nutrimas
12. sep 2014

AKÝ DRUH CHLORELLY SI VYBRAŤ ???

Slovenský ale aj zahraničný trh nám v dnešnej dobe ponúka na výber z rôznych druhov chlorelly, v rôznych cenových reláciách, s rôznym pôvodom a odlišným spôsobom spracovania.

NIE JE CHLORELLA AKO CHLORELLA...

Ľudia sa často domnievajú, že pri výbere je nutné sa riadiť cenou, ktorá je síce naozaj rozdielna, no v  značnej miere súvisí s kvalitou a spracovaním. Pre Vašu väčšiu informovanosť, čo vlastne kupujete a o akú kvalitu sa jedná, je potrebné si všímať u jednotlivých predajcov nasledovné dôležité body:

1. O aký druh chlorelly sa jedná. Existuje viacero druhov chlorelly, známe sú  napr. chlorella pyrenoidosa, vulgaris.V zásade všetky majú rovnaké zloženie a obsah zdraviu prospešných látok. Rozdiel je v tom, ako ich vie naše telo spracovať a vyťažiť na maximum.Chlorella vulgaris má v porovnaní s ch.pyrenoidosa tenšie bunkové steny, ktoré počas procesu pestovania, sušenia a spracovania prirodzene pukajú, vďaka čomu sa potom telo ľahko dostane k prospešným látkam a vie ich využiť.

2. Postup spracovania chlorelly – sušenie, lisovanie, spôsob pestovania (vnútri, vonku) a dezintegrovania rasy.Vnútorne pestované chlorelly (vulgaris) majú vyššiu stráviteľlnosť. Podmienky vnút.pestovania sú konštantné a je istota, že taktiež bude konštantný aj obsah všetkých látok.Vonku pestovaná chlorella môže obsahovať chemické a iné vzduch znečisťujúce látky, ktoré prenikajú do chlorelly napr. formou kyslých dažďov. Dezintegrácia (rozrušenie) bunkovej steny  - mechanicky (jej využiteľnosť v organizme je 90%-ná so zachovaním všetkých potrebných živín) , chemicky (stráca sa väčšina vitamínov) a prirodzene.

3. Pôvod chlorelly – všeobecne platí zásada, čím je viac slnka , bohatšia pôda, tým vyšší obsah živín a celkovo výraznejšie účinky má chlorella.

Na záver je potrebné poznamenať, že chlorella ako aj ostatné zelené potraviny nie sú LIEKOM. Tento fakt znamená, že od nich nemôžeme očakávať v krátkom čase a s istotou vyliečenie konkrétnej choroby. Okrem toho každý ľudský organizmus reaguje odlišne. Prospešnosť látok je ale pre každého rovnaká.

Nečakajte zázraky – predovšetkým u chronických ochorení, ktoré sa postupne vyvíjali niekedy aj celé desaťročia, je potrebná veľká dávka trpezlivosti. Bolo by chybou očakávať, že sa zo dňa na deň vyliečime akoby mávnutím čarovného prútika. K tomu, aby sme dosiahli svoj vytúžený cieľ je potrebná aj zmena jedálnička, celkového životného štýlu a prístupu k životu.

Všetky známe Zelené potraviny, ako aj CHLORELLU  v BIO kvalite a rôznych baleniach nájdete na našom eshope:

http://www.nutrimas.sk/Chlorella-c1_1_2.htm

Pri výbere Vám samozrejme radi poradíme a usmerníme v spôsobe užívania a dávkovania.

Začni písať komentár...

Odošli