Ak budeš mať šťastie, budeš sám.
    Úplne sám, nikto vedľa teba nebude, a budeš sa musieť spoliehať len na zem a na seba.
    Ak budeš mať šťastie a ten správny okamih príde, život ťa zasiahne, aby ťa zlomil ako orech a dostal von jadro.
    Ak budeš mať šťastie a bude ten správny čas, budeš mať bolesť. Toľko bolesti, že z toho skoro umrieš. A potom ti pomôže vnútorne sa prerodiť.
    Ak budeš mať šťastie, budeš plakať. Budú to slzy, ktoré sa nedajú zastaviť. A s nimi prichádza vyslobodenie a potom skutočný život.
    Ak budeš mať šťastie, budeš ľahko zraniteľný voči ostatným. A nemôžeš to skryť. Potom pochopíš, kto je s tebou a kto nie.
    Ak budeš mať šťastie, nebudeš poznať odpovede na otázky. Tie si budeš musieť domyslieť sám.
    Ak budeš mať šťastie, budeš sklamaný z ľudí, nápadov, učiteľov a dobrých čarodejníkov. A keď to prežiješ, uvidíš skutočný svet.
    Ak budeš mať šťastie a bude ten správny čas, nebudeš mať koho požiadať o radu. Vôbec nikoho. Musíš nájsť sám svoj vlastný vnútorný kompas.
    Ak budeš mať šťastie, a bude to ten správny čas, budeš sa cítiť neznesiteľne. Tak neznesiteľne, že s tým budeš musieť niečo urobiť, alebo necháš svet, aby niečo urobil.
    Ak budeš mať šťastie, utrpíš straty, budeš podvedený, zradený a takmer zničený. A to "takmer" zanecháva vrásky múdrosti na tvári. Skúsenosti zostanú celý život.
    Ak budeš mať šťastie, nebudeš mať žiadne peniaze. A budeš musieť nadviazať vzťahy s ľuďmi, ktorým stačilo predtým len zaplatiť.
    Ak budeš mať šťastie, budeš mať veľa peňazí a dostaneš sa do hĺbky zúfalstva, až sa stratí ilúzia, že štastie spočíva práve v nich.
    Ak budeš mať šťastie, nie každý ťa bude milovať. Budeš musieť vytvoriť svoj systém vnútornej hodnoty. Potom túžba zapáčiť sa každému, ti prestane zvierať hrdlo.
    Ak budeš mať šťastie, niekto blízky sa od teba odvráti. Vtedy spoznáš cenu šťastných chvíľ.
    Ak budeš mať šťastie, stretneš sa s tými, ktorých miluješ, tvárou v tvár. Čelo na čelo. Budú dve pravdy. Ich a tvoje. A budete cítiť priestor medzi jednotlivými vesmírmi, ktoré sa sotva navzájom dotýkajú.
    Ak budeš mať šťastie, zvládneš to všetko. A nájdeš spôsob, ako sa zmeniť. Vyskúšaš tú vnútornú alchýmiu, ktorá z bolesti tvorí krásu. Z hnevu zmierenie. Zo strachu skutky. Vinu a hanbu vymetá z duše ako staré smeti. A jazvy premieňa na brány.

    Ak budeš mať šťastie a bude to ten správny čas...
    A. Dateshidze