oliva1212
10. dec 2020
220 

A aká bola PLASMAkosmetika?

V prvom rade sa vám ospravedlňujem že som nebola kreatívnejšia pri nadpise ,,pútavého" článku tejto kozmetiky. Ale žiaľ nič mi nejako nenapadlo, prepáčte. Ale kto chce si článok prečíta a koho to nezaujíma tak roluje ďalej. 

Dva týždne som testovala dva produkty od firmy Future Medicine  s názvom PLASMAcreme a PLASMAgel. Na výrobe tejto kozmetiky sa podieľali lekári, biológovia a farmaceuti, takže sa jedna o lekárenskú kozmetiku.

PLASMAcreme

Ide o omladzujúci, vyživujúci a regeneračný krém ktorý je zložený z krvných proteínov, ktoré majú za úlohu regenerovať pokožku a podporiť obnovu vlastného kolagénu a tým minimalizovať tvorbu jemných vrások a taktiež zmierniť pigmentové škvrny a drobné jazvičky. Krém obnovuje štruktúru a pevnosť pokožky. Krém je vhodný pre všetky typy pokožky a pre všetky vekové kategórie.

A poďme teda k mojim pocitom z testovania. Mám 30 rokov a teda vrások až-až, ale tak odmalička som trpela extrémne suchou pokožkou, dokonca aj v puberte má akné obišlo, sem tam nejaká vyrážka bola, ale patrila som k tým šťastnejším ,,nepupkovým teenagerom". Ale za to som mávala celú zimu ekzémy okolo úst a šupinatú pokožku. A to, žiaľ, mávam aj teraz a hlavne v chladnejších mesiacoch. Preto som bola aj plná očakávaní pri testovaní plasmakosmetiky, keď že sľubuje hĺbkovú hydratáciu a regeneráciu pokožky. No žiaľ tento krém bol pre mňa malo hydratačný, konzistencia bola dobrá, taký ľahký dobre a rýchlo vstrebateľný, ale mne sa stále žiadalo dať si na pleť ešte niečo mastnejšie, mala som pocit že má vysušuje a moja pleť bola taká napnutá doslova ma až ťahala. Tým pádom som mala pocit, že mi nevyhovuje. Celkovo mam v zimnom období radšej krémy mastnejšie a na olejovej báze. 

PLASMAGEL

Tak na tento gél som sa veľmi tešila, pretože ma neskutočne pozitívny popis a to teda regeneruje poškodenú pokožku. Vďaka svojmu zloženiu vytvára na pokožke ochranný film, ktorý okamžite regeneruje poškodené a porušené bunky ako aj jazvy. Tento gél je však citlivý na chlad a nesmie zamrznúť a jeho aplikátor je navrhnutý tak aby sa doň nedostal vzduch a nezoxidoval. Na testovanie mi prišlo balenie 5ml, ktoré sa však veľmi rýchlo minulo. :(

Tento rok som podstúpila dve operácie, kde som mala zle pooperačné hojenie a teda viac ma trápila jazva na krku, ktorá na jednej strane nie je pekná, je keloidná, vystúpená a viditeľná, ale na strane druhej má často ťahá a svrbí. Naozaj som už vyskúšala všeličo od lekárskych krémov na predpis, po rôzne drahé zázračné gély a oleje, žiaľ na tento problém mi nepomohlo nič. A viditeľný zázrak sa nestal ani pri PLASMAgel. Aj keď som ho teda používala ako píšu, na príbalovom letáku, 2 x denne. Ale poviem vám, že konzistencia tohto gélu je fajn. Taká pekne hustá, nelepkavá, príjemná, rýchlo sa vstrebáva, ale tak isto som mala pocit, že sa potrebujem ešte niečím natrieť. Jazva sa však za 2 týždne vizuálne nijak nezmenila, ale ťahá má mene a nesvrbí. Takže zrejme by bolo vhodné používať dlhšie, aby sa dostavil efekt.

Ak mám byť úprimná a mám to zhrnúť, tak som asi bola trochu sklamaná alebo respektíve očakávala som od krému a gélu možno viac, ale zase na druhej strane 100 ľudí a 100 chutí. Ja som extrémna „sušienka", takže niektoré žienky s normálnou alebo mastnou pleťou by boli možno nadšené. Ale ja by som si zrejme tento PLASMAcreme nekúpila. Nad plasmagelom mám ešte otázniky. Takže celkovo krém neodporúčam pre typy ako som ja - extrémne suchá pokožka.

(foto bez filtra, retuše a bez makeupu po 12 dňoch používania plasmakosmetiky).

Na záver by som sa chcela poďakovať @konik_testuje, že si ma vybrali a dali mi šancu získať produkty na testovanie.

#recenzia #test_plasmakosmetika #plasmakosmetika_skusenosti

ak mas extremne suchu pokozku neskusala si, resp nepoznas kozmetiku CeraVe? velmi fajn aj cenovo, no na druhej strane ak mas 30+ mozno by to uz potrebovalo aj nieco s antianging efektom😉

2. jan 2021

@miuskam po tej cerave už poskulujem ale áno ja už potrebujem niečo aj na vrásky, veľmi inak rada mám čistý arganový olej, ale ďakujem za typ

2. jan 2021

@oliva1212 este skus pozriet annemarieborlind... tam najdes pre kazdu vekovu kategoriu , a su to TOP produkty, no treba pocitat s trosku vyssou investiciou... ale pripravky si zamilujes na prvy pohlad a vyskusanie.-

2. jan 2021

system absolut je pre 30+

2. jan 2021

Začni písať komentár...

Odošli