pr_clanok
17. nov 2014

Liečba kašľa a nádchy bez chémie

Upchatý nos, sťažené dýchanie, tony vreckoviek a nekonečné smrkanie, ktoré na dôvažok prejde do kašľa. Nádcha a kašeľ vedia veru poriadne skomplikovať život.  Najmä s nástupom do kolektívu, jasličiek či škôlky, je soplíkov a kašľa pomerne viac. 

 O niečo horší priebeh je u maličkých detí, ktoré si nevedia poriadne vyfúkať nos. Vtedy rodičia vyťahujú aj vysávač, len aby drobcovi uvoľnili upchatý noštek. Nuž, to len máloktoré dieťa obľubuje. Hľadáte aj vy cestičku, ako chorobu čo najrýchlejšie prekonať, prípadne aj bez liekov alebo dokonca nosných kvapiek? A čo takto skúsiť znovuobjavenú liečebnú metódu – inhalovanie!!!

Prednosti inhalácie boli známe už niekoľko storočí pred naším letopočtom, za čias slávneho Hippokrata. Trvalo však veľmi dlho, kým bol začiatkom 19. storočia skonštruovaný prvý kompresorový inhalátor. Dnes už vďaka špičkovým technológiám môžete inhalovať v pohodlí domova a jednoducho s pomocou moderných prístrojov, ktorých obsluha je nenáročná a proces inhalácie bezpečný a maximálne efektívny.

Mysleli ste si, že inhalovanie sa rovná naparovaniu nad hrncom s vriacou vodou s bylinkami a hlavou prikrytou uterákom? Pozor, toto nie je inhalovanie! Pri vdychovaní horúcich výparov vznikajú príliš veľké častice, ktoré sa nedostávajú tam, kam je nutné aby prenikli, teda až do spodných dýchacích ciest. Skutočné uvoľnenie vám prinesie iba inhalovanie cez kvalitný inhalačný prístroj. Samovoľným vdychovaním pary izbovej teploty sa cez náustok alebo masku dostanú mikročastice inhalovaného roztoku rovno až do  pľúcnych alveol. Kúpa domáceho inhalátora sa vám časom určite ukáže ako užitočná investícia. Finančne váš rozpočet zaťaží na menej ako 60 eur, ale jeho výhody bude čerpať dlhodobo každý člen rodiny – od toho najmenšieho až po najstaršieho.

Inhalovanie pomáha ak trpíte suchým a dráždivým kašľom, potrebujete zvlhčiť dýchacie cesty a uľahčiť vykašliavanie, uľaví astmatikom i alergikom, rýchlejšie s ním prekonáte bežnú nádchu i prejavy silnej chrípky. Skorým nastolením podpornej inhalačnej liečby máte vyššiu šancu vyhnúť sa antibiotikám, ktoré by bolo nutné nasadiť, keby sa choroba rozvinula do pokročilejšieho štádia. Ako inhalačný roztok môžete použiť bežné liečivé minerálne vody vhodné na inhalovanie, ako je napríklad Vincentka alebo Sulinka. Čiže po prvej investícii vás liečba inhalátorom vyjde už len na pár centov a pritom ho budete mať doma vždy po ruke.

Náš tip ako na nachladnutie

Inhalátor značky Omron je určený pre celú rodinu. Vďaka pribaleným hračkám – zajačikovi a medvedíkovi, sa páči aj maličkým pacientom. Inhalačná liečba pomáha pri vykašliavaní a uvoľňovaní hlienov a upokojuje sliznicu dýchacích ciest. Poskytuje bleskovú a efektívnu úľavu pri nádche, kašli či prechladnutí. Pomocou jedinečnej technológie rozprašuje inhalačný roztok či minerálnu vodu (napr. Vincentka, Sulinka) na mikročiastočky správnej veľkosti, ktoré efektívne prenikajú až do najperiférnejších oblastí pľúc, priamo až  k pľúcnym mechúrikom. Samotný proces inhalácie je jednoduchý a bezpečný. Stačí sa pohodlne usadiť, zaistiť masku gumičkou vzadu na hlave, aby nespadla, alebo vložiť do úst náustok. Potom stačí naliať minerálnu vodu do inhalačnej jednotky, spojiť ju hadičkou s prístrojom, stisnúť tlačidlo a môžete inhalovať. Stačí iba prirodzene dýchať!!! Ideálne 3x denne po dobu 10 – 15 minút.

Spolu s pribaleným edukačným CD „Ahoj, som tvoj kamarát inhalátor!!“, si Omron inhalátor zakúpite v lekárňach a predajniach so zdravotníckymi potrebami. 

Začni písať komentár...

Odošli