princessawsm
11. jún 2020
151 

Kúpeľňové sado-maso, alebo recenzia produktov Manufaktura Baby Friendly

Ostatné dva týždne sme mali možnosť vyskúšať detskú prírodnú kozmetiku Manufaktura - Baby friendly. Vždy som si predstavovala, že čas kúpania je magická chvíľa počas večera, kedy sa svet začína spomaľovať a detičky (aj rodičia) sa pomaly pripravujú na pokojnú noc. A tak bolo aj u nás, kým detvákom neodbilo nejakých 18 mesiacov a odvtedy si s mužom hádžeme mincu, kto sa podujme na kúpacích aktivitách. 

Aby som vám načrtla situáciu: zvykla som zaveliť “spliš spluš!” a decká nabehli do kúpeľne. Teraz len spomeniem, že sa ide do vane, a jeden dupne nohou a razantne odmietne, druhá sa teatrálne hodí o zem a spustí rev. Neviem, odkiaľ majú takú traumu, veď vodu majú vždy teplú… Umývanie vlasov? Mučenci z Guantanáma kričali menej. Veci nepomáha fakt, že najmä syn trpí atopickým exémom a tým pádom ho potrebujem namočiť do ovseného kúpeľa a potom pomastiť “hydratákom” ako morku na plechu (inak fun story: raz na poradni, keď mal syn asi 9 mesiacov sa ma doktorka pýta, že ako ošetrujem ten atopický exém? Aký exém? No tuto, čo má tie šupinky na nohách… Jáááj, ja že to má zaschnutú kašu :D - áno, prvomatka, čo vám poviem.)  

A tak keď som videla, že sa hľadajú testerky pre výrobky Manufaktura, ozvala sa moja masochistická stránka, že toto by bolo celkom fajn vyskúšať. Veru aj onedlho prišiel rozkošný balíček kozmetiky v ktorom sa skrývali nasledovné poklady:

Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom - v ružovej fľaštičke s pumpou, v objeme 320 ml. No, ak mám pravdu povedať, testovať šampón na tých našich Lex-Luthorčatách mi prišlo trošku bezpredmetné, aj keď pravdupovediac, mrňa už má na zátylku jednu kučierku. Možno do druhých narodenín už budem mať na čo uchytiť sponku. Ale aj napriek nepriaznivým vlasovým podmienkam sme šampón otestovali, a musím priznať, že je naozaj jemný, nádherne vonia a čo je pre mňa najdôležitejšie: veľmi ľahko sa zmýva. A teda sa doba hysterického škriekania (aj detí, aj môjho - zo zúfalstva) zredukovala o minimálne 60 percent. Odporúčam. 

Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom - podľa zloženia (ovsený a mandľový olej, pšeničný proteín, ovsený betaglukán atď..) som si nebola istá či je tento umývač vhodný LEN na vonkajšie použitie. Ako… mala som nutkanie ho ochutnať, najmä preto, že tak pekne vonia. Ale po vyskúšaní môžem len potvrdiť, že je to naozaj jemná emulzia, nevysušuje ako bežné mydlá a takisto sa ľahko zmýva. Opäť prichádza v 320 ml balení s pumpičkou (takže ju môžem pokojne nechať na vani s vedomím, že ju syn nevyleje celú do vane). Plusové body za zajaca v plavkách na obale. Ten sa stal mojim novým idolom.

Jemný detský výživný krém na tvár a telo s mandľovým a ovseným olejom - asi vám už je z riadkov vyššie jasné, že akákoľvek starostlivosť o pokožku našich detí je skôr boj, takže krém na tvár je u nás čosi nepredstaviteľné. Aj keď! Pár posledných dní po mne mrňa opakuje a začala si prštekom sama dávať krém na tvár, keď videla, že to robím ja, takže nádej tu je. Čo sa však týka tohto krému, v našej domácnosti veľmi nezabodoval. Je to krém, nie mlieko a tak sa na tele ťažšie rozotiera a následne vstrebáva. Takže snažiť sa natrieť dve metajúce sa žížaly bolo prakticky nemožné. Ako krém na tvár mi tiež príde príliš hutný. Viem si ho však predstaviť ako premasťujúcu kúru v zime na von. Viete, ako keď nám babičky mazali líca na bielo indulonou. Balenie je 100 ml s pumpou, manipulácia s fľaškou je teda jednoduchá a zvládnete to aj jednou rukou (keď druhou držíte žížalu). 

Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom - to najlepšie som si nechala na koniec. Nikdy som oleje na deti nepoužívala, potom, čo som jeden skúsila raz a decko mi skoro vyletelo z rúk… A tak som bola trošku skeptická skúsiť tento. Ale teda… omg… Toto je najlepší hydratačný prostriedok, ktorý som kedy vyskúšala (áno aj na sebe). Po dlhej dobe som sa po kúpeli nemusela škriabať (nejak mi je sucho posledné mesiace…). Decká som namarinovala ako krkovičky, olej sa hneď vstrebal a oni zostali hebučké dva dni na to. Žiadne atopické šupiny. Žiadne driapanie sa. A tým, že sa tak ľahko rozotiera, ani žiaden hysterický rev. Mohla som ich hneď obliecť do pyžám a neostali na nich žiadne mastné fľaky. A opäť - tá vôňa. Kombinácia marhuľového a ovseného oleja mi pripomína niečo z detstva - z prázdnin u babky… Neviem vám povedať čo presne, ale večery po kúpaní teraz trávim tak, že ovoniavam svoje deti, keď zaspávajú. A ja spolu s nimi. 

Som veľmi rada, že si nás @konik_testuje vybral na testovačku a mohli sme tak skúsit túto radu prírodnej kozmetiky a naše kúpeľňové sado-maso bolo o čosi príjemnejšie. Mala som možnosť vyskúšať produkty, ktoré by som asi sama od seba nekúpila (olej - aj keď už len tá samotná krava skákajúca cez švihadlo by ma upútala - no celá ja) a už teraz s určitosťou poviem, že ho kúpim znovu. Dúfam tiež, že vám moja recenzia priniesla trochu svetla do nekonečného sveta kozmetiky. 

#recenzia #test_manufaktura4

Začni písať komentár...

Odošli