Tiež robím bez receptu...nedá sa napísať presne koľko cukru, lebo zalezi od toho aké zrelé sú jahody....ja očistíme, zasypeme vrstvy cukrom, nechám do druhého dňa...potom popucim a povaríme do požadovanej hustoty...nakoniec trochu kyseliny citrónovej a do flias
@amel
@rachel36a baby tá kyselina je načo na konci? Ja nedávam do žiadneho džemu, tak ma to zaujíma
@anastazia5 konzervant , podporí zele strukturu a dodá príjemnú chut
@anastazia5 konzervant , podporí zele strukturu a dodá príjemnú chut
@amel a to do každej fľašky nasypeš alebo primiešaš do hrnca v ktorom varíš džem?
@amel a to do každej fľašky nasypeš alebo primiešaš do hrnca v ktorom varíš džem?
@anastazia5 ked dovarím dzem,odstavím a primiešam cca polovicu čajovej lyzicky resp.podla chuti
@anastazia5 ked dovarím dzem,odstavím a primiešam cca polovicu čajovej lyzicky resp.podla chuti
@amel a umývas len vo vode alebo s octom...
Tiež robím bez receptu...nedá sa napísať presne koľko cukru, lebo zalezi od toho aké zrelé sú jahody....ja očistíme, zasypeme vrstvy cukrom, nechám do druhého dňa...potom popucim a povaríme do požadovanej hustoty...nakoniec trochu kyseliny citrónovej a do flias
@rachel36a prečo nechávas do 2 dňa je aby pustili stavu ..cca koľko cukru na kilo ci podľa chuti
@anastazia5 konzervant...ake keď zabudnem, nedam

Rýchlo zo sáčku von...(prepáč za odveci komentar)
Džem robím bez receptu,vlastne nikdy podľa receptu.
Pomixuhes ci vidličkou popucis,pridáš cukor podla chuti(u nas je menej viac) a varis do zhustnutia.
Na konci kys.citronovu a ked si chceš uľahčiť prácu,dáš zelirovaci prostriedok.