pr_clanok
14. apr 2014

Kúpanie ľahko a bezpečne

Kúpanie sa stane krásnym okamihom, ktorý si s bábätkom spoločne užijete. Spočiatku to nemusí byť úplne jednoduché - Vy sa budete báť, aby ste bábätku neublížili, bábätko môže plakať. Ale postupom času si tento rituál obaja zamilujete. A ak zapojíte aj otecka, stane sa tento večerný čas príjemným rodinným zážitkom.

A prečo je vlastne kúpanie v ranom veku také dôležité? Bábätko už od narodenia musíte naučiť správnym hygienickým návykom. Najvhodnejším časom na kúpeľ je večer, vždy pred kŕmením. Mali by ste bábätko kúpať vždy v rovnakom čase - zvoľte optimálnu hodinu, pretože bábätko býva po celom dni unavené a v neskorších nočných hodinách bude aj mrzuté. Ak Vám to bude viac vyhovovať, môžete ho kúpať hoci ráno, ale večer pred spaním ho vždy aspoň utrite mokrou žinkou alebo čistiacimi vlhčenými obrúskami.

Viete, akú teplotu má mať voda vo vaničke? Ako bábätko správne pri kúpaní držať a ako ho umyť, aby si kúpanie náležite užilo? A ako dlho má taký kúpeľ trvať, aby nedochádzalo k vysušovaniu pokožky? Pozrite sa na krátkeinštruktážne video a hurá do vody.

Začni písať komentár...

Odošli