redakcia
4. feb 2021
26386 

Máte orgazmus pri sexe? Veľa žien priznáva, že nie alebo že ho nezažili nikdy.

Dosahujete orgazmus pri sexe? Mnoho žien priznáva, že nedokáže vyvrcholiť s partnerom alebo orgazmus nezažili nikdy. Sex je krásny spôsob, ako sa s partnerom fyzicky a emocionálne zblížiť. Ale bez orgazmu a potešenia môže byť milovanie menej uspokojivé a často sa z neho stáva len povinnosť pre pokoj v rodine. Prečo si ženy neužívajú sex rovnako ako muži? Dá sa orgazmus naučiť a prečo je uspokojivý sex pre šťastný vzťah taký dôležitý?

Orgazmická priepasť

Až 95% mužov dosahuje pri sexe orgazmus, ale len 65% žien vyvrcholí pri pohlavnom styku, a to nie pravidelne. Tento jav sa nazýva orgazmická priepasť. Problém s dosahovaním orgazmu znepokojuje ženy po celom svete a často im zasahuje aj do vzťahu s partnerom.

A prečo je to tak? Dôvodom je, že ženský orgazmus je omnoho komplikovanejší než mužský. Ženské telo jednoducho nevyvrcholí „narážaním dvoch tiel do seba“. Naša hlavná erotogénna zóna totiž nie je vagína, ale klitoris.

Klitoris, výstupok kože nad malými pyskami, je zodpovedný za ženskú rozkoš a orgazmy. A práve toto miestečko je pri sexe často zanedbávané. Dobrá správa je, že drvivá väčšina žien je schopná sa naučiť správne stimulovať klitoris. A rovnako tak aj dosahovanie orgazmu pri sexe.

Čo je to orgazmus a prečo je dôležité ho mať?

Je ťažké vysvetliť, čo je to orgazmus, ak ste ho nikdy nezažili. Takže všetko, čo si prečítate, vynásobte tisíckrát a budete mať aspoň malú predstavu, akú rozkoš vám veľké „O“ prinesie. Pravidelné vyvrcholenie dokonca posilní vaše zdravie a zlepší intímny život s partnerom.

Z hľadiska fungovania tela prebieha orgazmus takto: Počas orgazmu sa maternica a pošva rytmicky sťahujú, dych aj srdcový rytmus sa zrýchli a vy pocítite obrovskú rozkoš a uvoľnenie sexuálneho napätia.

Mladšie a zamilovanejšie, vďaka orgazmom?

Jedným z dôvodov, prečo sa pri orgazme cítime tak úžasne, je hormón oxytocín. Pri vyvrcholení ho náš mozog vyplaví obrovskú dávku. „Hormón šťastia“ znásobuje pocit lásky a náklonnosti k partnerovi. Preto sa partneri po fakt dobrom sexe cítia zamilovanejší a bližší jeden druhému. Okrem toho oxytocín zmierňuje stres, úzkosť a zlepšuje spánok.

Existuje ešte jeden dôvod, prečo je pravidelný orgazmus pre nás ženy prospešný. Uspokojivý sex a masturbácia nám pomáha vyzerať mladšie! Vďaka uvoľneným hormónom naša pokožka pôsobí pružnejším a žiarivejším dojmom. Nie nadarmo sa hovorí, že spokojná žena doslova žiari šťastím.

Vyvrcholením proti inkontinencii

Tento fakt poteší nielen čerstvé mamičky. Pravidelné orgazmy zlepšujú kontrolu nad močovým mechúrom a pomáhajú nám bojovať proti úniku moču.

Kvalitný sex alebo masturbácia, ktorá vedie k orgazmu, je vlastne cvičenie na svaly panvového dna. Keď máte orgazmus, panvové svaly sa rýchlo sťahujú a tým aj posilňujú.

Muži náš orgazmus milujú

My milujeme našich partnerov, oni milujú nás a chcú pre nás to najlepšie. Muži prirodzene radi dávajú dary a my ženy ich zas s radosťou prijímame. Orgazmy sú oveľa lacnejšie a viac ohromujúce než kvety alebo šperky. Tak prečo nedopriať partnerovi radosť z našej rozkoše?

Kvalitný sex = šťastný vzťah

Nie je tajomstvom, že kvalitný sexuálny život je dôležitá súčasť šťastného vzťahu. Ak nemáte s partnerom pravidelný sexuálny styk, napr. vás to nebaví alebo je vám sex dokonca nepríjemný, partner môže byť frustrovaný.

A to nevyhnutne vedie k naštrbeniu vzťahu. Častejší a hlavne kvalitnejší sex nás zbližuje a pomáha nám udržať sexuálnu „iskru“ aj v dlhoročných vzťahoch. Aby sme mali chuť na častejšie milovanie, musí nás sex baviť!

Rada od odborníkov: Masturbujte!

Orgazmu sa môžete naučiť aj s partnerom, ale sexuológovia sa zhodujú, že najúčinnejšia cesta k vyvrcholeniu je masturbácia. Je to najintímnejší spôsob, ako sa žena spojí s vlastným telom a spozná, čo jej prináša potešenie. Totiž keď ste sama, môžete sa sústrediť len na svoje pocity a neobávať sa, čo si myslí partner. To, ako často si robíte radosť, môže priamo ovplyvniť vaše šance na dosiahnutie orgazmu pri sexe s partnerom.

Skúste vibrátor

Mnoho žien priznáva, že svoj prvý orgazmus zažili s vibrátorom a až potom s partnerom. Podľa sexuológov je často pre ženu ľahšie vyvrcholiť s erotickou pomôckou než bez nej. Vibrátor je totiž navrhnutý tak, aby intenzívne, ale zároveň príjemne, stimuloval citlivé erotogénne zóny.

Ak totiž pri masturbácii neviete, čo máte robiť, želané potešenie neprichádza a aktivita vám prestane byť príjemná. To je aj príčina, prečo veľa žien nemasturbuje vôbec, lebo nevie ako. Ženský orgazmus je komplikovaný proces, ku ktorému sme nedostali žiadny návod na použitie.

Cesta na vrchol vedie cez klitoris

Partner môže aj dušu vypustiť, ale penetrácia penisom vás na vrchol nedostane. Pretože 80% až 90% žien je schopných dosiahnuť len klitoriálny orgazmus. Znamená to, že ste schopná vyvrcholiť len pri dostatočnej stimulácii klitorisu. A počas pohlavného styku sa tomuto najcitlivejšiemu miestu nedostáva príliš veľa pozornosti.

Viete, že klitoris má viac ako 8 000 nervových zakončení? Je to dvojnásobok toho, koľko ich má penis. To znamená, že klitoris je extrémne citlivý orgán a niekedy môže byť precitlivený, ak sa ho nedotýkate správne. Jemná a kontinuálna stimulácia klitorisu je podľa odborníkov kľúčom k ženskému orgazmu.

Dôležitá je pre nás aj dĺžka stimulácie. My ženy potrebujeme v priemere 20 minút správnej sexuálnej stimulácie, aby sme boli schopné vyvrcholiť. Veľa mužom však stačí 5 minút a je po všetkom. Niet divu, že sa vibrátory tešia takej popularite medzi pármi. A stále obľúbenejším sa stáva jeden druh vibrátora, konkrétne tlakový alebo sonický, ktorý je výnimočný v spôsobe akým masíruje klitoris.

Čo to je tlaková masáž klitorisu?

Klitoris, malá hrudka kože, je to len špička ľadovca. Oveľa väčšia časť klitorisu sa ukrýva pod povrchom v tele. Klasické vibrátory masírujú len vonkajšiu časť klitorisu, a vnútorná časť zostáva nestimulovaná. Sonický vibrátor funguje inak. Nevibruje, ale pracuje s tzv. sonickými alebo tlakovými vlnami. Čo to znamená?

Predstavte si, že stojíte pred veľkým reproduktorom na koncerte. Zvukové vlny prenikajú celým vaším telom a vy cítite pulzovanie až v špičkách prstov. Tak presne toto robí sonický vibrátor s vaším klitorisom a dokáže tak stimulovať až o 75% viac z jeho štruktúry než klasický vibrátor.

Sonický orgazmus

Ak sa snažíte o svoj prvý orgazmus, zistite, aká stimulácia je vám najpríjemnejšia. Skúšajte a experimentujte. Môže sa stať, že intenzívnou stimuláciou dosiahnete možno len precitliveného klitorisu a každý dotyk vám bude nepríjemný. A to chuť k poznávaniu zaručene pokazí.

Sonický stimulátor LELO Sona 2, na rozdiel od klasického vibrátora, sa priamo nedotýka klitorisu a nehrozí vám tak pocit pálenia na klitorise. Bezdotyková masáž klitorisu je mimoriadne vhodná pre všetky ženy, ktoré vyvrcholenie ešte nezažili.

LELO Sona 2 má rôzne nastavenia, vďaka ktorým si sama zvolíte intenzitu stimulácie. Sonické vlny jemne a postupne budujú sexuálne vzrušenie a tzv. sonický orgazmus je doslova explózia nahromadenej sexuálnej energie. Ženy ho opisujú ako veľmi intenzívny a nenapodobiteľný orgazmus.

Sonické vyvrcholenie dosiahnete ľahšie ako vaginálny orgazmus. Priložte si LELO Sona 2 na klitoris počas súlože s partnerom. Hlboká masáž klitorisu spojená so stimuláciou vagíny penisom je najúčinnejší spôsob, ktorý vám zaručene prinesie rozkoš zo sexu.

Lubrikujte - čím viac tým lepšie

Nepodceňujte silu hladkej jazdy. Nedostatok vlhkosti zvyšuje trenie a sex sa stáva menej príjemným alebo až bolestivým. Majte po ruke kvalitný lubrikant a zvlhčujte klitoris, vagínu aj penis partnera.

Správny lubrikačný gél neštípe, nelepí a nerobí škvrny. Lubrikanty od nemeckej značky Joydivision napodobňujú prirodzené vaginálne zvlhčenie a sú vhodné na každú intímnu príležitosť. Bezpečne ich môžete používať s latexovým kondómom aj s erotickou pomôckou. 

Buďte v sexe sebecká

Muži nevedia čítať myšlienky -  to už asi všetky vieme. Pre uspokojivý sex zakončený hurikánom rozkoše je dôležité, aby ste sa a partnerom cítili pohodlne a bezpečne. Lenže pre nás ženy je ťažké hovoriť otvorene o svojom sexuálnom živote. Sme vychovávané, aby sme boli slušné a nechávali sa dobývať, naša naučená rola v sexe je skôr pasívna.

Každá sme iná, jedinečná. Pohyby a polohy, ktoré sú pre jednu ženu vzrušujúce, môžu byť pre inú nepríjemné. Aby partner zistil, čo na nás v posteli funguje a ako nás má uspokojiť, musíme sa naučiť prekonať ostych a byť tzv. sexuálne sebecké.

Povedzte partnerovi, kde a ako potrebujete, aby sa vás dotýkal. Ak sa hanbíte vysloviť požiadavky nahlas, posuňte mu ruku na klitoris alebo mu do ruky dajte vibrátor. P.S. mužov vzrušuje, keď žena vezme iniciatívu do vlastných rúk. Plus aj vám sa bude milovanie viac páčiť, ak sa budete hrať podľa vašich pravidiel.

Nikdy nie je neskoro mať orgazmus

Nikdy nie je neskoro začať s objavovaním orgazmov! A s pribúdajúcim vekom býva rozkoš ešte intenzívnejšia. Je to spôsobené nielen tým, že naše telo je vyspelejšie, ale aj vyšším sebavedomím a lepším poznaním, čo nám prináša potešenie. Ženy po menopauze priznávajú, že prežívajú silnejšiu sexuálnu rozkoš než v mladosti. Majú častejšie orgazmy a dokážu vyvrcholiť (takmer) vždy aj pri styku s partnerom.

Ako hovorí LELO, značka luxusných erotických pomôcok: Každá žena si zaslúži orgazmus! Krása, šarm a sex appeal vychádzajú zvnútra ženy. Každá žena je výnimočná. Búrame predsudky a naučené vzorce. Naším zámerom je, aby boli ženy spokojnejšie a šťastnejšie!

----------

Tento článok vyšiel s podporou Kondomshop

16 x precitane a anj jeden komentár ci lajk,neviem preco sa vsetci tak hanbia 😁😁

4. feb 2021

No ja som si mysela, že orgazmus neexistuje až kým som nespoznala terajšieho priateľa. Čo bol dovtedy môj život 😂 🙈

4. feb 2021

Ja som z tych stastnejsich, mam ho stale, obcas aj viackrat 😁

4. feb 2021

Môj partner je ten naj chlap na svete myslí stále aj na mňa nie len na seba takže orgazmus mám veľmi veľa krát a som veľmi šťastná že sme sa našli 😘👍🏻👏🏻❤️

4. feb 2021

Treba najst spravne "naradie" :D

4. feb 2021
4. feb 2021

@gerrwie_girl alebo techniku 😉

4. feb 2021

@ouwecka no to je jasne, ale ked chlap nenajde spravnu techniku, tak nebudeme predsa vyplakavat ze to nejde ,ale poradime si :D

4. feb 2021

Myslím že to nezáleží len od chlapa,mám 40 a neviem čo to je 🤨

4. feb 2021

@petronelka47 je dobre poznať svoje telo aby si aj mužovi vedela povedať co ma robit aby si dosiahla svoje

4. feb 2021

@ouwecka poznám sa veľmi dobre!

4. feb 2021

Zaujimava doba😀 sonicke kefky a uz aj sonicky vybrator 🤩

4. feb 2021

@gerrwie_girl to není o náradí, ale o chlapovi, jeho šikovnosti...

4. feb 2021

@lienkovica ani to nie je treba, keď je muž šikovný, iba ak na spestrenie...

4. feb 2021

@janulka1802 takže sa žena má zmieriť s tým ze jej muž ju nedokáže uspokojiť? Alebo ho opustiť? Ono rozprávať o teórii je pekne, ale bavíme sa tu o tom ze sú ženy ktorých muži to nedokážu. Takže ANO, vtedy prichadza na rad pomôcka a nevidím na tom nič cudne.

4. feb 2021

@janulka1802 akoby si vlastne napísala ze sú tí chlapi neschopní. Ono je to aj o žene, vôbec nie len o chlapovi. Každá žena to na inak. Niektorá dosiahne vrchol už pri čítaní erotického časopisu a iná sa "namaka".

4. feb 2021

@gerrwie_girl také niečo som napísala? V sexe majú byť rovnako uspokojení obaja. Chlap, ktorý nevie žiadnym sposobom uspokojiť ženu, je pre mňa poleno. Samozrejme, žena má poznať samú seba svoje telo a prípadne dopomocť partnerovi. Trvám ale na tom, že šikovný muž nepotrebuje žiadne pomocky, aby uspokojil ženu. Teda česť výnimkám, lebo je nejaké % žien, ktoré nedosiahnú vrchol nikdy. Inak, proti pomockam nemám absolútne žiadne výhrady.

4. feb 2021

@janulka1802 zas je to aj vies o com,ci mu tá zena vie dostatocne povedat,co chce
Lebo u sexulogov a.psychologov sa stretavaju tisice.parov a problem je v komunikacii,nevie jeden druhemu.povedat čo chce a ako
Aj to chápem,opisat detailne niektore veci,kt ma ako robit a bla bla.. kt.naor u zien je dost zname ze sa nevedia nejak vymacknut čo chcú všeobecné.a potom su nasrate,ze to nemaju a v sexe to ine nebyva,mam kopec kamosiek takych
Pritom je to v komunikácii hlavne 🙂

5. feb 2021

@ouwecka súhlasím, aj komunikácia zohráva svoju úlohu, nemému ani vlastná
mať nerozumie

5. feb 2021

Táto vec vyššie nemasiruje nist 😂 mala som a letel do kosa 😄

5. feb 2021

Kivinova metoda je pre mna TOP. Vzdy, ked pocujem priatelove, ze chces Kevinovu? Juj, super a ani mi nevadi, ze ju premenoval. 😋😋😋

5. feb 2021

@koechin ona nema co masírovať ak to dobre chapem

5. feb 2021

@opica_skorica to pocujem ale ze.1x

5. feb 2021

@ouwecka proste nesplna u mna co je napisane v navode 😂

5. feb 2021

@ouwecka raz vyskusas a nebudes chciet inšuo😋😁😉

5. feb 2021

Ja mám odskúšaný Satisfyer a teda môžem potvrdiť, že sónický orgazmus je super 🎆🙈🍾🤩

5. feb 2021

@koechin s tym som sa este nestretla ale ak mas vyhru inde tak je to jedno😊

5. feb 2021

Podľa mna to závisí jednak od toho že žena musí vedieť čo a ako jej robí dobre a tak isto aj od muža, môžem ja vedieť pri com sa urobím keď chlapcovi stačí 5 minút tam a zpatky 😂 panboh zaplat za nás sexuálny život 🙏🏻 Aj za ten môj samostatný 😂

5. feb 2021

@chrisencore podľa mňa záleží aj od dĺžky a od veľkosti, že to tam musí presne zapasovať 😂

5. feb 2021

Ja ho väčšinou mám lebo môj muž vie ako na mňa a za pár rokov čo sme spolu sme kadeco skúsili a vieme čo máme radi. Máme sex 2-3x za týždeň ale u nás je skôr kvalita ako kvantita 🙂

5. feb 2021

@dominikamacakova inak toto presne hovoríme my s mužom. Neviem síce ako by som to opísala, ale proste cítim že to jeho náradie do mna presne zapadá 😂

5. feb 2021

@opica_skorica môžeš mi prosím ta polopatisticky napísať čo to je ? 😂 čítam na nete a nechapem ale mám na to chuť 😂😂

5. feb 2021

@chrisencore polopatisticky: muz je natoceny akoby v 90 stupnovom uhle v smere na zenu, teda iny sklon a lize ju akoby zmrzlinu a z tohto ineho sklonu su i pocity a zazitky vyraznejsie i ohnostroj orgazmu vacsi. A nohu mozes mat pokrcenu. Alebo aj na nom, ako chces, pozri Kivin method a ujo gúgel ti napovie.... alebo mrkni toto:
Nazyva sa aj Tahitskou technikou oralneho sexu😋😋😋
http://www.milovani.cz/content/technika-tahitsk...

5. feb 2021

Preco som si myslela ze na konci clanku bude vyzva hlada sa ambasadorka alebo aspon dobrovolnicky na testovanie?

5. feb 2021

@opica_skorica paráda, tak aj ja občas používam kevinovu metódu 😂 to som ale nemala sajnu že sa to nejak vola. Každopádne, je mi jedno z ktorého uhlu ma muž lize, hlavne že sa to deje 😂😂 dúfam že mi nestopnu komentár 😂😂😂

5. feb 2021

@chrisencore hehe, neboj sa, nestopnu, no skus muzovi povedat, ze dneska dajme tu Tahitsku techniku 😁😁😁

5. feb 2021

Co sa tu clovek na stare kolena nedozvie 😂😂😂
Idees
@chrisencore 🤣🤣🤣😂😂😂

5. feb 2021

@opica_skorica haha,dik, prečítala som si,vies co ja som taka..aj v ovoci napr ze ked mi niečo chuti, nemusim experimentovať dalej, dolezite je si najst co ta uspokojuje,ked to mas neni o com,moj nazor
Samozrejme.ak zena/muz nie je spokojní,treba robit vsetko preto az sa to zmeni a spokojny je jeden aj druhy..chlap sa nevola kevin? Ked si to aj premenoval 🤣🤣

5. feb 2021

@ouwecka nee, ale myslim si, ze ked chcel povedat nazov, tak ho napadol Kevin zo Sám doma😁😁😁😁😁😁

5. feb 2021

Ze 20 minut? Za 3 minútu som hotova 😂 tak som asi chlap ked clovek vie co ma robit 😂

5. feb 2021

Ja ani neviem či som to mala, moj muž príde domov z roboty unaveny ani sa ma nedotkne ani mi nedá pusu, nic ☹😥, som smutná z toho ja mám 27 manzel 31, cítim sa ako starenka, aj ho chápem že je unavený a tak ale keď mu to poviem nič si z toho nerobí

5. feb 2021

@chuandavid tak to ma.mrzi..na hracke nie je nic,ak mas byt stastna,mozno ta to nabudi a privítas koža v sexi pradielku🙂

5. feb 2021

@chuandavid muža.. preklep

5. feb 2021

Experimenty a hračky sú fajn no moja skúsenosť je taka ze muz ich vníma ako útok na jeho ego...ako ty mi chceš povedať ze som neschopný a nedokážem to s tebou? Porovnávajú sa s vibrátorom a pod. Mne to príde komické..

6. feb 2021
Autor komentár zmazal
6. feb 2021

Ja mam pri kazdom sexe orgazmus. Ale nebyvalo tomu tak vzdy. V podstate az s mojim terajším partnerom som sa to naucila. Ale musím byť hore. V inej polohe sa mi to nedari. A hlavne musim zvolit taky sklon pre mňa 😀 a vtedy mi staci aj minuta. Takze ked mi povie, ides hore? Tak vieme ako to skončí 😊😊😊 Ale kazda zena je ina, a verim tomu ze nie kazda žena ma take šťastie ako ja. Ale priala by som zažívať orgazmy kazdej zene, mne to pomaha dokonca aj na bolest hlavy 😁Jednoducho po sexe bolesť odide, takze mam sex namiesto tabletky od bolesti. 👍🙏

6. feb 2021

@chuandavid verim ti, ze je to frustrujuce, aj ja som to zazivala, mozno pomoze ak by si ho vedela nejako zvadzat, napr sexy pradlo, hudba. Mozno by zrazu dostal chuť aj ked je unaveny.

6. feb 2021

@88lienka nie všetci,garantujem. Veľmi často muž navrhne,alebo prekvapí s "hračkami"😉

6. feb 2021

@88lienka ak muz ma hentake reci tak si to svoje ego niekam strci,nie ze by zene dopomohol a doprial ale ziarli ako sopliak 🤦

6. feb 2021

@opica_skorica Zlatko ráno som si prečítala tvoj príspevok dala vaňu depiláciu a ďakujem za poučenie, zvyšok je na fantázii...

6. feb 2021

@teleskop Bingo 😁😁😁

6. feb 2021

No ja po rozvode uz nejak nie som schopná mat orgazmus aj v manzelstve mi to dlhotrvalo.. No teraz mam pocit ze som nadobro sexualne mŕtva😕

6. feb 2021

Ja som si myslela ,že je chyba vo mne ...vždy ....no nebola ..... Je veľký rozdiel v partneroch ... Ak je sebec je sebecký aj v posteli ...ďalšia vec je aj vybavenie : ) avšak ak si je toho partner vedomí a záleží mu viac na partnerke alebo aspoň rovnako ako na sebe ,zdokonalí sa v technike napr.oraliku ...ide o vôľu a o uvoľnenie partnerky ..keď sa žena cíti milovaná ...chlap sa snaží ona to cíti ....tak to príde .

6. feb 2021

@88lienka zacni sa ľúbiť sama,o to viac budes lubena ♥️ sebalaska je dôležitá

6. feb 2021

@teleskop tak niekto ma vdaka konovi pekny vikend 🤣🤣

6. feb 2021

@ouwecka súhlasím.pri sexe ego nemá čo robiť..

6. feb 2021

@chuandavid unava nie je dovod pre normalneho chlapa nemat sex, prave naopak je to prijemne odreagovanie od pracovnej unavy. Tam bude problem asi inde.

7. feb 2021

Od vibrátora nižšie už som nečítala ale prispejem, som žena mam orgazmus zakaždým a rozlišujem cca 3 rôzne druhy a intenzity... Ak to dakomu pomôže do štatistík,....

7. feb 2021

Najvecsi problem je ze rozpalit chlapa je jak zapnut ohrievac, max mikrovlnku - tuk tuk je to
Rozpalit zensku je obcas ako nastartovat atomku po jej odstavke :D

Inak zastavam nazor, ze orgazmus pre partnerku/manzelku treba zabezpecit - ved aku motivaciu na sex by inak mala keby to pre nu nebolo prijemne ?
A to som sebecky chlap 🙂

7. feb 2021

@starhawk lebo žene treba zapáliť najprv mozog ....keď je to tam zapnuté ,akoze si myslí,že ku chlap.zboznuje a vo vzťahu je to v "mieri a láske ' nemysli si že je egoista aj keď v skutočnosti je :D potom zapne jej telo dosť rýchlo a jednoducho ako varenú kanvicu napríklad

7. feb 2021

@opica_skorica ako to tam pekne opísali 😁 ešte obrázky mi chýbali 🤣 hneď som dostala chuť 🤣

7. feb 2021

@miss_pavlova veru, my sme tiez chceli aj obrazky😁😁

7. feb 2021

@opica_skorica precital som "Kivinova metoda" a prve co ma napadlo bola hlaska zo Slunce seno

"Mámo honem pojd se podívat. No podívej se táto, to vypadá jako když... Ale takhle obráceně ? To ani já neznám."

Tak som musel googlit.
Tak pri najblizsej prilezitosti sa musim spytat ci je to fakt nejak extra inaksie/lepsie pre moju polovicku ked budem bokom

7. feb 2021

@mamulienka000 skor potrebuju vypnut mozog, nepremyslat nad problemami a nehat sa riadit pudmi, cos pre moju polovicku obcas nie je uplne jednoduche
potom mi ide odpadnut sanka :D

7. feb 2021

@starhawk daj vediet😁

7. feb 2021

@starhawk áno áno ,čiže daj jej doporiadku hlavu a potom sa menej nakrútis jazýčkom :D ale ty si ideš stále svoje ..dobre Ti radím veď tomu

7. feb 2021

@ouwecka tak som sa tesila ako bol manzel v sprche ja pripravena v naladicke, tak ma seklo v krizoch, aj sme skusali ale ta noha hore na chlapovi, strasna bolest na chrbticu, takze az na buduce, ale manzel tvrdil ze tu polohu robime a ze je dobra..neviem (asi som pri tom v inej dimenzii) takze, odporucam

8. feb 2021

@starhawk zwnskej sa to bude lubit, lenze my potrebujeme omacku oko toho, mna manzel obskakuje lebo ma seklo v krizoch, vari mi je pozorny (neboj zaraba dost a viac ako ja 🙂 ) citim tu lasku a taku mam teraz na nho chut...to nie je len o metode a o namahani sanky, v mojom veku ti mozem potvrdit ze zena ma bod G v mozgu, na sto percent..zacni tam...

8. feb 2021

@teleskop 🤣 hej no krize vedia urobit svoje,treba najprv masaz krizov 😉

8. feb 2021

mamičky, máme obrovskú radosť z toho ako vás táto téma zaujala 🙂 po vašom dopyte na stimulátor LELO SONA 2 sme vám v spolupráci s www.modrykonik.sk pripravili valentínsku zľavu 15€.
Zľavový kód je modrykoniklelo a platí do 14.2.
Prajeme vám štedrého Valentína 🙂

8. feb 2021

Som zo svojim mužom 10 rokov no ani raz som nemala orgazmus a série má to neviem ako nato viac krát sme to skúšali 🥺🥺

30. apr 2023

Ahojte. Nedávno som mala dlhý a otvorený rozhovor s mojou dobrú kamarátkou, ktorá sa dlhodobo zápasila s problémom dosiahnutia orgazmu. Cítila sa osamelá a často si kládla otázky o svojej sexualite a vzťahu. Ja som sa jej každopádne snažila pomôcť v podobe niekoľkých veľmi dobrých článkov, ako je napríklad aj tento https://www.ejoy.sk/vzrusenie-u-zeny-nie-je-tak.... Po mnohých neúspešných pokusoch a neistote sa rozhodla hľadať profesionálnu pomoc. Prvým krokom boli konzultácie s gynekológom, aby vylúčila akékoľvek fyzické príčiny. Po vykonaní potrebných vyšetrení a rozhovorov lekári potvrdili, že neexistuje fyzický dôvod, prečo by nemohla dosiahnuť orgazmus, a odporučili sa zamerať na psychologické aspekty. Naučila sa rôzne relaxačné a dýchacie techniky, ktoré jej pomohli znižovať úzkosť spojenú so sexuálnymi aktivitami. Na základe týchto zmien a prístupu k problému začala moja kamarátka postupne dosahovať zlepšenia v tejto oblasti. Chcem týmto povzbudiť ženy, ktoré majú podobné problémy, aby neváhali hľadať pomoc a otvorene hovoriť o svojich skúsenostiach. Sexuálna pohoda je dôležitou súčasťou života a že s vhodnou podporou a prístupom je možné prekonať mnohé prekážky 🙂

29. dec 2023

Začni písať komentár...

Odošli