naša Xenky - vo finále medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže.
    - link https://peacepalsinternational.org/

    "... prišiel nám e-mail s textom "Nech na Zemi zavládne mier - 21. september je Medzinárodný deň mieru. Na oslavu Dňa mieru sa, prosím, pripojte k jednotlivcom, organizáciám a krajinám po celom svete na pozorovanie a Minútu ticha, chvíľu mieru, nech ste kdekoľvek končiace univerzálnou správou, Nech na Zemi zavládne mier. [Peace Pals International - Správy o Medzinárodnom dni mieru 2020]" v tento istý deň prebieha aj "Vyhlásenie víťazov a finalistov súťaže 22. ročník Peace Pals International - Výstava a ocenenia umenia".
    Organizácia, ďalej píše: "Tento rok sme dostali viac ako 5 300 umeleckých diel od mladých ľudí vo veku od 5 do 16 rokov z 83 krajín." A odôvodňujú vznik témy: "Peace Pals International sa spojila v partnerstve s našou sesterskou organizáciou, Japonská nadácia mieru Goi, na tejto veľmi špeciálnej umeleckej výstave a oceneniach pre 2019/2020, s témou Šport a mier. Goi Peace Foundation sa pripojila k zoznamu mimovládnych organizácií v Japonsku, ktorý zorganizuje podporné programy pre nadchádzajúce olympijské / paralympijské hry, ktoré sa uskutočnia v Japonsku v roku 2021."
    K tejto téme si ako námet pre prezentáciu vybrali v minulom roku aj dielko Xenky s témou minulého ročníka Rodina; a pre rok 2020 mala: "Mládež z celého sveta vytvoriť svoje umelecké diela s témou "Šport a mier."
    Zamýšľanie sa nad tým, čo pre nich znamená mier a ako môže šport ovplyvniť mier. .... ak vidíte svoje umelecké diela uvedené ako víťaz alebo finalista, pošlite nám ho e-mail na adresu: peacepals@worldpeace.org potvrdenie vašu poštovú adresu a všetky informácie o umeleckom diele. GRATULUJEME VŠETKÝM NAŠIM VÝHERCOVIA A FINÁLE" ... a klikli sme 🙂
    Obrovská radosť patrí opäť našej mladej výtvarníčke zo SZUŠ Zlatá Baňa alias výtvarky , že sa jej "Korčuliarky" dostali medzi 10 finalistov a zároveň gratulujeme všetkým víťazom a finalistom tohto ročníka, že dokázali výtvarne prejaviť svoj postoj k mieru, slobode a to všetko v športovom duchu ... úprimne GRATULUJEME a pridávame záber"