oriesok
7. okt 2018
177 

Zábava s Kvídom, zaručená

Keďže akú takú skúsenosť s hračkami od Albi už máme veľmi som sa potešila, keď mi prišla správa, že budeme testovať. Naše deti zbožňujú náučné hry, pri ktorých sa aj niečo nové naučia a obrovské plus, že jedna z hier je aj o zvieratkách, ktoré môj drobec zbožňuje. 

Deti samozrejme o ničom nevedeli. Kuriér prišiel poobede akurát ako sme sa vrátili z roboty, zo školy a zo škôlky. Balík som však na chvíľku odložila, kým si deti splnili svoje úlohy. Jeden cvičil logopédiu a dcéra písala úlohy. Potom som im balík odovzdala 🙂 

Moje 1. Kvízy zvieratá 

Tak toto najviac potešilo môjho syna. Totálneho milovníka zvierat. Obrovské plus je pevný obal uzavretý magnetom, takže obsah sa nikdy nevysype. Hra obsahuje 50 kariet s obrázkami zvierat, 1 hraciu kocku a 6x puzzle. Kto má doma hru Zvieratká v kocke od Albi, je to niečo dosť podobné, len tu nejde o čas, a plusom je tam, že odmenou za správnu odpoveď je dielik Puzzle, takže to deti motivuje k hre a viac ich to baví. 

Hra je rozdelená na ľahšie a ťažšie otázky. Tažšie otázky majú pri sebe aj možnosti odpovede. Keďže sa tam hádže kockou a na každej kartičke je 6 otázok hra je na veeeľmi dlho 🙂 kým si prejdete všetky otázky 🙂 Je potrebené, aby hru hral vždy aspoň jeden, čo vie čítať. Obrázky sú pekné, farebné, a pri otázkach sa toho veľa o zvieratách nenaučia len deti ale aj dospelí. 

PEXESO pre bystré hlavičky - Hádanky 

Myslím, že nepoznám dieťa, ktoré sa nerado hrá pexeso. Pexeso - Hádanky je druh pexesa pre deti, ktoré už nebavia hľadať rovnaké obrázky. Toto pexeso je krásne. Jedna časť obsahuje obrázok a na druhej párovej kartičke je formou básničky napísaná hádanka. Takže dieťa si cibrí hlavičku. Musí porozmýšľať aká je správna odpoveď a nájsť kartičku s obrázkom. Samozrejme pri vymýšľaní tohoto pexesa mysleli aj na deti, ktoré čítať nevedia, takže na textovej kartičke je samozrejme aj farba pozadia rovnaké ako na kartičke s obrázkom. Takže sa dajú jednoducho spárovať. Obrázky sú tiež krásne, arebné, pútavé, takže dieťa sa teší, keď sa mu obrázok podarí nájsť. Ďalšie obrovské plus je, že kartičky sú z tvrdého materiálu, taže podľa mňa pri nomrálnom štýle hre sú nezničiteľné, dá sa snimi hrať na akomkoľvek aj nerovnom povrchu.

Vejár plný kvízov 7+

Vejár plný kvízov sú kartičky, ktoré sú spojené plastovou otváracou skrutkou. Takže kartičky sa vám nebudú povaľovať kade tade 🙂 Je to super pomocník pri cestovaní, ako zabaviť deti 🙂 Deťom dáte len kartičky s otázkami a vy si necháte kartičky s odpoveďami, aby ste ich vedeli kontrolovať 🙂 Otázky sú tam z každého súdka. A ako je uvedené na obale je skôr vhodná pre deti 7 + . Pri mnohých otázkach je potrebné, aby dieťa vedelo čítať, počítať, ovládalo napr. hodiny, planéty, logické myslenie, čo to o svete.

Pri niektorých otázkach sme tuho mosei rozmýšľať aj my dospelí. Deťom táto hra určite rozšíry všeobecný prehľad. Mladšieho syna odtiaľ zaujalo len pár otázok. Ale zato moju 8r. princeznú to veľmi bavilo a aj baví. Hru vždy berieme so sebou do auta a zabávame sa.

Záver

Hry od Alby ako vždy nesklamali. Sľubujú presne to, čo príšu aj na obaloch. Sú náučné, trvácne - vďaka buď použitému materiálu z ktorej je hra vyrobená aebo jej obal. A mnohému naučia nie len deti ale aj nás dospelých. Hry od Albi veľmi spájajú rodiny. Teda aspoň u nás. Lákajú hrať sa nie len deti ale aj dospelých 🙂 

Moc ďakujem tímu Modrí koník ale aj Albi, za možnosť testovania a za ďalšie krásne chvíle, ktoré sme spolu s deťmi prežili a veľa sa toho naučili a určite sa ešte toho veľa aj naučíme. 

A ja osobne ďakujem aj za úzasnú, voňavú sviečku a čokoládku. Vedeli ste prečo, ste ju poslali, lebo kým sa deti hrali, ja som mohla relaxovať 🙂

#test_kvido

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli