rado_akozvon
19. máj 2021
1485 

Keď vám na dvere zaklope prezidentka.

Pred pár týždňami som napísal list. Bola to vlastne pozvánka a podpísal ju vlastnou rukou otec najväčšieho počtu "srdiečkových detí" na Slovensku - primár Oddelenia detskej kardiochirurgie Matej Nosáľ. Zalepil som obálku, napísal na ňu adresu a odniesol na poštu. A keďže osud si niekedy povie  "tak nech", tak sa to celé nakoniec podarilo.

Dnes ráno presne o deviatej zaklopala na dvere nášho Oddelenia detskej kardiochirurgie pani prezidentka Zuzana Čaputová. 

Prišla k nám s úsmevom v očiach a my sme ju na chvíľu pozvali do sveta srdiečkových detí. Nebudem vám opisovať celý priebeh jej návštevy - samozrejme, našla si čas na malých pacientov na oddelení....

... primár Nosáľ jej porozprával o tom, ako funguje naša "opravovňa srdiečok"....

... a nechýbalo foto s naším tímom.

Potom sme si sadli za stôl a mal som na chvíľu možnosť vidieť, aké to je, keď oproti vám sedí človek na správnom mieste.

Vždy som Zuzanu Čaputovú vnímal ako slušnú a empatickú bytosť, ale dnes mi ukázala aj svoj iný rozmer. Prišla absolútne pripravená, ovládala problematiku a jej otázky neboli formálne, ale naopak podložené ozajstným záujmom. Na záver diskusie sa nás opýtala, ako by nám mohla pomôcť. Odprezentoval som jej náš Projekt Ako zvon, všetko to, o čo sa snažíme už viac ako 2 roky. Po skončení návštevy sa pred budovou postavila pred novinárov a v priebehu 30 minút posunula náš projekt míľovými krokmi vpred.

V hlavných večerných správach a na väčšine spravodajských portálov sa dnes nesie odkaz, aby mamičky žiadali pre svoje deti kvalitné vyšetrenie srdiečka ešte v prenatálnom štádiu a aby im ich gynekológovia dokázali poskytnúť. O to sa snažím, preto vznikol tento projekt aj tento profil na Modrom koníku. Dnes sme sa vďaka Zuzane Čaputovej posunuli opäť o krok bližšie k cieľu. Ďakujeme.

Naučte sa počúvať vaše dieťatko. A začnite srdiečkom. ❤️

Aj švagriná u vás rodila a vďaka Vám má môj synovček opravené srdiečko! Vrelá vďaka!!! Ste skvelí!

19. máj 2021

Dakujem ❤ Dakujem za vsetky deticky, ktore mozu zit svoj stastny zivot

19. máj 2021

To je uzasneee, sledujem p.prezidentku na Instagrame a dnes som citala jej prispevok, je uzasna❤, tak ako Vasa praca a praca celeho detskeho kardiocentra❤

19. máj 2021

❤️❤️❤️❤️

19. máj 2021

Velmi ma tesi, ze v case vseobecnej letargie a upadku moralky v spolocnosti sa vzdy najdu ludia ako vy - na spravnom mieste. Vdaka vam⚘💝💝💝💝💝💝

19. máj 2021

Dakujeme za srdiecove deti. A prezidentka? Je uuuzasna. Je ludska, kultivovana, inteligentna, reprezentativna, nerozdeluje ludi, nepolarizuje spolocnost. Veru sa za nu nemusime hanbit.

20. máj 2021

🙂 tesime sa ze sa podpori poriadne vysetrenie novonarodenych deticiek. Nasmu synovi zachranili zivot ako 2tyzdnovemu babatku. Klobuk dole ich praci a velka vdaka panovi Primarovi Nosalovi a celemu kolektivu detskeho Kardiocentra

20. máj 2021

Dúfam, že raz bude vyšetrenie srdca v prenatalnom štádiu bežným vyšetrením počas tehotenstva každej budúcej mamičky, tak ako sa robí napríklad glukozo-tolerancny test a zdravotné poisťovne to budú lekárom uhrádzať. Nie ako teraz, že mamičky o vyšetrenie musia žiadať. Držím vám palce.

20. máj 2021

Ja som vo všetkých 3 tehotenstvách okolo 20tt absolvovala morfologický utz u prof. Holáňa, toto by určite mala absolvovať každá budúca mamička.

13. jún 2021

@stanulienkat nemusime hanbit? Astrcena babka co na ludi kasle, pretrca sa iba pre novinarov. Aspon toto bolo od nej pekne gesto.

14. jún 2021
Autor komentár zmazal

@stanulienkat ty rozmyslaj a pozeraj okolo seba ako sa prezentuje a kope za narod. Ked koalicia rozkrada, spajchluje, umiera narod kvoli ich opatreniam, staz sa zadlzuje, ludia nemaju z coho zit, bankrotuju podniky, tak preco nezasiahne? Naco vymenovala neschopnu vladu? Naco sa chodi rafit a amer vlad cinitelmi? A ked sa jedna o rusov, o veci, kt sa nas netykaju, to vie zvolat tlacovku a brizgat. Naco referendum na ust sud? Keby pocuvala volu ludi, tak ho vyhlasi hned, ale to sa im nehodi dp kariet. Skpro 90% ludi neveri vlade. A to je zasluha i pani prezidentky.

14. jún 2021
Autor komentár zmazal

@stanulienkat kradnut bude kazda vlada, otazkou je co daju chudakom a beznym ludom. Tito dali co? Fico, nech bol aky chcel, tak zarucil ludom aspon co to. Rusi maju diktatora? 😁 ZE ho tak volilo tolko obyvatelstva viackrat po sebe.. Asi masochisti, ze...

14. jún 2021
Autor komentár zmazal

@stanulienkat odpust si slo a o gramotnosti. Ja ta tiez neurazam, slusna diskusia ti asi nic nehovori. Hovor si co chces, ked ti je lepsie s touto garniturou co nam zatial vladne, tak uzivaj vyhody co ponukaju. To co spravil fico za 12 r, stihnu tito za dva.

14. jún 2021

♥️♥️♥️♥️♥️♥️🍀🍀🍀🍀🍀🍀

14. jún 2021

Začni písať komentár...

Odošli