pr_clanok
26. sep 2023
63 

Zub možno zachrániť pred vytrhnutím, ak konáme rýchlo a včas

Endodontické ošetrenie označované aj ako zubná endodonancia patrí medzi náročné výkony modernej stomatológie. Počas tohto zákroku sa zubný lekár snaží zachrániť poškodený zub ošetrením koreňového systému zubu. Pri rýchlom a včasnom zásahu možno poškodený zub týmto výkonom zachrániť. Uvedenému zákroku predchádza vstupná konzultácia a dôsledná diagnostika so stomatológom.

Zubná endodonancia v Bratislave

Endodontické vyšetrenie je potrebné vtedy, keď je poškodená zubná dreň, zub je zapálený a bolestivý. Zubný nerv, ktorý sa nachádza v zubnej dreni, nemá účinnú obranu a pod dlhodobým vplyvom baktérií a toxínov postupne odumiera. V takejto situácie je dôležité rýchlo konať a včasným zásahom možno poškodený zub liečiť a koreňové kanáliky vyčistiť. V prípade, že pacient tento zákrok nepodstúpi, baktérie sa šíria do okolia zub, poškodzujú tkanivo zubného lôžka, čo môže mať negatívny dopad na zdravotný stav pacienta.

Poškodený zub možno zachrániť pred extrakciou

Takto poškodený zub možno zachrániť ošetrením koreňových kanálikov, kedy sa odstráni nevyhovujúca staršia výplň koreňa a nie je tak potrebná extrakcia zubu. Charakter zápalu sa líši prípad od prípadu a preto je potrebné pred zákrokom vykonať vstupnú diagnostika pacientovho stavu. Táto zahŕňa napríklad aj RTG vyšetrenie, ktoré presne ukáže stav koreňového systému zuba a pomôže v určení najlepšieho spôsobu liečby.

TIP: 

Ak trpíte vyššie popísanými ťažkosťami, odporúčame návštevu zubnej ambulancie čo najskôr. Zubná endodoncia v BA Clinic Bratislava prebieha bezbolestne, a to za použitia lokálnej anestézie, ako aj s využitím najmodernejších poznatkov a prístupov súčasnej stomatológie. Ak vám diagnostikovali hlboký kaz, ktorý zasahuje až do zubnej drene, endodontický zákrok neodkladajte.

baclinic

Začni písať komentár...

Odošli