icon
1 / 1
avatar

Rýchlo zo sáčku von...(prepáč za odveci komentar)
Džem robím bez receptu,vlastne nikdy podľa receptu.
Pomixuhes ci vidličkou popucis,pridáš cukor podla chuti(u nas je menej viac) a varis do zhustnutia.
Na konci kys.citronovu a ked si chceš uľahčiť prácu,dáš zelirovaci prostriedok.

Odpovedz
5. jún 2025
avatar

Tiež robím bez receptu...nedá sa napísať presne koľko cukru, lebo zalezi od toho aké zrelé sú jahody....ja očistíme, zasypeme vrstvy cukrom, nechám do druhého dňa...potom popucim a povaríme do požadovanej hustoty...nakoniec trochu kyseliny citrónovej a do flias

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@rachel36a

Tiež robím bez receptu...nedá sa napísať presne koľko cukru, lebo zalezi od toho aké zrelé sú jahody....ja očistíme, zasypeme vrstvy cukrom, nechám do druhého dňa...potom popucim a povaríme do požadovanej hustoty...nakoniec trochu kyseliny citrónovej a do flias

@amel
@rachel36a baby tá kyselina je načo na konci? Ja nedávam do žiadneho džemu, tak ma to zaujíma

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor

Ďakujem vam

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@anastazia5

@amel
@rachel36a baby tá kyselina je načo na konci? Ja nedávam do žiadneho džemu, tak ma to zaujíma

@anastazia5 konzervant , podporí zele strukturu a dodá príjemnú chut

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@amel

@anastazia5 konzervant , podporí zele strukturu a dodá príjemnú chut

@amel a to do každej fľašky nasypeš alebo primiešaš do hrnca v ktorom varíš džem?

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@anastazia5

@amel a to do každej fľašky nasypeš alebo primiešaš do hrnca v ktorom varíš džem?

@anastazia5 ked dovarím dzem,odstavím a primiešam cca polovicu čajovej lyzicky resp.podla chuti

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor
@amel

@anastazia5 ked dovarím dzem,odstavím a primiešam cca polovicu čajovej lyzicky resp.podla chuti

@amel a umývas len vo vode alebo s octom...

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor
@rachel36a

Tiež robím bez receptu...nedá sa napísať presne koľko cukru, lebo zalezi od toho aké zrelé sú jahody....ja očistíme, zasypeme vrstvy cukrom, nechám do druhého dňa...potom popucim a povaríme do požadovanej hustoty...nakoniec trochu kyseliny citrónovej a do flias

@rachel36a prečo nechávas do 2 dňa je aby pustili stavu ..cca koľko cukru na kilo ci podľa chuti

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor

Viem ze cukor orientačne.. podľa toho ako ma každý rád ale tak cca koľko to vyjde na kilo 300g

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@rita85

@amel a umývas len vo vode alebo s octom...

@rita85 co s octom?Jahody?nie.To som ešte ani nepocula

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor

Teraz to vravia vdade ze zničiť pestocidy😏

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@rita85

Teraz to vravia vdade ze zničiť pestocidy😏

@rita85 octom znicis pesticídy?🧐
Kto to tvrdí?🤣Kr.vina ako traky.

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
rita85
autor

Neviem tiež mi to je divne...ale isto ze somarina

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@anastazia5

@amel
@rachel36a baby tá kyselina je načo na konci? Ja nedávam do žiadneho džemu, tak ma to zaujíma

@anastazia5 konzervant...ake keď zabudnem, nedam

Odpovedz
5. jún 2025
avatar
@rita85

@rachel36a prečo nechávas do 2 dňa je aby pustili stavu ..cca koľko cukru na kilo ci podľa chuti

@rita85 ano, aby pustili stavu...cukor neviem..js na cca 5kg dam kilo, a potom pridam uz keď sa varí dzem podľa chuti

Odpovedz
5. jún 2025