shilou
25. nov 2016
77 

Čaro jesene

Milujem práve toto obdobie, keď listy na strome menia svoju farbu, príroda sa pomaličky ale isto pripravuje na príchod zimy. Krásna jeseň. Obdobie, keď už vonku niesú vysoké denné teploty. Keď nastane čas na púšťanie šarkanov a vytváranie zvieratiek s gaštanov. Aj my sme stihli nejaké zvieratká vyrobiť.

Slovensko má krásne štyri ročné obdobia. Po jari nasleduje leto, po lete jeseň a nakoniec sa zima prihlási. Každým rokom sa jeseň skracuje. Dlhšie trvá leto, naraz nastane jeseň a ani človek nevie ako, už klope na dvere opäť zima. 

Milujem vôňu čerstvo nalúpaných orechov, jemný jesenný vánok vo vlasoch, šuchotanie lístia pod nohami. Najviac zo všetkého prechádzky po lese s mojou rodinkou. Nemám rada, ak je jeseň veľmi upršaná a nikde sa nedá ísť.

Silu a energiu mi dodáva práve taká chvíľka v prírode, keď človek aspoň na chvíľu vypne z každodenných starostí a povinností. Krásne ale veľmi krátke obdobie. Každú voľnú chvíľku ak sa dá vybehneme do prírody. Nazbierame huby, naše deti učíme už od malička, ako sa má správať v lese, ktoré huby sú jedlé a ktoré jedovaté.

Vyrobíme pre vtáčiky domček a v decembri si vyberieme v lese jeden menší stromček a ozdobíme ho suchými rožkami, sušeným ovocím, jabĺčkami. O týždeň pôjdeme pozrieť, ako si pochutili zvieratká na ňom. Príroda nám dáva svoju úrodu, svoju energiu a silu, takýmto spôsobom sa chceme odvďačiť aspoň zvieratkám, ktoré žijú v prírode.

Som rada, že môžem so svojimi deťmi a rodinkou zažiť jeseň vo svojich farbách, akú nám ponúka. Koľko štátov takú možnosť nemá.

#mk_blog_academy #blogujem

#jesen

Začni písať komentár...

Odošli