64 / 65
    recepty bez fotiek
    space1
    autor

    Cokoladova torta super
    Kompletní recept:
    Korpus: 4 vejce, 1 karamelový pudink, 1 vanička tvarohu, 2 lžíce ovesných a 2 lžíce pšeničných otrub, sladidlo dle chuti asi 3 lžičky, 3 lžičky prášku do pečiva, kapka rumového aroma,
    Náplň: 1 balíček broskvové želatiny Dr. Oetkar.
    Poleva: 4 lžíce sušeného mléka (Laktino) + 4 lžičky kakaa, trošku mléka, sladidlo dle chuti.
    Dopředu si připravíme želatinu dle návodu a dáme ztuhnout, tak aby byla při dopečení korpusu tuhá.
    Korpus: Žloutky utřeme se sladidlem a aromatem. Přidáme tvaroh, otruby, pudink a prášek na pečeni zamícháme. Na konci přidáme sníh z bílků a lehce promícháme. (mně stejně vždycky všechno spadne, takže už jsem se se sněhem ani nedělala a rovnou to všechno smíchala. Pečeme 30 minut v troubě 180 st. C. (mám elektriku)
    Pak vyndáme želatinu z lednice a rozmašírujeme na konzistenci co nejvíce podobnou marmeládě, já to dělala vidličkou.
    Korpus necháme vychladnout, ale ne úplně, jestli se má želatina znovu spojit, musí být uvnitř vlažný.
    Korpus rozřízneme podélně na dvě části, spodní díl vrátíme do formy, nandáme na něj rozmašírovanou želatinu a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Když želatina začne tát, dáme koláč do lednice.
    Až vše ztuhne, polejeme polevou, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin.
    Poleva v lednici krásně ztuhne, jen pozor na vysychání, musíte moučník zabalit nejlépe do alobalu a to pak poleva vydrží týden takhle krásná, jinak se vysuší a zešedne.
    Snad už jsem na nic nezapomněla. Příště dám čokoládový pudink a jahodovou želatinu 🙂

    Fasirka –sekana

    Recept: V mixeri na cibulu som rozmixovala hovadzie a kuracie maso, pridala cibulu, vajce, vegetu, 1PL gustinu, 1PL horčice a vyrobila faširkovu zmes....potom som do silikonovej formy dala 1/2 faširkovu zmes na to praženicu s pečienkou, na to položila jednu mrkvu/pokus/ a opať dala fruhu polovicu faširkovej zmesi, uťapkala a piekla som to v trube na 200stupnou cca. 40 minut...drží to krásne pokope a je to podla mna mnamka veliká
    Chlebik
    8lžíc otrub 4+4... jeden jogurt, 3 vejce, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce lněné semínko, 1 lžíce kmín nadrcený, sůl dle chuti, prášek do pečiva 1/2 sáčku. Dobře promíchané dát na papír a upéct v troubě . za 20 minut je to hotovo a 4 dny pokoj...je vláčný a chutný, dá se rozkrojit na poloviny, takže je ho opticky víc..

    RECEPT NA CHLIEB alebo BUCTICKY: 3L jemneho tvarohu, 1vajce, 3L ov.otrub,3L psen.otrub,kyp.prasok,sol,rasca,bazalka,cersvy tymian,a cele som to posypala lanovymi semiackami,bol chrumkavy a stavnaty,na buchticky som davku zvysila a posypala som niektore sunkou a syrom,ostatne som posypala len lanovymi semiackami🙂 dobru chut...mozte papat s maskom ,alebo pomazanku so zeleninkou,alebo si urobit oblozeny sendvic.(vhodne uz od 1F)

    Cinska ostrokysla
    Potrebujeme:

    2 kusy kuracích pŕs

    Jedna veľká mrkva

    Pohár bambusových výhonkov ( kupujem v lidli)

    Hríby ( , shitake alebo stačia aj naše slovenské kuriatka, ako som mala naposledy alebo sampiony takych 7 hribov velkych)

    1/2 g kocky tofu

    2 vajcia

    maizena ( davam 2 lyzice na 4,5 l polievky)

    čili ( taká pasta, papricka alebo v poháriku, nie práškové, lebo toto je verzia bez tuku a nebude sa mat kde rozpustit)

    sojova omáčka, ocot



    Dáme variť kuracie prsia v celku, prihodíme do toho všetky ďalsie suroviny nakrájané na malinké kúsky, nesolíme, lebo budeme pridávat sojovu omacku. Tá je dosť slaná.

    Ked je vsetko makke, vytiahneme kuracie prsia, tiez nakrájame na malické kúsky a hodíme naspat do polievky.

    A teraz kúzlo: V studenej vode rozmiesame maizenu a vlievame do polievky za staleho miesania. Polievka nam zhustne do slízikovej konzistencie. Potom primiesame do vriacej polievky rozslahane vajicka, tiez prilievame postupne, aby sme mali kusky nie velky zrglaninu.

    No a ideme dochutit. Prilejeme sojovou omacku asi tri lyzice, ocot 4 lyzice, čili - poriadnu lyžicku. Pripadne dosolime. A dochucujeme, dokial to nechuti ako od cinana.

    Najlepsia je samozrejme na druhy den, skoro ako nas segedin. Sranda je , ze strati kyslos, treba ju zas trosku prichutit.

    Dukan játrové knedlíčky.
     
    1 vejce
    3 kousky kuřecích jater naškrabat
    1 lžíce škrobu
    sůl
    3 stroučky česneku
    majorán
    Všechno jsem dohromady pořádně vyšlehala vidličkou. Směs jsem nabírala malou lžičkou a pouštěla do vařící vody.Nemíchala.Samo to vystoupí na hladinu.Jsou dobré a konzistenci mají jako se strouhankou...

    Kuracia pečeňová paštika
     
    Potreby:
    1 stredná cibuľa
    400 g kuracej pečene
    4 natvrdo uvarené vajcia (použijeme 2 žĺtky a 4 bielka)
    vegeta
    soľ,
    korenie
    l lyžička horčice alebo viac podľa chuti
    1 lyžica paradajkového pretlaku alebo nesladkeho kečupu dobre ochuteného sladidlom
     
     
    Osmažíme cibuľku na sucho na teflonovej panvici, cca po 5 minútach (cibuľa nesmie zhnednúť) poukladáme celé umyté a neposolené kuracie pečienky po celej panvici, opekáme asi 5 min, potom premiešame tak aby sa cibuľka dostala navrch a opekáme ďalších asi 5 min na mierom ohni, odstavíme, pridáme čajovú lyžičku červenej papriky (môžno pridať aj štipľavú), ½ lyžičky kari korenia, premiešame, vrátime na oheň a hneď podlejeme cca 1 dcl vody. Dusíme na otvorenej panvici cca ďalších 5-10 min. Voda sa musí z väčšej časti odpariť, aby zostalo len trochu omáčky. Pridáme vegetu, trošku soli a korenia podľa chuti. Necháme vychladnúť, potom všetko aj so šťavou pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s vajcami – ja dávam v tejto diete 2 žĺtka a 4 bielka. Pomleté premiešame, dochutíme horčicou a kečupom. Kečup používam nesladený ale dochutený sladidlom – paštika je lepšia keď je kečup sladký. Výborná je na dukanov chlebík alebo v zeleninové dni potrieť grilované paradajky alebo papriky alebo natrieť na kocky syra tofu. Po dohotovení treba skryť pred ostatnými členmi rodiny

    16. jan 2013
    Komentár bol odstránený

    skusim cinsku ostrokyslu 😵

    16. jan 2013
    space1
    autor

    @tinka349 aj ja mám na ňu chuť 🙂

    16. jan 2013

    Aj ja potrbujem schudnut. Ked si to tak citam, moze to byt radost drzat dietu. Len ten cas na pripravu. Pre rodinu varis ine a pre seba ine?

    16. jan 2013
    space1
    autor

    @maximats mne sa zdá , že je to rýchlejšie ako bežný obed, akurát že pečivo si robíš sama , ale aj to je rýchle dokonca kratšie ako cesta ráno po čerstvé pečivo.. varím pre seba , ale rod.príslušníkom tiež chutí , len oni sa stravujú v škole atd.. pre malého mäsko a ostatné veci sú tiež zdravé , len jemu varím aj iné ryžu, zemiaky , cestoviny , strukoviny atd , aby mal vyváženú stravu

    16. jan 2013

    Skusim to uvarit aj ja. Super, ze tie recepty davas na konika. Vsetky si robila?

    16. jan 2013
    space1
    autor

    @maximats zatiaľ nie a na šúľance sa chystám každý deň , ale tu zistím nemám škrob ... tu nemám tvaroh ... 😀

    16. jan 2013

    Sikulka. Musim si ist nakupit suroviny a idem na to. Dik, za inspiracie 🙂 🙂 🙂

    17. jan 2013