pr_clanok
22. aug 2022
195 

Veselé detské gumáky do dažďa - Čo by ste mali vedieť pred kúpou?

Vybrať tie najvhodnejšie detské topánky do dažďa môže byť pre rodičov veľkou výzvou. Deti milujú mláky či blato, a to nielen po nich chodiť, ale v nich aj skákať. Preto detské gumáky musia byť bezpečné, odolné, kvalitné a najmä musia na nohe dobre sedieť. Čo by ste mali vedieť pred kúpou tých správnych gumákov, aby ste udržali detské nôžky čo najdlhšie suché?

Aké detské gumáky do dažďa kúpiť svojim deťom?

V súčasnosti nájdete na trhu mnohé detské gumáky, ktoré sa od seba líšia najmä dizajnom, ale aj kvalitou. Výber detských gumákov je veľmi dôležitý, pretože najmä kvalita a odolnosť vplýva na to, aby detské nohy ostali po celý čas v suchu. Dážď prináša mnoho dobrých vecí, ale aj kaluže a blato, ktoré deti tak milujú. Skôr, než budete premýšľať nad tým, ako svoje deti presvedčiť, aby do mlák neskákali, premýšľajte nad tým, aké detské gumáky svojim deťom zakúpite. Deti sa radi prechádzajú po mlákach a blate, najmä po výdatnom daždi, avšak vtedy sú mláky hlbšie a plnšie vody. Preto by aj detské gumáky mali byť z kvalitného materiálu, aby boli voči takému prostrediu odolné. Nezáleží teda na dizajne, ale najmä na kvalite, aby si deti užili prechádzky a behanie po mlákach a zároveň boli ich detské nohy chránené pred vlhkosťou či chladom.

Aké faktory pri výbere detských gumákov zohľadniť?

Detské gumáky by mali byť vyrobené z kvalitnej gumy alebo PVC materiálu a zároveň by mali byť kvalitne ušité a prepracované. Vnútro gumákov by malo byť vystlané odnímateľnými vložkami z absorpčného materiálu, ktorý je príjemný, mäkký a pohodlný a navyše vytvára vhodné prostredie v gumákoch. Najideálnejším materiálom je bavlna. Aby sa dieťaťu pohodlne chodilo, je lepšie uprednostniť ľahšie gumáky pred tými ťažkými.

Hoci ide o gumenú obuv, pri vyskúšaní zistite, či je podošva skutočne pružná, a to najmä v oblasti prstov. Podrážka by mala byť tiež dostatočne hrubá, aby pri chôdzi nebol cítiť nerovný povrch. Počas zimy uprednostnite zateplené detské gumáky. Pomôžu tiež rôzne inteligentné doplnky, ako napríklad šnúrky, ktoré zabezpečujú, aby sa do gumákov nič nedostalo. Detské gumáky by tiež nemali byť ortopedicky tvarované. To by mohlo detskú nôžku ovplyvniť pri vývine. Ide väčšinou o detské gumáky po číslo 28.

A nakoniec to najdôležitejšie. Vyberajte vždy tu správnu veľkosť, pretože to vplýva na zdravie dieťaťa. Počas zimy myslíte na to, že dieťa bude mať obuté hrubšie ponožky. Okrem toho najideálnejšie je zvoliť úplne nové gumáky, ktoré nie sú vychodené. Navyše gumáky by siahať aspoň do polovice lýtok, aby bolo dieťa dostatočne chránené.

Kde kúpiť kvalitné a odolné detské gumáky?

Širokú ponuku detských gumákov rôznych veľkostí, tvarov a farieb nájdete na e-shope CCC. Vyberte si z kvalitných detských gumákov pre dievčatá a pre chlapcov, a to s rôznym farebným detským motívom. Malé dievčatká si určite zamilujú detské gumáky s motívom Minnie a chlapcov naopak potešia gumáky s Labkovou Patrolovu. Výhodou gumákov z e-shopu CCC je možnosť vrátenia tovaru zadarmo, výhodné ceny, široký výber, kvalita a doprava zadarmo nad 30 €. Detské gumáky je možné zakúpiť aj v kamenných predajniach. Pri kúpe detských gumákov z e-shopu odporúčame použiť vždy tabuľku veľkostí. Tým získate tie pravé detské gumáky do daždivých dní, ktoré uchránia vaše deti pred chladom a vlhkosťou aj počas toho najväčšieho bláznenia sa v kalužiach.

Začni písať komentár...

Odošli