pr_clanok
21. júl 2023
460 

Tipy na výlet do kupelov na Slovensku

Na Slovensku je mnoho rekreačných stredísk s bazénmi a termálnymi kúpaliskami, ktoré vás svojimi liečivými účinkami privedú do nirvány. Územie Slovenska sa môže pýšiť svojimi termálnymi prameňmi, ktorých tu je viac ako 1600. Tie sú unikátne svojim bohatým obsahom vápnika, horčíka, síry a iných minerálov. Vďaka nim si môžeme užívať relax a zábavu v kúpeľoch po celom Slovensku. Toto je výber niektorých najzaujímavejších z nich:

Termálne kúpalisko v Hoteli Sorea SNP - Demänovská dolina (Jasná)

Termálne kúpalisko v Hoteli Sorea SNP v Demänovskej doline je skutočným pokladom pre milovníkov relaxácie a oddychu. Termálna voda, ktorá prichádza priamo z podzemných prameňov je bohatá na minerály a má blahodárne účinky pre telo a myseľ. Kúpalisko je umiestnené priamo pri lanovke Biela Púť s prestupnou stanicou na Priehyb a Chopok a ponúka perfektnú možnosť na ubytovanie v Jasnej.

Thermal Park Vrbov - (vysoké tatry)

Thermal Park Vrbov, nachádzajúci sa v regióne Vysoké Tatry, je jedným z najobľúbenejších termálnych kúpalísk na Slovensku. Jeho prírodné termálne pramene a moderné zariadenia ponúkajú návštevníkom dokonalú kombináciu relaxácie, zábavy a liečby. Voda prichádza z hĺbky zeme a má teplotu okolo 36 až 38 °C. Je bohatá na minerály, ako je vápnik, horčík a síra, ktoré majú blahodárne účinky na pokožku, svaly a kĺby. Ak plánujete ísť na turistiku vo Vysokých Tatrách a po nej sa zaslúžene zrelaxovať, ubytovanie pri tomto kúpalisku bude zaručene výborný nápad. Ubytovanie vo Vysokých Tatrách nájdete napríklad tu.

Termálne kúpalisko Podhájska

Termálne kúpalisko Podhájska je jedným z najväčších termálnych kúpalísk na Slovensku. Nachádza sa v blízkosti obce Podhájska, v južnej časti krajiny a ponúka návštevníkom skvelý zážitok z kúpania v teplej a liečivej termálnej vode. Voda má príjemnú teplotu okolo 26 až 38 °C a je bohatá na minerály, ako je vápnik, horčík a síra. Kúpalisko v Podhájskej ponúka viacero bazénov a atrakcií pre všetky vekové skupiny. Nájdete tu termálne bazény, detské bazény so šmykľavkami a fontánami, vnútorné a vonkajšie bazény, vodné tobogany, masážne trysky a vodné gejzíry. Taktiež sú k dispozícii oddychové zóny s lehátkami a slnečníkmi, kde si môžete vychutnať slnečné lúče a príjemné prostredie.

Aquapark Senec

Aquapark Senec je jedným z najväčších a najobľúbenejších aquaparkov na Slovensku. Ak hľadáte miesto kam ísť na výlet v Sencitak toto miesto musíte vidieť. Jednou z hlavných atrakcií Aquaparku Senec je obrovský vnútorný a vonkajší bazénový komplex. Návštevníci tu nájdu množstvo bazénov s rôznymi teplotami vody, bublinkový bazén, vodné tobogany, šmykľavky, vodné kanály a detské bazény. Každý návštevník si tak môže vybrať podľa svojich preferencií a užívať si zábavu vo vode alebo relaxáciu.

Zelená Žaba - Trenčianske Teplice

Termálne kúpalisko Zelená Žaba je to jedno z najlepších diel architekta Bohuslava Fuchsa, ktoré bolo realizované v roku 1935 a považuje sa za jednu z kultúrnych pamiatok Trenčianskych Teplíc. Areál Zelenej žaby neskôr prešiel komplexnou obnovou. Súčasťou nového areálu je 32, 5 metrový antikorový bazén, detský bazén, VIP zóna, vírivky, atrakcie pre deti, multifunkčné ihrisko, kolkáreň, tenisové dvorce, plážové ihrisko, reštaurácia s vinárňou, bufety a predajňa suvenírov.

Začni písať komentár...

Odošli