redakcia
12. dec 2023
3281 

Už žiadne zmeškané rozprávky: Vianočné filmy na vás počkajú!

Je polnoc. V rohu izby blikajú svetielka vianočného stromčeka. Sedím za kuchynským stolom, ulepená od bielkovej polevy a zdobím medovníčky na školské vianočné trhy, ktoré sa konajú v posledný týždeň pred prázdninami. Zase som si toho naložila na plecia viac, ako dokážem uniesť. Mám pocit, že takto sa asi cíti horolezec tesne pod vrcholom osemtisícovky. Premýšľam, či som nemala radšej dorobiť fotoknihy, ktoré sú každoročným darčekom pre starých rodičov, aby dorazili do Vianoc alebo zabaliť aspoň časť darčekov pre našu mnohopočetnú rodinu. Stres sa mi kumuluje v spánkoch a pulzuje do rytmu kostolných zvonov odbíjajúcich v diaľke polnoc.

Porozhliadnem sa po vianočne vyzdobenej izbe. Všímam si detaily, ktoré na Vianociach milujem. Svetielka, sviečky, drevený adventný kalendár, teplá deka ledabolo prehodená na gauči, k tomu vo vzduchu sa vznášajúca vôňa ihličia a v mysli si hovorím: „Vydrž! Už len pár dní.“ V predstavách vidím, ako ležím na roztiahnutom gauči v obývačke zababušená pod teplou dekou a s deťmi vo vianočných pyžamkách pozeráme ako to Matýsek nestihol v S tebou mě baví svět, ako sa z obyčajného dievčaťa stala princezná v Troch orieškoch pre Popolušku, a s manželom spomíname na časy minulé s filmom Pelíšky.

Tieto predstavy o vianočnom pokoji mi pomohli zaťať zuby a pokračovať vo vysoko nasadenom tempe príprav. No v kútiku duše som vedela, že realita bude iná. Jediný pokojný večer, kedy si budem môcť z chuti vychutnať tieto chvíľky pohody, je Štedrý večer. Už na druhý deň začne kolotoč návštev. Svoju rodinu milujem a uvedomujem si, že to nie je samozrejmosť a že čím budú starší, tým je ich prítomnosť vzácnejšia a je to ten najväčší dar. Avšak, chýba mi tá naša pohoda pri rozprávke či filme. Nech už to znie akokoľvek povrchne, aj tieto chvíle robia Vianoce Vianocami.

V rámci sebatrýznenia som sa rozhodla pozrieť si televízny program a zistiť o čo tento rok zase prídem. Ako som tak brázdila po internete, zistila som, že tento rok vlastne nemusím prísť o žiaden náš obľúbený film či rozprávku. „Gamechanger” tohtoročných Vianoc bude internetová televízia sledovanietv.sk.

Výhodou služby sledovanietv.sk je možnosť sledovať všetky programy spätne. V archívnom sledovaní sa navyše môžete ľubovoľne pohybovať. Vysielanie je možné kedykoľvek pozastaviť, preskočiť reklamu, vrátiť v čase späť a prehrávanie opakovať. Z ponuky takmer 200 televíznych kanálov najrôznejších žánrov - od základných, cez filmové či detské, až po športové či dokumentárne. Internetová televízia sledovanietv.sk jednoducho vytvára z bežného televízneho vysielania niečo ako Netflix, vyberiem si, čo chcem sledovať a kedy chcem sledovať.

A tak, keď sa vrátime z návštevy rodiny, nájdem ten obľúbený „kúsok“, ktorý nám ušiel a pustíme si ho. V pokoji, ležiaci na gauči pod huňatou dekou. S manželom a oboma dcérami v náručí. Ako stará kvočka, s každou pod jedným krídlom.

Ponuka ma zaujala natoľko, že som začala špekulovať, že prejdeme na tento spôsob televízneho vysielania natrvalo a predplatné našej satelitnej televízie, ktoré onedlho skončí už nepredĺžim. Ježiško prinesie našim deťom televízor do detskej izby. No pri predstave ťahania káblov zo satelitu cez pol domu mi behá mráz po chrbte. Sledovanietv.sk umožňuje šírenie televízneho vysielania pomocou internetového pripojenia s bezchybným obrazom a to bez nutnosti vŕtania, sekania a zložitého montovania rôznych zariadení.

Funguje s internetom od ľubovoľného poskytovateľa. Nie je nutné sa ani zaviazať zmluvou. Jednoducho sa zaregistrujete a sledujete. Stačí si vybrať jeden z troch balíčkov – základný, štandardný či prémiový, ktoré sa líšia cenou a, samozrejme, rozsahom TV staníc. Súčasťou prémiového balíčka je navyše aj prístup do služby HBO Max. V ponuke sú aj tematické doplnkové balíčky, ktorými si môžete podľa chuti a preferencií obohatiť obsah aktuálneho predplatného programu.

Internetová televízia sledovanietv.sk by mala mať najširšiu podporu v rámci platforiem na Slovensku. S menšou obavou som hľadala v našom viac ako desaťročnom televízore aplikáciu tejto služby a na moje počudovanie, našla som ju. Filmy, seriály, televízne programy a šport si ale pustíte aj na počítačoch, tabletoch a mobiloch s iOS a Androidom.

SledovanieTV funguje teda doma aj na cestách. S jedným balíkom je možné sledovať vysielanie na dvoch smart TV aj na dvoch iných zariadeniach zo skupiny notebook, tablet, mobil kdekoľvek v Európe. Manžel, ktorý trávi väčšinu roka v zahraničí ako vodič, tak môže sledovať televíziu tiež. Je to jednoducho televízia pre celú rodinu, bez ohľadu na to, kde sú jej členovia roztrúsení. Je to pohodlné, praktické a jednoduché. Sledovať vysielanie je možné tak na prehliadačoch, ako aj prostredníctvom aplikácie. Či už ste na letnej dovolenke, zimnej lyžovačke, v čakárni u lekára alebo stojíte s deťmi v dopravnej zápche… Služba obsahuje aj viac ako 120 rádií a niekoľko videoték, z ktorých si je možné vybrať filmy a seriály na okamžité prehranie.

Zhrnuté, podčiarknuté, rozhodla som sa ísť do toho. Základný balíček je možné vyskúšať na jeden mesiac za symbolických 10 centov. Obsahuje 104 TV kanálov, až 30-denný TV archív a 50 hodín nahrávok. Ako darček dostaneme Balíček Premium so 176 kanálmi a videotéku HBO MAX na 1. mesiac. Nasledujúce tri mesiace ponúkajú ešte 50% zľavu na základný balík. Namiesto 8,49 € zaplatím iba 3.99 €. Za štyri mesiace sa dokážem plnohodnotne rozhodnúť, či je táto služba pre našu rodinu správnou voľbou.

Som rada, že som na túto internetovú televíziu natrafila. Za pár centov nám tento rok neutečú žiadne rozprávky. Manžel, ktorý je v týchto predvianočných dňoch ešte na cestách, si môže pustiť kdekoľvek a kedykoľvek televízne noviny a nestratiť tak prehľad o dianí doma. A keď sa tento rok u starých rodičov na prvý sviatok vianočný stretne celá rodina, možno pustím deťom nejakú ich obľúbenú rozprávku a dožičím dospelým chvíľku ticha, aby sa mohli v pokoji porozprávať, čo je inak pri 7 deťoch nemožné.

A hoci sa náš rodinný kolotoč roztočí hneď po Štedrom večeri, tento rok to bude iné. Po návrate z návštevy, nás tá naša rozprávka či film na SledovanieTV „počká“. Možno si poviete, že Vianoce sú o inom a lamentovať nad zmeškaným filmom je prehnané. Máte pravdu. No mňa nemrzí ten zmeškaný film, ale ten zmeškaný pocit. Keď sme všetci spolu zatúlaní v príbehoch, ktoré síce poznáme naspamäť, ale aj tak nás nikdy neomrzia. Keď spoločne odriekame repliky hlavných hrdinov, ktoré poznáme spamäti. Keď sa spolu smejeme, pritúlime sa k sebe a darujeme si ten najvzácnejší dar - spoločný čas, zaslúžený oddych a krásne spomienky na pohodové Vianoce.


Tento článok vyšiel s podporou sledovanietv.sk

Zdroj fotografií: Redakcia

Zaujímavé,ďakujem za článok 🙂

11. dec 2023

su aj lepsie online tv a lacnejsie .. sledovanie tv mam uz cca roka nonstop to pada- prekrocili ste mnozstvo subeznych streamov-nie neprekrocila... teraz prechadzam k ANtik online alebo lepsia tv etse sa neviem rozhodnut ale iste nie sledovanie tv ..ale pekna reklama

11. dec 2023

No a kto nemá Smart televízory tak ako sa to rieši?

12. dec 2023

@adalee kupis si android box,chromecast alebo nieco co z nesmart tv spravi smart

12. dec 2023

Tak pekne zacal ten clanok... cakala som, ze mi poodhali, ako si Vianoce naozaj uzit, ako slusne povedat, ze kolotoc navstev po pribuznych by naozaj mal byt v rozumnych medziach (castokrat sa stava, ze obe strany starych rodicov ocakavaju dostavenie sa potomkov PRESNE k stedrovecernemu stolu...)... a ono sa to zvrtlo na sledovanie TV online/z archivu, pricom ja nesledujem TV od svadby Williama a Kate. Tak nic... telka tiez nerobi Vianoce tym, cim su.

14. dec 2023

@basska_b tiež som čakala pekný vianočný článok, možno aj o tom, že tie návštevy sú síce stresujúce, ale nakoniec si uvedomíme, že sme radi, že máme ešte ku komu ísť a zvrtlo sa to na reklamu, ktorú som už len prescrokovala dole a prevratila oči 😅

15. dec 2023

Začni písať komentár...

Odošli