pehana
28. jún 2020
572 

“...veľa muziky za málo peňazí?”

Z času na čas pozriem, či sa niečo zaujímavé netestuje a skúšam šťastie. Tentokrát sa na mňa a moju domácnosť usmialo. Prišiel kuriér, ktorý mi predtým zaujímavo oznámil, že má pre mňa Modrého koňa... Chvíľu som nechápala, no potom mi docvaklo, že to bude asi balíček na testovanie. Obsahoval zaujímavé prípravky, ktoré sa oplatí mať doma. Tak som sa pomaličky do testovania pustila.

Známa veta z nadpisu nám mnoho napovie... Niektoré výrobky majú ozaj priaznivú cenu. Jedná sa doslova o pár drobných. Čo som si vlastne doteraz ani neuvedomovala. Až kým som nezačala ceny jemne porovnávať. Naozaj sa dajú ušetriť financie a keď sa posnažíme, aj naša planéta. 

Pred pol rokom sme sa presťahovali do nového domu. Ale keďže tu žijeme a naplno si ho vychutnávame, potreboval po tomto čase riadne vyupratovať. Tak som sa mu pozrela bližšie na zúbok. A na pomoc mi prišli výrobky z dm dregérie. 

Priznám sa, že doteraz som na kúpeľne vytiahla chémiu iba dvakrát... A to som veľmi poriadkumilovný človek. Niekedy to až preháňam. O tomto by vám vedeli porozprávať moje deti a manžel. Ale máme úpravu vody, takže mi stačí mikrofázová utierka a voda. Všetko sa u nás leskne. No zákutia denne využívaného sprchovacie kúta potrebovali vydrhnúť. Pomohol mi Denkmit čistiaci prostriedok na kúpeľne nature. Obsah prípravku je 750 ml, za cenu 1,29 eur. Bola som milo prekvapená jeho účinkom. Rozprašovač vytvorí aktívnu penu, ktorú som nechala chvíľu pôsobiť, trošku som mu dopomohla malou kefkou. Kovové časti sa opäť leskli ako keď boli nové. Za mňa ale má jedno veľké mínus, a síce neskutočne prenikavú, priam dráždivú arómu. Neodporúčam používať v uzavretých miestnosťach bez možnosti vetrania. 

Keďže som začala radou nature, pozrieme sa bližšie na druhý výrobok, a to WC čistiaci gél nature s obsahom 750 ml za cenu 0,99 eur. Je to gél redšej konzistencie. Po nanesení jemne stečie po záchodovej mise. Má na rozdiel od kúpeľňového čističa príjemnú vôňu, ktorú ale po spláchnutí vôbec necítiť. Ani v priestore. No za cenu necelé 1 eura sa vcelku oplatí. A snáď môžeme veriť názvu v popise “nature”, že je aspoň trošku naklonený ochrane prírody. Priznám sa, že som sa zloženiu bližšie nevenovala. Budeme sa teda tváriť, že je “prírodný”.

Ostávame stále v kúpeľni, keďže tam sa asi najviac bojuje s vodným kameňom. U nás po pol roku intenzívneho používania nemáme vďaka zmäkčovaniu vody až toľko vodného kameňa, ale... nejaký sa predsa len našiel. Bývame na Považí, kde máme tvrdú vodu. Sprchová batéria už nebola tak krásne lesklá ani po použití jemnejšej chémie. Na pomoc prišiel Denkmit čistiaci prípravok proti vodnému kameňu, 500 ml za cenu 0,99 eur. A teda, posúďťe sami... Ja som s výsledkom spokojná. Čiže tento kúsok ostane u nás v zálohe na dokonalé vyčistenie batérií.

Ostatné batérie pri umývadlách pretieram niekoľkokrát do týždňa mikrofázovou utierkou. Mám doma tento (naozaj zázrak) od inej značky, ale za veľa peňazí. No ani Profissimo mikrofázová leštiaca utierka na sklá sa nedala zahanbiť. Za cenu 1,69 eur sa naozaj oplatí. Ja som s ňou popretierala všetky batérie aj umývadlá a nakoniec po prepratí preleštila zrkadlá. Aby ostali úplne čisté bez šmúh, musí byt utierka dokonale vypláchaná a čistá. Ja osobne odporúčam mať doma a naučiť sa pravidelne používať. Takto sa dá docieliť, že máte batérie stále čisté len s použitím čistej vody, za čo nám aj príroda poďakuje, keďže obmedzíme používanie chémie. Dokonca je utierka odporúčaná značkou Hansgrohe, čo mňa potešilo, keďže máme doma batérie tejto značky. 

Mikrofázovú utierku na dlážku veľkosti 50x60 cm za cenu 1,99 eur poznám už roky rokúce. No v novom dome som od umývania podlahy oslobodená. Verte mi, že mám na tvári úsmev od ucha k uchu. Na starom dome (tak ho teraz voláme) som podlahy musela umývať niekoľkokrát do týždňa. A poriadne mi to liezlo na nervy. Mali sme tam totiž dlažbu bledej farby, na ktorej bolo vidieť snáď aj to, čo reálne na nej nebolo... Takže už mám odumývané. Táto utierka na dlážky bola ale najlepšia vec na podlahu. Stačil obyčajný prípravok na podlahy v malom množstve, vedro s teplou vodou a nejaká metla, na ktorú ju prichytíte. Podlaha ostala vždy bez šmúh. Ak sa dobre vyžmýka ostane aj rýchlo suchá. Teraz ju plánujem použiť na auto. Keďže doma už podlahy neumývam, máme totiž drevené olejované, na ktoré raz za tri mesiace použijem spraymop.

Profissimo univerzálne utierky 38x38 cm v počte 6 ks za 0,89 eur som použila v kombinácii s Denkmit ošetrujúcim sprejom na nábytok s obsahom 400 ml za cenu 1,79 eur a s Denkmit čističom na okná s rozprašovačom s obsahom až 1 liter za 1,19 eur. So sprejom na nábytok som ja osobne nebola vôbec spokojná. Možno aj preto, že som to nikdy nepoužívala. Ale teda, dala som mu šancu, no viem, že na utieranie prachu mi aj naďalej postačí vlhká handra. Sprej strieka kade tade naokolo. A keďže máme drevenú podlahu, nebolo to veru ktoviečo, lebo ostala veľmi šmykľavá. Použila som ho aj na naše biele laminované interiérové dvere. No zostali superšmuhované. Takže som si spravila robotu navyše a musela ich všetky opäť poumývať vlhkou mikrovláknovou handrou. Takto dvakrát umyté neboli ani pri sťahovaní. Jedinou výhodou je svieža vôňa, ktorá sa celkom dosť dlho udržala v priestore. Ja osobne budem mať problém ho minúť, keďže je naozaj dosť veľký. Istotne si druhý nekúpim. Univerzálne utierky Profissimo sú fajn. Najmä cena 0,89 eur za 6 ks je naozaj priaznivá. Ja osobne si ich ale už viac nekúpim. Dosť ťažko sa mi prali. Aby boli čisté, dosť som sa narobila. Viacej mi vyhovujú mikrofázové a mikorvláknové handry, na ktoré nedám dopustiť.

S čističom na okná som bola celkom spokojná. Vyskúšala som poumývať najviac namáhané veľké posuvné okno v obývačke, cez ktoré chodia chlapci denne niekoľkokrát von. Dosť sa hnevám na tento ich “nový zvyk”, pretože to okno je neustále ocapkané. No a že bolo aj riadne špinavé z vonkajšej strany od peľu a prachu, môžete vidieť podľa finálneho stavu utierky. Osobne odporúčam umyť okno nahrubo s vlhkou univerzálnou utierkou a potom doleštiť s čističom na okná pomocou papierovej kuchynskej utierky. Vtedy neostanú na skle žiadne nežiaduce šmuhy a fľaky. Mne osobne nevyhovuje horká zložka Bitrex v prípravkoch, pretože cítim horkosť v ústach aj pri ich používaní. A keď si zabudnem poriadne umyť ruky a nedajbože sa dotknem okolia úst, je to fakt nepríjemné. Moje deti našťastie nikdy neskúšali ochutnať čistiace prípravky a, samozrejme, by sa k nim ani nedostali, lebo boli bezpečne uložené mimo ich dosah. Tak snáď niekomu Bitrex v dm produktoch zachráni dieťa. Tá horká chuť je fakt odporná. 

Denkmit čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenie v spreji s aktívnou penou s obsahom 600 ml za 1,19 eur som otestovala na malom ružovom fľaku v spálni na koberci. Neviem odkiaľ a ani z čoho sme mali v spálni dva ružové fľaky. Potešila som sa tomuto výrobku, keďže som ho mala v pláne aj kúpiť. Skúšala som fľak vyčistiť práškom na pranie, s vlhčenými utierkami na domácnosť... no neúspešne. Siahla som po spreji, ráno nastriekala, ale, samozrejme, počas dňa na to zabudla. Nevadí. Aspoň mohol riadne účinkovať. Večer som sa všemožne pokúšala fľak nájst. No nepodarilo sa mi to. Takže asi čistiaci prostriedok naozaj zafungoval. A keďže máme (našťastie) len v spálni bledý koberec, ostane toto môj verný pomocník. Verím, že s obsahom 600 ml mi bude pomáhať veľmi dlho. 

Denkmit vysokoúčinný čistiaci prostriedok na mastnotu v spreji s obsahom 750 ml za cenu 1,79 eur som plánovala dať na starosť manželovi. Keďže záhradný gril je len v jeho réžii. A, samozrejme, že sa k tomu nejak nevedel ”dokopať”. Možno aj vďaka upršanému počasiu sme sa nedostali ku grilovaniu. Takže sme ho nepotrebovali otestovať. Ja som ho aspoň strekla na plech z rúry, na ktorom som piekla lososa. A že ten plech bol naozaj špinavý, nemusím ani písať. S výrobkom som bola spokojná. Mastnota sa rozpustila tak rýchlo, že som ani nestihla vytiahnuť fotoaparát na telefóne. Už sa teším, keď ho podám manželovi na gril. Bude to asi jeho nový pomocník.

Ja som taká typická žienka domáca. A tak ešte chvíľu ostaneme v kuchyni, v ktorej ja trávim denne niekoľko hodín. A popíšeme si Denkmit prostriedok na umývanie riadu, 500 ml za cenu 0,99 eur. Na prostriedok na riad mám ja osobne veľmi vysoké nároky a máloktorý prostriedok u mňa spĺňa všetky pre mňa dôležité kritériá. Žiaľ, tento výrobok mojím testom neprešiel. Treba použiť dosť veľké množstvo, aby sa vytvorila účinná pena, ktorá si poradí s mastnotou. Ozaj silno zamastené pekáče a plechy som musela umyť dvakrát, aby som mala pocit, že sú naozaj dokonale odmastené. Čiže na konci dňa nízka cena sa nám navyšuje, keďže musíte použiť na odmastnenie oveľa viac prostriedku. Jediné, čo ma zaujalo, je naozaj krásna vôňa. No ani kvôli tej aróme si ho už viac nekúpim. Tento miniem nezriedený asi dosť rýchlo a ostanem verná môjmu roky osvedčenému výrobku.

Ja osobne nie som zástanca vôní a osviežovačov vzduchu. Neviem prečo, ale od pôrodu neznesiem na sebe žiadnu voňavku. A máloktorá vôňa je mi príjemná. Dokonca aj aviváž na pranie som musela prestať používať, lebo mi tá silná aróma vadí. Takže som s obavami otvárala Denkmit gélový osviežovač vzduchu Fruit Sensation, 150 g za cenu 0,79 eur. Najskôr som ho dala do izby, kde trávim zopár hodín denne, ale keďže som ho tam vôbec necítila, dala som ho do vstupného zádveria, ktoré máme malé. No ani tam nie je vôbec vôňu cítiť. Možno pre mňa aj dobre, lebo mne osobne sa tá sladká broskyňová vôňa vôbec nepáčila. Takže by som si ho ani nekúpila. A po skúsenosti ani neodporúčam, keďže vôbec neplní svoj účel a je cítiť na max 10 cm. Zato Profissimo vonný set kúzlo sviežosti, sklenenú fľaštičku s drevenými paličkami s obsahom 90 ml za cenu 2,99 eur, sme mali doma už viackrát. Páči sa mi aj ako doplnok. Veľmi pekne vyzerá umiestnený na poličke, hoci aj v obývačke. Položený v šatníku, kde priestor veľmi príjemne a sviežo prevoňal, vydržal účinný niekoľko mesiacov. No ja s mojím problémom so silnými vôňami mám vo fľaštičke len 1 paličku. Počtom paličiek si regulujem intenzitu vône. Mne postačuje minimálna intenzita aj vo veľkom priestore. Určite tieto osviežovače budem aj naďalej kupovať a vyskúšam okrem tejto sviežej vône napríklad aj Magnóliu alebo Citrónovú trávu. 

A na záver sa dostávame k Denkmit praciemu prášku na farebnú bielizeň, 20 pracích dávok za cenu 2,99 eur. Prášky na pranie z dm drogérie používam naozaj už roky. Či už prášok na farebnú, alebo bielu bielizeň. Keď som mala chlapcov malých, používala som aj sensitive prášok. Nemám im čo vytknúť. Majú príjemnú vôňu, ktorá mi neprekáža. Na vypratom prádle je celkom cítiť. Dobre sa v práčke rozpúšťa. Čo je pre mňa oveľa dôležitejšie, aby poriadne vypral prádlo. Keďže perieme pravidelne, pri malých deťoch niekedy aj každý deň, nemáme príliš špinavé veci. Občas nejaký fľak od zmrzliny alebo omáčky, prípadne zelené kolená od trávy. No keď o takomto výraznom fľaku viem, použijem ešte prípravok špeciálne na škvrny. A tým pomôžem prášku k dokonalému vypratiu. V dm drogérii majú k práškom aj milé vedierka, do ktorých si ich presýpam. Na vedierku si zaškrtnete, o aký prášok sa jedná. Je to veľmi prehľadné a ja milujem, keď majú veci svoje miesto. Dokonca aj v technickej miestosti musím byť poriadok. 

Známa veta z nadpisu - za málo peňazí veľa muziky - je v tomto prípade pravdivá. Naozaj za prijateľnú cenu kúpite účinné čistiace prostriedky. A účinne bez veľkej námahy si vyčistíte celú domácnosť. No ja stále každému, kto sa ma spýta, ako dokážem upratať tak veľký dom, odpovedám to isté - keď upratujete pravidelne a poriadne, nie je to také strašné, ako sa zdá 🙂 Keby som to zanedbala, narobila by som sa oveľa viac. Tak dostatočne účinné sú aj lacné prípravky. 

Takže, milé dámy, pravidelnému upratovaniu zdar!! Vo finále sa narobíte oveľa menej 🙂 A aj ušetríte.

Ďakujem Modrému koníku a dnn drogérii, že som mohla otestovať nové prípravky. Niektoré si u nás určite nájdu čestné miesto. 

S pozdravom

Zuzana 

#test_dm26 a #recenzia

Fíha, testovať čistiace prípravky v čistom dome a ešte ich aj ofrflat 👌😂

28. jún 2020
pehana
autor

@dager je to recenzia, mala by byť pravdivá...nič som neofrflala...nemám potrebu prostriedky velebiť do nebies...jento môj názor

29. jún 2020

Jasné, veď tak to aj ma byť.

29. jún 2020
pehana
autor

@dager tak dosť nerozumiem načo ten prvý komentár...

29. jún 2020

Tiež len názor 😉

29. jún 2020

Veľmi dobrá recenzia!
Ten kúpeľňový čistič mne tiež strašne smrdel, bola som rada keď som ho minula. Aj keď super čistil.
Kvôli tomu bitrexu nemôžem používať dm-kovy lestic do umývačky riadu, ja ho cítim.

29. jún 2020

Dik za recenziu🙂docitane az dokonca. Aj ked produkt z DM nekupujem zaujala ma utierka na podlahy a batérie 😉

29. jún 2020
pehana
autor

@brendaa fakt super tieto môžem odporučiť 👍🏻

29. jún 2020

@pehana aj cistiacu penu na koberce 🙂

29. jún 2020
pehana
autor

@brendaa áno tá je tiež účinná 😉

29. jún 2020

Začni písať komentár...

Odošli