simapett
22. máj 2022
1392 

Rozmarínovo-šalviový sirup

Ahojte dievčatá. 

Rada by som sa s vami podelila o môj najnovší recept na tento jednoduchý, no skutočne liečivý a osviežujúci sirup. 

Ak vás trápi kašeľ, alebo bolesť hrdla, problémi s močovými cestami, alebo oslabená imunita, toto je prírodný pomocník, po ktorom by ste mali siahnuť. Rozmarín ako taký je skvelý aj na bystrosť, koncentráciu mysle či mentálnu pohodu. Šalvia sa zas okrem iného vyznačuje svojou liečivou silou vrámci hrdla a ústnej dutiny, taktiež je prírodnym antibiotikom a dezinfikuje. 

Tento sirup však nemusíte užívať len keď ste choré, alebo vás niečo trápi, ale aj len tak od smädu. Pridajte si ho do vody, či minerálky, alebo ním ozvláštnite svoje drinky. 

No a ak sa pýtate ako som tento ,,zázrak,, vyrobila tak čítajte ďalej!

Nazbierala som si za plnú, natlačenú misku šalvie a plnú natlačenú misu rozmarínu. Prevarila som si 5l vody. Keď voda začala vrieť, odstavila som ju a vložila som do nej svoje bylinky. Ďalej som pridala tri veľké nakrájané citróny a nechala som svoj roztok odpočívať pod pokrievkou 24 hodín. Po 24 hodinách som celú zmes precedila a do tekutiny som pridala 4kg cukru, celé som to prihrievala kým sa cukor úplne nerozpustil. Keď sa tak stalo, pridala som teplotu a nechala to celé cca 5 minút povariť. Potom som svoj sirup vypla a horúci ho naliala do čistých fliaš. 

Hotovo !

a kolko vydrzi taky sirup, ako ho skladovat?

24. máj 2022

Super, vyskúšam už som robila zihlavovy, tiež bol super

24. máj 2022

Pekne napisane

24. máj 2022

To prve odstatie je v kuchyni na linke ci v chladnicke? A inak 4kg cukru...hmmm..ked dam 2kg, tiez je to ok, nie? Zavarim si do malych flasticiek, neskusala si,.tento tvoj so 4kg cukru, kolko vydrzi na linke? Ci aj tak skladujes v chladničke? Inak rozmarin a salvia mnam dik z recept

24. máj 2022
24. máj 2022

Ahojte, so salviou opatrne, obsahuje tujon...

25. máj 2022
25. máj 2022

@fada a co to znamena?

25. máj 2022

Ďakujem za tip, rozmarin som si zasadila,tak sa tešim keď vyrastie a začnem využivať jeho liečivé účinky,šalvia je výborná na boľavé hrdlo...robievam sirup aj z bazy, mám podobný postup ale nepreváram, keď teplomer vystúpi na 75 celzia, sirup ďalej nevariim,lebo sa strácajú liečivé látky byliniek, hneď napĺňam v rúre predhriate fľaše alebo poháre a hneď zatváram, vznikne podtlak a sirup sa vôbec nekazi, mne sa nepokazil za 7 rokov ani jeden🤗

25. máj 2022

@marthuska
@keira
kuk napr. https://www.najlekaren.eu/aktuality/bolesti-nac... - časť "Je šalvia vhodná pre každého?"

25. máj 2022

Začni písať komentár...

Odošli