rado_akozvon
18. dec 2019
844 

Keď Lúčnica spieva koledy pre "srdiečkové deti"

Dnes na naše oddelenie Detskej kardiochirurgie NÚDCH prišli speváci z Lúčnice. V civile, skromne a s úsmevom - tak ako už niekoľký rok za sebou. 

Na našom oddelení intenzívnej starostlivosti ležia tento týždeň po náročných operáciách štyria drobčekovia. Ani jeden z nich nemá viac ako 2 mesiace. Ich srdiečka sú veľké asi ako vajíčko a jeden z nich už má za sebou 3 operačné zákroky. 

Speváci z Lúčnice im a ich mamičkám zaspievali vianočné koledy. Jemne a potichu - na dvadsať minút ich spev zaplnil JIS-ku vianočnou atmosférou. A dojatím. Na pozvaných hosťoch a mamičkách som spoza objektívu fotoaparátu videl, že mnohým sa tlačili slzy do očí. 

Keď sa každoročný patrón tejto akcie - J. E. Mons. ICDr. Stanislav Zvolenský, PhD., bratislavský arcibiskup metropolita - prihováral spiacim deťom a žehnal s prianím skorého uzdravenia, väčšie ticho som v tejto miestnosti ešte asi nepočul.

Tieto štyri detičky dnes prespali koledníkov z Lúčnice. Nevadí, to najťažšie už majú za sebou a ich rodičia budú mať šťastnejšie Vianoce, aj keď ich asi budú musieť tráviť na oddelení. 

Mňa dnešok opäť raz posunul o kúsok dopredu. Snažíme sa o dobrú vec a všetko to má naozaj zmysel. Pre nás, pre anjelov z 5. poschodia a najmä pre "srdiečkové deti".

Ďakujeme, Lúčnici a Mons. Stanislavovi Zvolenskému.

Naučte sa počúvať vaše dieťatko. A začnite srdcom.

Netreba prispiet do blogu/pomoct nejakou skusenostou? Nejakym clankom, hpcijako? Mam toho za sebou dost

19. dec 2019

Práve som pozrela na STV 1 v správach reportáž.... Krásna činnosť co robíte....

19. dec 2019

@veronicka88 určite áno, ďakujeme! môžeme sa spojiť mailom, prosím? akozvon@gmail.com

20. dec 2019

@bojovnicka Ďakujeme!

20. dec 2019

@rado_akozvon naposem len mam maleho 2 mesacneho vecer ked obaja spunti zaspia napisem... Ja mam pp dvoch vymenach chlopna, CMP v tehotenstve. Rada prispejem nejakymi radami mozno radami k rekonvalescencii a fak podobne... Pisem🙂

20. dec 2019

Začni písať komentár...

Odošli