oliva1212
27. dec 2018
869 

Sušička bielizne EcoHybrid LG RC81U2AV3W

My matky to máme náročné... Staráme sa o všetkých členov rodiny denno-denne bez nároku na odmenu. Robíme to nezištne a z čistej lásky k našim najmilších. K tomu všetkému máme domácnosti o ktoré sa tiež musí niekto postarať a kto iný než zase len my ? Poviem Vám to na rovinu, závidím každej jednej z vás ktoré máte doma manželov, ktorí sú schopní variť, žehliť , prať, upratovať a robiť všetky tie ,,ženské” práce!

A vy ostatné čo takých mužov doma nemáte, nezúfajte, dnes je doba kedy máme k dispozícii všelijaké výdobytky modernej technológie ako sú robotické vysávače, automatické práčky, umývačky riadu a sušičky bielizne! A jednu takúto sušičku Vám aj predstavím ! 

Tento rok mi ,,Ježiško” prisľúbil sušičku bielizne k Vianociam. To som ale ešte nevedela že budem mať také šťastie a @konik_testuje mi dá možnosť jednu takú mašinku otestovať, takže tým pádom Modrý Koník  odbremenil ,,Ježiška” za čo mu veľmi ďakujem ❤️ 

Sušičku mi priniesli priamo domov dvaja mladí páni, zložili, zapojili na miesto ktoré som im určila. Do kúpeľne sa mi nezmestila takže putovala do šatníka, keďže to bolo jediné miesto kde sme ju mohli umiestniť, keďže má vlastnú nádobu na vodu (ktorú je potrebné po každom ukončenom programe vyprázdniť), nebolo potrebné napájať ju na odpad. A koniec koncov v šatníku je to super, hneď prádlo poskladám a ukladám do skríň! A NEŽEHLÍM ! Ani sama tomu neverím ešte ale priznám sa že odkedy mám sušičku tak žehlička dostala košom  (zavrela som ju do skrine) a prádlo je jemnučké a mäkkučké! A tie uteráky !!! To je jedna báseň ! Aj ten najtvrdší, najstarší uterák dostal ,,novú šancu na život” ! 

Takže k veci LG EcoHybrid RC91U2AV3W  je hybridná sušička bielizne čo znamená, hybridné sušenie, úspora času alebo úspora energie. Niektoré programy si viete prepnúť či chcete šetriť energiu alebo čas, predvolené je väčšinou úspora času!  Sušička má maximálnu kapacitu 8kg bielizne čo však neplatí na každý súšiaci program.

Zmiešané prádlo: tento program som si veľmi obľúbila práve preto že veľa krát periem rôzne materiály spolu. Je pomerne dosť rýchly, keďže prádlo máte vysušené za 1hodinu aj 10 minút na režime úspora času, pri úspore energie je to 1hodina aj 30 minút, ale pri tomto progromame je maximálna kapacita prádla 4kg.

 Bavlna: tento program je určený na bavlnené veci ale aj posteľnú bielizeň či uteráky. Pri úspore času trvá 2hodiny 10minút a pri programe na úsporu energie trvá cyklus 2 hodiny aj 30 minút a kapacita bielizne je 8kg.

 Syntetika: rôzne polyesterové a polyamidové materiály, ktoré sú náchylnejšie na  vyššiu teplotu, program trvá časovo tak isto ako pri cykle zmiešané prádlo rozdiel je len v maximálnej kapacite prádla a to je 3,5kg. 

Prikrývky: tento program je určený na paplóny, vankúše obliečky, prehozy a objemné prádlo. Dĺžka cyklu je 2hodiny a 55minut a pri tomto programe sa nedá prepnúť na úsporu energie, čiže tento program nieje až tak úsporný. Kapacita bielizne je 2,5 kg. Skúšala som a dala som tam len 1paplon viac sa nezmestilo a myslím že aj hmotnostne to bolo možno už aj nad limit ale priznajme si, koľko krát do roka periete vankúše a paplóny ? 

Uteráky: originálny program čisto na uteráky. Tak isto pri tomto programe sa nedá nastaviť program na úsporu energie. Čas sušenie je 2hodiny a 20minut, ale poviem Vám že tie uteráky za to naozaj stoja! 😍

Pre alergikov: tak toto je najvhodnejší program asi pre malé bábatka a ľudí ktorí trpia rôznymi alergiami ako sú roztoče a prach. Výrobca udáva zničenie až 99,9% alergénov z tkanív, sušenie trvá až 3hodiny a je určený na 4,5kg prádla.

Rýchly 30: toto je taký rýchly program 30minutový určený na malé veci alebo jednu vec samostatne. Kapacita do 1kg,

Športové oblečenie : vhodné na futbalové dresy, legíny na cvičenie a trička z polyesterovych materiálov. Cyklus je určený na 2kg prádla a trvá 50 minút.

Tieto programy som reálne skúsila, ostatne Vám len v skratke zhrniem: vlna, jemnéprádlo (hodváb, jemné tkaniny,spodná bielizeň ), sušenie na sušiaku (osvieži, vysuši bielizeň bez toho aby sa točila v bubne, je určený na vec samostatnú alebo trebárs aj botasky), chladný vzduch (osvieži odevi napr. keď sú čisté ale dlho v skrini a chcete si ich obliecť, budú take nadýchanejšie), teplý vzduch je na dosušenie vecí, ktoré sú vlhké napr. uteráky po osprchovaní. 

LG SmartThinQ viete sušičku ovládať aj na diaľku vďaka aplikácii a  wifi pripojeniu. Tak isto si viete pozrieť spotrebu energie a aplikácia vás upozorni ak by bol niejaky problém . Inteligentná diagnostika ! Upozorni vás aj o ukončení sušiaceho cyklu ! 

Sušička zachytí vo svojom filtri prach, vlasy, piesok roztoče a alergény. Od kedy ju máme doma, máme podstatne menej prachu v dome a zmizli nám aj sušiaky na bielizeň, ktoré boli permanentne rozložené a ani som ich uz neodkladala. Tak isto zmizla žehlička a žehliaca doska, ktoré mi už nezavadzajú. 🙂

Túto sušičku odporúčam všetkým mamičkám, ktoré majú už plné zuby sušenie oblečenia na sušiakoch, nekonečné žehlenie.

A najviac ľutujem že som si sušičku nezadovážila do domácnosti už skôr, ušetrila by som si kopec času hľavne vtedy keď boli dvojičky ešte bábätká a nonstop sa u nás pralo a žehlilo, hlavne tie textilné plienky! Čo som si ja mohla ušetriť čas a užívať si tie malé detičky, alebo si aspoň oddýchnuť! Na miesto toho som po nociach unavená žehlila tie hory prádla!


             (sušička má aj detskú poistku, ktorá ju zabezpeči pred malými výmyselníkmi)

                                                 (bubón na sušičke je osvetlený)

Tak na záver žienky  Vám chcem doporučiť ak Vám ,,Ježiško” priniesol niejaké tie € a váhate či si sušičku zadovážiť, tak ani neváhajte, budete nadmieru spokojné. A myslím to úprimne a naozaj! 

A samozrejme ďakujem firme LG, @konik_testuje že mi bolo umožnené testovanie tejto pomocníčky, veľkej pomocníčky! 

#recenzia #test_lg2 

Začni písať komentár...

Odošli