O zemiakoch a odpustení
    Učiteľ prišiel do triedy a pýta sa žiakov:"Chcete sa zúčastniť zaujímavého pokusu? Týka sa života." Žiakov to zaujalo a súhlasili. Každý žiak mal priniesť 5 kíl zemiakov a vrecko.Žiaci síce nechápali prečo, ale doniesli všetko, ako učiteľ povedal. "Tak a teraz na každý zemiak napíšte meno človeka, ktorého nemáte radi, alebo sa naňho hneváte, či ho z nejakého dôvodu nenávidíte. Potom hoďte zemiaky do vrecka."
    Niektorí žiaci mali vo vrecku len pár zemiakov, niektorí ho mali plné. Potom im učiteľ povedal: "Od teraz budete vrecko so zemiakmi nosiť všade so sebou, do školy, na návštevu....skrátka budete ho mať stále u seba." Uplynul týždeň. Akonáhle prišiel učiteľ do triedy, začali žiaci reptať a nariekať: "Už sme unavení, stále ťahať so sebou to bremeno, naviac zemiaky začínajú hniť a zapáchať."
    Učiteľ sa usmial: "Vidíte sami aké to je, keď neodpustíte ľuďom, ktorí pre niečo nemáte radi. Trestáte potom nielen ich, ale aj seba. Nesiete potom ťažké bremeno. Odpustiť, to znamená urobiť dobrý skutok aj sám pre seba."
    zdroj: internet