shilou
17. dec 2016
115 

Päť generácií ozdôb na stromčeku

Každý rok sa veľmi teším na stavanie vianočného stromčeka. Vždy je to iné. Magické a výnimočné, aspoň pre mňa. Od prababky, babky aj mojej mamky mám ozdoby, časom som dokúpila vlastné, ktoré ulahodili mojim očiam.

Do vlastného hniezdočka sme sa presťahovali v roku 2006. Postupne k nám pribudla Nelly, Bianka a Zuzanka. Tri čertice - tri princezné? Tento rok dostali ozdoby aj moje dievčatá, aby aj oni mali na stromčeku písanú históriu. Päť generácií na jednom stromčeku spolu. Tie časy sú už nenávratne preč, no aspoň takto mi pripomenú časy, keď sme boli spolu.

Dokonca v škôlke minulý rok staršia vyrábala ozdobu na stromček.

Papierové kreácie, mašle a sobíky robila moja mamka.

Ak by som mala prsteň zázračný, chcela by som aspoň na malý okamih sa stretnúť s nimi. S ľuďmi, ktorí ovplyvnili celý môj život. Som šťastná a spokojná, aký základ mi do života dali a budem sa snažiť posunúť nielen rady ale aj pomoc a skúseností mojím deťom. Deti sú to, čo po nás ostane ak nás tu už nebude. Snažím sa vychovávať najlepšie, ako viem. Už o pár dní si spoločne s rodinou zasadneme k štedrovečernému stolu a budeme spomínať na svojich blízkych. Aj na celý rok, čo nám priniesol a čo nám nedoprial, na všetky krásne okamihy a spomienky. Teším sa na tento deň. Veľmi. 

#mk_blog_acadedy #blogujem

#vianoce

#stromcek
#dalsie

tie časy si živo pamätám, krásny stromček, aj pre mna znamená stromček moja dcera malaá, ktorá si povešá na neho piate cez deviate.....a pre mna je to najkrajší stromček, aký som kedy videla.....nemôžem jej vziať tu radosť, že ona si ozdobila stromček. Potom sa ja snažím trošku zosumarizovať, ale príde zo škôlky a hned si to všimne. *Mamka, ta ozdobka tu nebola........ Neberte dieťaťu radosť pri zdobení stromčeka🙂

17. dec 2016
shilou
autor

@marianna1971 Moje dievčatá cez deň päťkrát poskladajú a povešajú ozdoby, tento rok zdobili iba oni. Tá radosť stojí za to. Nieje extra upravený, ale je náš.

17. dec 2016

ano , takéto stromčeky a robené detskými rúčkami sú najkrajšie ......... Tu na koníku by sa dala vypísať súťaž o najgíčovejší stromček , niektoré sú tak preplnené a ešte obviazané tými širokými stuhami, že stromček ani nevidno ...... no každému sa iné páči ...... aj my máme ozdôbky na stromčeku po naších starkých ...... keď ich vešiame - rozprávame o nich našim deťom ...... myslím si že o tom sú Vianoce , o rodine radosti spolupatričnosti láske spomienkach .......... a nie o tom kto ma najkrajší stromček a kolko ozdôb ešte treba dokúpiť ......

17. dec 2016

@verushkokav uprimne, ja ked vidím tie stuhy a tie velké umele kvety rovnaké na stromčeky, vôbec mi to nepripomína vianoce, ale nejaku výstavu....... náš stromček sa už zdobí...... tešíme sa všetci.

17. dec 2016

Začni písať komentár...

Odošli