pr_clanok
19. júl 2022
683 

Aké cestovné poistenie si vybrať na dovolenku s deťmi?

Letnú dovolenku so svojimi deťmi si chce užiť každý rodič. Práve v takom prípade sa však veľmi ľahko môžu vyskytnúť rôzne komplikácie, ako sú ochorenia či úrazy. Samostatnou kategóriou sú situácie, keď vaše ratolesti nechtiac poškodia napríklad vybavenie v reštaurácii či v hoteli alebo sa vám stratí batožina. Všetky tieto nepríjemnosti dokážu v konečnom dôsledku predstavovať aj veľkú položku v rozpočte. Lekárske ošetrenia v zahraničí môžu byť veľmi nákladné a preplatenie poškodených vecí tiež nebýva najlacnejšie. Ak si však pred dovolenkou uzatvoríte cestovné poistenie, tieto výdavky zaplatí vaša poisťovňa.

Čo všetko môže kryť cestovné poistenie?

Základom cestovného poistenia je krytie liečebných nákladov v prípade, že sa vám alebo niekomu z vašej rodiny na dovolenke stane úraz alebo ochorie. V porovnaní s Európskym preukazom zdravotného poistenia kryje cestovné poistenie aj ošetrenie v súkromných zdravotníckych zariadeniach, nadštandardné lekárske úkony a tiež aj repatriáciu. Okrem toho si v rámci cestovnej poistky môžete dopoistiť aj rôzne ďalšie riziká, ako je napríklad strata či krádež batožiny, osobných vecí a dokladov alebo adrenalínové športy. Pre rodiny s deťmi sa veľmi hodí aj poistenie zodpovednosti, vďaka ktorému budete mať nárok na preplatenie škody, ktorú vaše deti alebo vy nechtiac spôsobíte napríklad v ubytovacom zariadení, v múzeu alebo v galérii. Ďalším z rizík, ktoré vaše poistenie na dovolenku môže kryť, je storno zájazdu a tiež COVID-19. Ako vidíte, poistenie na cesty môže chrániť celú rodinu v prípade mnohých väčších aj menších problémov a nepríjemností.

TIP: Jednou z neželaných situácií môže byť určite aj uviaznutie niekde na ceste s pokazeným autom a deťmi na zadných sedadlách. Preto, ak cestujete na dovolenku autom a nemáte uzatvorené havarijné poistenie, venujte pozornosť aj poisteniu technickej pomoci k vozidlu. Asistenčná služba vám podá pomocnú ruku v prípade poruchy, defektu alebo iného problému s vozidlom, môže poskytnúť náhradné vozidlo alebo ubytovanie. S deťmi sa vám to preto môže hodiť.

Cestovné poistenie je nutnosť aj pri tábore v zahraničí

V prípade, že vaša ratolesť ide do tábora niekam za hranice, je veľmi dôležité, aby ste na poistenie do zahraničia nezabudli. Ak by sa dieťa zranilo alebo ochorelo a muselo by byť v cudzej krajine hospitalizované, z jeho cestovného poistenia vám môže byť preplatená aj cesta za ním. Niektoré poisťovne dokonca v takomto prípade preplácajú aj náklady na ubytovanie.

Pri uzatváranícestovného poistenia si vždy dôsledne preštudujte poistné podmienky a oboznámte sa s poistnými limitmi. Tiež si pozrite aj výluky z daného poistenia a zistite si rozsah asistenčných služieb, ktoré budete mať k dispozícii.

TIP: Ak do zahraničia cestujete viackrát do roka, nielen na dovolenku, ale napríklad aj na nákupy či krátke pobyty, zvážte uzatvorenie ročného cestovného poistenia. Viaceré poisťovne ponúkajú aj výhodné rodinné varianty.

Kde a ako nájsť to najlepšie poistenie na dovolenku?

Teraz už viete, prečo by ste pri každej ceste do zahraničia mali mať cestovné postenie. Určite si ešte kladiete otázku, kde si ho môžete uzatvoriť. Jednou z možností je prehliadanie webových stránok všetkých poisťovní alebo návšteva ich pobočiek. Na niečo také však má čas asi málokto. Preto je najlepšie využiť online kalkulačku cestovného poistenia, do ktorej stačí zadať dátumy narodenia všetkých osôb, na ktoré sa má poistná ochrana vzťahovať, a vybrať si riziká, ktoré má kryť. Následne vám kalkulačka vygeneruje prehľadný zoznam všetkých dostupných ponúk. Takto si pohodlne preštudujete všetky dôležité informácie o každej ponuke, ako je výška limitov pri liečebných nákladoch a aké pripoistenia zahŕňa.

Po výbere tej najvýhodnejšej ponuky si zvolené poistenie ľahko uzatvoríte a uhradíte poistné. Všetky dôležité dokumenty vám budú doručené na e-mailovú adresu, ktorú ste zadali do formulára, takže nepotrebujete nikam chodiť. Týmto spôsobom na dovolenku poistíte seba a celú svoju rodinu kompletne cez internet a navyše ušetríte čas aj peniaze. Vyskúšajte online kalkulačku cestovného poistenia aj vy a presvedčte sa o tom, aké je to rýchle a pohodlné. Ak sa vám alebo vašim deťom potom náhodou na dovolenke pritrafí nešťastná udalosť, budete vedieť, že ste spoľahlivo chránení vaším poistením.

Zdroj obrázka: bigstockphoto.com

Začni písať komentár...

Odošli