sunny_g
8. sep 2022
159 

Poďme zmeniť budúcnosť pre naše deti

Učenie, nové informácie, objavovanie. Na toto všetko sa dennodenne tešia moje, zatiaľ malé deti, ktoré sa ešte nestretli so štátnym vzdelávacím systémom. Chcú všetko vyskúšať, objaviť čo ako pracuje a naučiť sa čo najviac. Ich túžba po nových informáciách vo forme praktickej skúsenosti je bezodná. 

Čo však vidím na deťoch, ktoré už dosiahli vek pre nástup do školy? Akonáhle prejdú cez brány vzdelávacieho zariadenia, táto ich prirodzená túžba zo dňa na deň klesá. Namiesto možnosti rozvíjať to najlepšie, čo v nich je, sa stretávajú s teóriou, ktorú nedokážu uchopiť v podobe poučiek bez možného využitia, s núteným prispôsobením sa určitému ideálu a rovakosti, ktorú ak nekopírujú podľa pravidiel, dostanú hodnotenia a rôzne nálepky neprispôsobivých či "zlých" žiakov. Nemajú možnosť prinášať nové pohľady na svet a rozvíjať svoje talenty, pretože každý musí byť výborný v každom predmete. To následne vedie k nezdravej súťaživosti výsledkom čoho sú delenia detí, vytváranie určitých priepastí medzi nimi a nezriedka sa vyskytuje aj šikana...

A teraz si predstavte, že toto bude musieť podstúpiť aj vaše dieťa, ak už aj nie je súčasťou tohoto procesu. Vyhovuje Vám to? Stačí Vám ako ospravedlnenie, že aj my sme týmto predsa prešli a svet už je taký? Je to pre Vás dostatočný dôvod, aby ste toho výnimočného úžasného a veselého malého človiečika podrobili takejto ceste? 

A čo ak je aj iná možnosť? Čo ak Vám poviem, že existuje spôsob ako to všetko zmeniť.

Nielen vzdelávací systém, ale celý systém? Celkový spôsob života, na ktorý ho má škola takpovediac pripraviť.

Jediné, čo treba je CHCIEŤ!

Áno, to jediné, čo je potrebné, aby sa všetko zmenilo a máme to v rukách my všetci.

My predsa podporujeme tento, povedzme si úprimne nefunkčný vzdelávací systém, ktorý ročne vychŕli stovky absolventov, ktorí sa roky nedokážu uplatniť a my do tohoto systému znovu každý rok privádzame naše deti. Aký bude výsledok pokiaľ MY SAMI nič nezmeníme? Žiadny!

Ak túžite dať svojim deťom to najlepšie vzdelanie, zadarmo a dostupné pre všetkých, podporte zmenu formátu spoločnosti zo spotrebiteľského na Tvorivý. Tento formát poskytuje omnoho viac, ako len bezplatné vzdelávanie na najvyššej úrovni. V tomto štádiu prebieha proces informovania a šírenia myšlienky pre lepšiu budúcnosť, pretože je dôležité, aby požiadavky a ciele vychádzali priamo od ľudí. Pretože je to pre všetkých ľudí, tak, ako celá Tvorivá spoločnosť.

Ak vám nie je budúcnosť našich detí ľahostajná, prosím preštudujte si viac info o projekte Tvorivá spoločnosť, ktorá rieši aj túto veľmi dôležitú tému 

Naše deti si to zaslúžia!

Super. Sama som sa zapojila do projektu, pretože ide aj o život môjho dieťaťa.

9. sep 2022

Áno, náš vzdelávací systém chradne rok, čo rok. Reformy v celkovom systéme nemajú žiadny efekt, väčšinou to ešte skomplikujú. Niektorí rodičia sa snažia ísť cestou Montesori alebo aspoň domškoláctva, ale povedzme si pravdu, je ich stále málo a celkový systém sa tým nezmení. Tento projekt Tvorivej spoločnosti ma veľmi zaujal, dáva riešenie pre každého a to vo všetkých oblastiach života. Ja osobne ho podporujem.

9. sep 2022
sunny_g
autor
10. sep 2022

Začni písať komentár...

Odošli