stastnamamulka
13. máj 2013

Farby,farby,farbičky

alebo Kreatívne tvorenie s deťmi a pre deti tak,ako ho nepoznáte...

Farby,ktoré nás obklopujú,ovplyvňujú našu náladu či už v pozitívnom alebo v negatívnom zmysle.Aj preto sú dôležité pre správny vývoj detí.Stačí,keď privriete na chvíľu oči a v duchu si predstavíte vašu obľúbenú farbu.Takáto jednoduchá predstava a následná vnútorná vizualizácia dokáža zapôsobiť na našu nervovú sústavu tak,že si predstavíme farbu bez toho,aby sa nachádzala niekde v našej blízkosti.Takto dokážu farby ovplyvňovať našu náladu,správanie, mimiku a reč.

Ešte citlivejšie vnímajú farby naše deti.Je zaujímavé pozorovať ich aké farby uprednostňujú pri maľovaní a kreslení.Výber farieb býva totiž často aj zrkadlom ich povahy.Napríklad extrovertné dieťa,ktoré je impulzívne a činorodé,  vyhľadáva kontakty a vrelo vyjadruje svoje city,spravidla používa veľa farieb a prevažuje červená, oranžová, žltá a biela.Naopak, introvertné dieťa, ktoré ťažko nadväzuje kontakty, je menej činorodé, sa uspokojí s malým počtom farieb, priemerne jednou až dvomi, najčastejšie sú to modrá, zelená alebo fialová a čierna, prípadne sivá.Je normálne,že v priebehu vývoja sa výber obľúbených či preferovaných farieb mení.

Nech Vám výber z tvorby vašich detí rozjasní farbami všetky dni,priatelia!

Nechajte fantáziu detí pracovať na plné obrátky a budete sa diviť aké kúzla dokážu papierom a vodovými farbami:

autor: @akab

A čo tak si vytvoriť piknikový kôš plný farebného ovocia?Jednotlivé kúsky jednoducho prilepíte pomocou suchého zipsu.

autor: @alyce

 Farebné ručičky potešia všetky malé hlavičky.Postačia Vám pastelky alebo fixky a o zábavu máte postarané!

autor:@siouxsie

Žiaden malý umelec sa nenahnevá,ak mu namiesto maliarského plátna nalepíte na stenu biely papier a dovolíte mu to,čo má najradšej-maľovať s farbami!

autor: @majka

Farebné zamyslenie a lá "co dúm dal" a majstrovské dielko je na svete

autor: @snopkulka

Nedá sa do nej zahryznúť,ale do každého farebného kúsku môžte vložiť malé prekvapenie pre Vášho oslávenca.Jednotlivé kúsky môžte pospájať suchým zipsom a o rok farebnú tortu znova použiť!

autor: @zatyoka

Farebný koník?A prečo nie?!V detskom svete je dovolené naozaj všetko,stači použiť zvyšky látok ako základ a staré rozstrihané tričko na bujnú hrivu.

autor: @pastelka74

Recyklovaním farebných drobností z domácnosti,podporíte vnímanie farieb už od kolísky a výsledok bude stáť za to.Pestrofarebný kolotoč od mamy bude Vaše dieťatko milovať!

autor: @horalka79

Milí  priatelia,farby sú súčasťou nášho života.Naučme sa ich vnímať a naučme to aj naše deti.Aby nikdy nezabudli,že skutočná tráva je skutočne zelená,nebo blankytne modré a kravičky hnedé či biele,len nie fialové🙂

Všetky návody, nápady a tipy na tvorenie a ešte oveľa viac nájdete v skupine Kreatívne tvorenie s deťmi a pre deti.

Pridajte sa k nám a prezentujte svoju tvorbu! Bude nám cťou privítať Vás medzi nami.

Teraz nájdete svoje obľúbené výtvory ešte ľahšie! Aj my používame # pre jednoduchšie vyhľadávanie obľúbených príspevkov!

Tešíme sa na Vás!

DoTvorenia, priatelia!

Link na skupinu: http://www.modrykonik.sk/skupina/1826/detail/

#magazin #kreativnetvorenie

@stastnamamulka vieš ako sa Samčo tešil, keď sa tu uvidel? Stál mi za chrbtom, keď som si pozerala MK 🙂 "Jéééé JA JA, papej kesil (papier kreslil)" 😀

13. máj 2013

@snopkulka jeeeeeejo😀 tak to sa taaaaaaaak velmi tesim😀

13. máj 2013

@stastnamamulka inak veľmi zaujímavý postreh s výberom farieb - na nášho introverta to úplne sedí 🙂 trošku som sa obávala, že uprednostňuje tmavé farby, ale vidím, že sa obávam zbytočne 🙂

13. máj 2013

nic nie je krajsie ako s detmi objavovat vlastnu tvorbu.....robit vlastne hracky ci darceky pre blizkych. Neucit ich len konzumnosti - ze ked nieco chcem, bezim si to kupit, ale vstepovat im aj uvedomenie si, ze to nieco si mozu urobit sami. A az podrastu pochopia, ze najvzacnejsie co mozes niekomu venovat je svoj cas a ten sa daruvva aj pripravov vlastnych darcekov. som rada clenom Vasej skupiny.

14. máj 2013

@zdenkam naaadherne napisane 😵 sme radi,ze ta tu mame🙂🙂

14. máj 2013

Super článok😵 ďakujem....naozaj podľa preferncie farieb môžeme pozorovať, či je dieťatko extrovert-introvert a trošku nakuknúť do toho vnútorného detského sveta... ale ... presne ako píšeš ďalej ... nie je to trvalé a je veľmi zaujímavé sledovať, aj takto cez "farbičky-čarbičky", ako sa ten náš malý človek v určitých obdobiach mení - stáva sa komunikatívnejším alebo si trošku svoj svet chráni pred ostatnými ... 😉 napr. z vlastnej skúsenosti sme si to odskúšali, keď nastúpili naše deti do MŠ😉 a vôbec to nesúvisí s tým, či vaša ratolesť vie maľovať alebo nie ... farby sú súčasťou nášho sveta, našťastie🙂

15. máj 2013

Začni písať komentár...

Odošli