1 / 88
    pečený čaj :-D našla som recept tu na MK a samozrejme si ho prispôsobila kúštik podľa seba

    aj na toto sa chystám 🙂 čo vsetko si tam prosím dala

    12. nov 2013

    @manus19 ja som to robila takto :ja som to robila podla receptu tohto (ale som si ho trošku upravila)1kg cukor/ ja som dala len 3/4 kg, šťava z 1 citóna, 2 lyžičky škorice, pár klinčekov, punč - prášok 1/2balenia( ja som dala 2 lyžičky perníkového korenia, punčové som nemala), hrozienka sušené(dala som od oka), 1kg ovocia podľa chuti,2dcl vymočeného silného ovocného čaju, alebo pom. džús, 2dcl rumu. Všetk osa premieša spolu, dá na plech a pečie 45 minút na 180 stupňoch C. Potom ešte teplé dať do zaváraninových pohárov a zavreté otočiť hore dnom a nechať vychladnúť. Papá sa to tak že sa potom podľa chuti dajú 1-2lyžice do pohára a zalejú horúcou vodou...držím palec nech sa podarí

    13. nov 2013

    @palko_vladka ok a Ty si aké ovocie dávala okrem jablcok prosím

    13. nov 2013

    @manus19 ja som dávala ošupané jablká aké boli doma z chaty 🙂 + také tie jahodovky či ako sa volali silno červenej farby som nechala aj so šupkou jedno, trochu čerstvého zeleného hrozna a čierne ríbezle z mraziaku 🙂

    13. nov 2013

    super, aj ja ho robievam, a cukru davam len trosku, od oka, aby som si do salky mohla dat co najciac ovocia. Ovocie zvyknem osupat, pecem aj supy, tie potom vyhodim. A davam aj pokrajany zazvor. No a samozrejme klinceky, skoricu, a tak.... mnam

    17. jan 2014

    aj ja robievam 🙂 tuto "zimu" som piekla uz 3 krat :D vyyyyyyborny cajicek a davam aj zazvor 🙂

    6. feb 2014

    @monika837
    @netswan nabuduce vyskusam aj so zazvorom 😉

    6. feb 2014

    Vladi piekla som ho 2x,ale 3/4 kg cukru nie je tiez vela?Ja davam na cely plech len hrncek cukru so skoricou a je fajn

    26. dec 2014

    @katarinka289 ja to davam Kati od oka a podla toho ake ovocie tam davam,ci su sladke jablcka, jahody a tak 🙂

    27. dec 2014