nesvadbovo
29. apr 2018
474 

Magic cake

Keď som na internete pred nejakým časom videla, že z jedného, na prípravu jednoduchého, cesta pripravíte trojvrstvový koláčik, musela som to okamžite skúsiť. Som už skrátka taká 🙂

Bola som milo prekvapená výzorom a tým, že niečo z Pinterestu fakt aj v skutočnosti funguje 🙂 Avšak chuťovo ma veľmi nezaujal.

Zato môj muž spráskal celý plech a vyhlásil, že je to absolútne geniálny koláč a mám mu ho urobiť opäť. Čo si budeme hovoriť, sto ľudí, sto chutí.

A tak sa tento koláčik stal takým naším malým rituálom. Vždy, keď si chcem niečo vyžehliť, alebo keď ho chcem skrátka potešiť, upečiem ho.

A viete čo na ňom miluje najviac? Že mu ho nikdy po nociach tajne nevyjedám 🙂

Potrebovať budete:

  • 4 vajcia
  • 150g kryštálového cukru od #korunny
  • 125g masla
  • 115g hladkej múky
  • 500ml mlieka
  • vanilkový struk

(Pre prípravu koláčika je dôležité, aby vajcia a mlieko mali izbovú teplotu, takže ich vytiahnite z chladničky aspoň polhodinku pred pečením.)

Žĺtky šľahajte s cukrom a zrniečkami z vanilkového struku aspoň 3 minúty. Pridajte roztopené maslo a pomaly miešajte, kým sa suroviny nespoja. Podobne prisypávajte po častiach múku, kým nevznikne kompaktné cesto. Následne postupne pridávajte mlieko a miešajte, len kým sa v ňom ostatné suroviny nerozpustia. Ako posledný pridajte vyšľahaný sneh z bielkov.

V tomto momente ma pravdepodobne budete mať chuť prísť nakopať, lebo v miske budete mať niečo veľmi tekuté, čo bude vyzerať ako "zdrcnutá" šľahačka. Ale nebojte sa, presne tak to má vyzerať 🙂 

Zmes vylejte do štvorcovej formy (25 cm), ktorú poriadne vysteľte papierom na pečenie tak, aby vám vytŕčal von a mohli ste zaň koláčik po upečení vytiahnuť.

Pečieme pri 160 stupňoch cca 50 minút až kým vrch nemá zlatohnedú farbu.

Po upečení necháme poriadne vychladnúť, vytiahneme z formy a servírujeme posypané púdrovým cukrom od #korunny. A šľahačka a čerstvé ovocie nič nepokazia 🙂

Zboznujem tento kolac, ale v kakaovej verzii 😊

Odpovedz
29. apr 2018

Nerozumiem vôbec lebo na foto vyzerajú inak však v popise je len piškót

Odpovedz
29. apr 2018

@domicocka no, ono ide presne o to, preto sa vola "carovny kolac".Pripravis iba jedno cesto, vylejes ho na plech ale ono pecenim same vytvori taketo tri vrstvy - maslo klesne na dno a vytvori spodnu maslovu tuhsiu cast, v strede zostane mlieko so zltkami a vytvori "pudingovu" cast a navrchu zostanu vyslahane bielka a tie vytvoria navrchu tu penu 🙂

Odpovedz
29. apr 2018

@patrica8 je to super, ze kazdemu chuti nieco ine, mna to naozaj fascinuje. Jeden by ani stipku neochutnal a druh sa zastavit v jedeni nevie 🤔😉

Odpovedz
29. apr 2018

urcite vyskusam.vdaka za tip 😉

Odpovedz
29. apr 2018

@lili1985 budem rada. A daj potom vediet, ci patris do chutoveho timu mojho, alebo moho muza 😉 Krasny vecer 😍

Odpovedz
29. apr 2018

@nesvadbovo dakujem krasne.urcite sa pochvalim.aj tebe i rodinke krasny vecer 😊

Odpovedz
29. apr 2018

@nesvadbovo presne, je to úžasné ako sme každý iný. Tento vanilkový som ešte neskúšala, chystám sa, ale vždy si radšej spravím kakaový 😋 je to také pudingové 😊

Odpovedz
29. apr 2018

@nesvadbovo tak to teda vyskúšam

Odpovedz
29. apr 2018

Tiez som ho skusala, fotogenicky je, no chutovo nic moc☺ u nas repete nehrozi😉

Odpovedz
30. apr 2018

@oxiba mam uplne rovnaky nazor 😉 Ale muz ma presvedcil, ze musi ist na "blog", lebo je super. No co ti poviem 😅

Odpovedz
30. apr 2018

@nesvadbovo prosím ťa myslíš že sa vydarí aj z hnedého kryštálového cukru? Nemám biely

Odpovedz
1. máj 2018

@domicocka nemal by to byt problem, akurat ho pridaj trosku viac, ma nizsiu sladivost ako biely cukor 🙂

Odpovedz
1. máj 2018

@patrica8 a ako robíš kakaový? Dáš recept?

Odpovedz
1. máj 2018

Začni písať komentár...

Odošli