie ako zvyknem. V nich som najvýraznejšie cítila, že som použila kokosovú múku, boli totiž hutnejšie ako inokedy. Manžel si ale nič nevšimol a to on nemá rád kokos 😀 V bábovke som ju zas vôbec nepostrehla 🙂 Palacinky som pôvodne chcela robiť len s kokosovou múkou, no hneď prvá skončila v miske pre sliepky, lebo sa úplne roztrhala a rozišla a nedala sa otočiť (takže aj sliepky testovali 😀 ). Takže veľmi rýchlo som pochopila, že iba samotná kokosová múka nie je použiteľná na palacinky, že síce viaže vodu a nabopná, ale cesto nespojí, takže som k nej v menšom množstve pridala špaldovú múku a bolo to lepšie. Nedali sa mi síce robiť veľké palacinky, ale len menšie, lebo boli krehučké a ľahko sa trhali pri otáčaní, no chlapci si na nich pochutnali s domácou jablkovou nutelou 🙂