saska.j
3. nov 2019
126 

„V krabici čaju je veľká dávka poézie a krása porozumenia.” Ralph Waldo Emerson

Jedného slnečného dňa mi počas práce zazvonil telefón od kuriéra: mám pre vás balíček.

Na novinky od Mistralu som sa chystala už odkedy som ich videla u nás v obchode. A keď som videla, že Modrý koník hľadá žienky na testovanie, tak som sa, samozrejme, zapojila a vybralli ma. U nás sa čaje pijú skoro stále, či sme nachladení, či nás niečo bolí. 

Každé balenie obsahuje 15 voňavých vrecúšok, krabičky ma zaujali obrázkami a čo ma najviac prekvapilo, bolo množstvo a pribalená šálka.

U nás v rodine namiesto liekov pijeme bylinkové čaje.

Ako prvý som vyskúšala čaj na nachladnutie + zázvor a šípky. 

Po otvorení ma ovanula príjemná sladkastá voňa, ktorá po zaliatí bola ešte silnejšia a vďaka zázvoru bol čaj aj mierne štiplavý. Čaj obsahuje šípky, mätu, zázvor, lipu a dokonca aj rakytník. Tieto bylinky pomáhajú pri nachladnutí, prispievajú k obranyschopnosti. Podporujú funkciu dýchacích ciest, obranu tela, imunitný systém, majú utišujúce účinky na hrdlo,hltan a hlasivky. Na ochutenie som použila domáci medík, vďaka čomu bol čaj ešte sladší, jediné mínus je, že aj napriek tomu, že obsahuje šípky, je jeho farba nevýrazná.

Ďalším v poradí bol prieduškový čaj + kvet lipy.

Tento čaj mi vďaka tymiánu a feniklu pripomenul čaj, ktorý som pila na podporu dojčenia. Čaj som vyskúšala len raz, keďže ma netrápia žiadne ťažkosti, ale moja mamina si ho obľúbila. Obsahuje lipu, tymian, fenikel a sladké drievko.Tieto bylinky poskytujú úľavu pri podráždení hrdla, prispievajú k zdraviu dýchacích ciest, pomáhajú pri suchom kašli, podporujú detoxikáciu organizmu. Čaj je veľmi lahodný, jemne sladkastý a s medom je najlepši.

Posledný na testovanie som si nechala urologický čaj + brusnice.

Zatiaľ som nemala problémy s močovými cestami, ale v tomto sychravom počasí sa oplatí mať tento čaj pre prípad doma. Čaj obsahuje bylinky ako je žihľava - podporuje vylučovanie vody, prispieva k správnej funkcii močových ciest, listy brezy - podporujú vylučovaciu funkciu obličiek a zlatobyľ - pomáha udržiavať zdravé močové cesty a prispieva k normálnym funkciám vylučovania moču. Po zaliatí je vďaka vysokému obsahu brusníc farba červená, chuť je lahodná. Jediné mínus pri tomto čaji je jeho nevýrazná voňa.

Záver: Ďakujem za možnosť testovania týchto pre mňa super lahodných čajov a keďže začalo sychravé počasie, som rada, že sa naša domáca čajová "lekárnička" rozšírila.

#test_mistral2 #recenzia #test_mistral3

Začni písať komentár...

Odošli