orimko
25. apr 2017
122 

Obilnina, ktorá uľavuje od napätia v šiji a krížoch

Obilnina “špalda” je aktuálne skloňovaná vo všetkých pádoch. Špalda je druhom pšenice pochádzajúcej zo Zakaukazkého regiónu. Postupom času sa rozšírila i do priestoru strednej Európy.

Špalda je naozaj veľmi zdravá obilnina. Obsahuje veľké množstvo minerálov a bielkovín. Jednoducho je oveľa výživnejšiou ako často konzumovaná pšenica.

Okrem toho, že sa zo špaldy vyrábajú rôzne zdravé chuťovky ako pečivo, chlebík a iné celozrné mňamky veľmi praktické využitie s pozitívnym zdravotným účinkom na šiju a kríže majú i tzv. špaldové  plevy.

V čom spočíva tajomstvo priaznivých účinkov špaldovej plevy?

Špaldové plevy majú výbornú vlastnosť. Sú tepelne vodivé. Dokážu naakumulovať po nahriatí na Slnku alebo v mikrovlnke veľké množstvo tepla.

Ak si špaldu priložíte napr.  vo forme vankúša alebo podušky na bolestivé miesto vášho tela, tak vďaka teplu dochádza k uvolneniu napätia svalov a úľave od bolesti.

Nahriaty špaldový vankúš pomáha do hĺbky uvolniť napätie v v šiji, hrudnej chrbtici alebo v krížoch. Rovnako je ho možné  použiť aj na iné časti tela a zdravotné problémy.

Spánok na takomto vankúši môže byť zo začiatku trošku nepokojný z dôvodu, že špaldové šupky šuštia. Ale pár dňoch si zvyknete a tento šum vám bude pripomínať upokojujúci šum mora. Váš pokojný spánok a úľavu od bolesti vám budú všetci závidieť.

Špaldové plevy vďaka svojim vlastnostiam pomáhajú:

  • uľaviť od bolesti krčnej chrbtice, ramien a hlavy (ak sa za bolesťou skrývajú problémy s krčnou chrbticou...),
  • zredukovať bolesti končatín a kĺbov,
  • prekrviť svaly tela

Na záver o účinkoch špaldy

Účinky špaldy pocítite pri jej pravidelnom používaní. Vďaka špalde dokáže zmierniť vaše problémy v pohybovom aparáte. Pre úplné odstránenie vašich problémov je potrebnmé dodržiať i ďalšie zdravé návyky pre úľavu od bolesti chrbtice. Ako je pohyb, postoj, zdravá strava, oddych a pitný režim. Prajem príjemné čítanie. 🙂

Začni písať komentár...

Odošli