mslt
13. dec 2020
235 

NAŠA EXCLUSIVE JESEŇ S MISTRAL!

Na úvod, ako už slušnosť káže, sa chcem poďakovať webu Modrý koník, ako aj spoločnosti Popradské - Mistral, že nám bolo umožnené testovať bylinné čajíky. Bola som vybratá medzi desiatich testujúcich, čo ma veľmi potešilo, no zároveň to so sebou prinieslo aj určitú výzvu. Výzvu v zmysle, či dokážem sprostredkovať cez záverečnú recenziu, tú chuť a vôňu týchto bylinných čajov, nakoľko je to z môjho pohľadu viac-menej obtiažne. Najlepšie je ochutnať a vychutnať si tieto čajíky, spraviť si chvíľku pre seba, chvíľku ticha a pokoja, so šálkou čaju v ruke.

Čo som spolu s rodinkou testovala? Bolo to päť funkčných čajov, konkrétne:

  • Prieduškový s lipou
  • Nachladnutie so zázvorom a šípkami
  • Urologický s brusnicami
  • Trávenie s koriandrom a rascou
  • Imunita s vitamínom C a echinaceou                                                                          

Čajíky majú krásne krabičkové balenie, ktoré "učarovalo" aj mojej dcére, nakoľko si hneď všimla zvieratko na každej krabičke čaju. Vo vnútri sú pyramídové vrecúška zabelené ešte v špeciálnom balení, tzv. "aroma seal bag", ktoré zabezpečuje, že čaj ani pri opakovanom otváraní a zatváraní nestratí na chuti, či aróme.

A teraz k funkčným čajom jednotlivo. Pre lepšie hodnotenie použijem v záverečnej recenzii aj škálu hodnotenia, čo sa chutí čajíkov týka, a teda, ako chutili mne, pričom:

1. výborný

2. chutí

3. dobrý

4. skôr nechutí

5. nechutí

PRIEDUŠKOVÝ S LIPOU

POPIS: Prieduškový s lipou je úľavou pri kašli a boľavých prieduškách. Lipa má priaznivý účinok na podráždené hrdlo, tymian uvoľňuje dýchacie cesty a má na nich pozitívny vplyv. Fenikel poskytuje úľavu ústam a hrdlu a podporuje detoxikáciu organizmu. Sladké drievko dodáva čaju špecifickú chuť a pomáha udržiavať čisté nielen dýchacie cesty, ale aj duševný pokoj.

Čo sa týka môjho subjektívneho hodnotenia, tak hneď po otvorení som zacítila vôňu tymianu. Po zaliatí je čajík svetložltej farby, pričom vôňa tymianu je dominantná. Čaj som si dochutila lyžičkou medu, nakoľko bola jeho chuť pre mňa takto lahodnejšia. Popravde nie je to "šálka môjho čaju", chuťovo je sladkastý a na mojej škále hodnotenia čaj hodnotím známkou 3.

NACHLADNUTIE SO ZÁZVOROM A ŠÍPKAMI

POPIS: Nachladnutie so zázvorom a šípkami vám pomôže zatočiť s nachladnutím. Zázvor, ako aj šípky, prispievajú k obranyschopnosti organizmu. Šípky okrem toho podporujú funkciu dýchacích ciest a priaznivo pôsobia pri zhoršenom dýchaní. Mäta podporuje, imunitný systém a pôsobí priaznivo pri podráždení hrdla a hltanu. Pozitívny účinok na hrdlo, hltan a hlasivky má aj lipa. 

Tento čajík ulahodil mojim chuťovým pohárikom, nakoľko mám rada zázvor. Ten tam cítim v značnej miere. V náleve je čajík svetložltej farby, svieži a lahodný. Na škále hodnotenia nemôžem dať inú známku ako 1.

UROLOGICKÝ S BRUSNICAMI

POPIS: Urologický s brusnicami pomáha pri problémoch s močovými cestami. Žihľava prispieva k odvodneniu organizmu, podporuje správnu funkciu močových ciest a má protizápalový účinok. Listy brezy podporujú vylučovaciu funkciu obličiek a napomáhajú k obranyschopnosti nášho tela. Zlatobyľ má priaznivé účinky na močové cesty a podporuje normálne funkcie vylučovania moču. 

Musím sa priznať, že neobľubujem urologický čaj. No na moje nešťastie patrím k ľuďom, ktorých pár krát do roka potrápia urologické ťažkosti. Vtedy urologický čaj pijem z nutnosti. Mistral urologický mám po prvýkrát. Po zaliatí je svetločervenej farby, chuťou a vôňou klasický bylinkový. Ja som si ho dochutila medom, nakoľko je takto pre mňa chuťovo prijateľnejší. Čaj je lahodný a na mojej škále hodnotím známkou 3.

TRÁVENIE S KORIANDROM A RASCOU

POPIS: Trávenie s koriandrom a rascou je tou správnou voľbou pri ťažkostiach s trávením. Koriander siaty uľahčuje trávenie, napomáha tráveniu toxínov a pomáha pri strate chuti do jedla. Rasca lúčna stimuluje trávenie, podporuje tráviace funkcie a zmierňuje pocit plnosti či plynatosti. Mäta má priaznivý účinok na žalúdok. Repík sa zase postará o zlepšenie tráviaceho komfortu a pomáha vylučovať žlč z čreva. 

Čaj trávenie je v chuti lahodný, ľahký a svieži. Dominuje v ňom vôňa rasce a koriandru. V náleve je svetlohnedý a chuťovo vyvážený. Dochutený medom chutí výborne, čím si odo mňa vyslúžil známku 1.

IMUNITA S VITAMÍNOM C A ECHINACEOU

POPIS: Imunita a vitamínom C a echinaceou je tým správnym spoločníkom na chladné dni. Koreň echinacey podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu pri prechladnutí. Vlastnosti echinacey sú doplnené vitamínom C. Rozmarín má priaznivé účinky na imunitný systém a rumanček upokojí vaše hrdlo, hltan a hlasivky.

Tento čajík je pre mňa TOP. Zo všetkých funkčných čajov, mi tento ulahodil najviac. Chuťou, vôňou, zložením, no proste to je on, môjho srdca šampión. Čajík je mimoriadne lahodný, no zároveň svieži a celé jeho zloženie spolu vytvára dokonalú harmóniu. Nie je potrebné tento čajík nejako dochucovať, nakoľko je svojim zložením dokonale vyvážený a proste chuťovo skvelý. Tento čajík hodnotím zaslúžene známkou 1. 

V závere tejto recenzie musím ale napísať, sto ľudí sto chutí. Vyskúšala som týchto päť bylinkových čajíkov a každý má niečo do seba, každý je jedinečný a špecifický svojim zložením, no určite majú jednu vec spoločnú. Každý z týchto čajíkov je určite prospešný, ako podporný prostriedok pri zdravotných ťažkostiach. Veď bylinky nám predsa pomáhajú už po stáročia, a teda určite odporúčam skúsiť a ochutnať.

S priateľským pozdravom,

 Lenka s rodinou. 

#test_mistral3  #recenzia #recenzia #caj_mistral_skusenosti

ĎAKUJEME 🙂

14. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli