Naša kofta

    Ak som na niečo expert, tak sú to zahraničné jedlá, ktoré majú s pôvodným prevedením spoločné už len veľmi málo 🙂 ale takto nám doma chutia, deti ich milujú, tak nemám dôvod hrať sa na top šéfkuchárku

    Kofty sú populárne vo viacerých krajinách a vpodstate ide o obdobu našej fašírky. Tradične sa robievajú z jahňacieho alebo teľacieho mletého mäsa a sú dochutené korením, podľa preferencií krajiny, v ktorej ich konzumujú. Uznajte, že priestor improvizovať je obrovský 🙂 My sme si doma obľúbili grécke prevedenie na drevenej špajli. Najradšej používam teľacie mäsko a dovnútra vždy schovám dve tri guličky mini mozzarelly, ktorá sa pri pečení roztečie 😋 pečiem na 200C tak 30-40min.

    Podávame vždy s tzatziky, pečenými zemiakmi, pita chlebom a zeleninovým šalátom. Aby si každý mohol vybrať, čo mu je srdcu blízke.

    1