surdovag
26. okt 2020
208 

NAŠE TESTOVANIE s dmBio

Takže, ako začať...? V dm sme s dcérkou veľmi často. Tento obchod milujeme už odkedy si ho pamätám a dcérka za mnou nezaostáva. Veď už aj také malé parádnice predsa potrebujú kadečo. No v posledných rokoch, čoraz viac začíname siahať aj po potravinách z rady dmBio. Preto sme sa potešili, keď nás vybrali testovať balík plný dobrôt. Kuriér ho v jedno upršané ráno priniesol a dcérka mala motiváciu ísť do školy, lebo sa tešila, že poobede po návrate spoločne balík rozbalíme a pozrieme, čo sa v ňom skrýva. A tak som musela čakať, až kým sa nevráti zo školy, aby sme mohli obsah preskúmať. 😀

V balíku sa nachádzalo množstvo dobrôt, niektoré sme už poznali a sme im doma verní už nejaký ten čas, ale niektoré boli pre nás novinkou.

Tak skúsim napísať ku každému aspoň niečo...

OBSAH BALÍKA:
dmBio paradajkový kečup 
dmBio zmes na zeleninový bujón 
dmBio vegánska nátierka so SHITAKE
dmBio vegetariánska omáčka a lá bolognese 
dmBio špaldový cisársky trhanec 
dmBio mangová nátierka 
dmBio ghee maslo
dmBio zmes ovocno-bylinného čaju 
dmBio müsli 
dmBio študentská zmes 
dmBio chrumkavé zvieratká   

Ako prvý sme otestovali dmBio paradajkový kečupUž takmer 3 roky si doma pečieme chlebík a pečivo z kvásku, nechýba u nás ani pizza v kváskovej verzii, na ktorú sme kečup z dm vyskúšali. Kečup nám doma chutil, nakoľko sme zvyknutí na kvalitný domáci, ktorý varíme každý rok, no tento z dm sa najviac ujal u našej dcérky, keďže my s manželom sme na štipľavejšie a keď doma varíme kečup, pridávame do neho aj značné množstvo chilli. Tento z dm je dosť sladký, pre deti ale ideálny a chuťovo super. Neporovnateľný s tými, ktoré bežne dostať v supermarketoch. Takže pre tých, ktorí majú radi sladké kečupy, určite odporúčam tento ako skvelú alternatívu. 🙂 A nám ak sa nebude chcieť niektorý rok uvariť domáci, určite skočím do DM pre tento a samozrejme dcérke ho budem kupovať pravidelne.

Ďalším pomocníkom, ktorý určite zostane v našej kuchyni je dmBio zmes na zeleninový bujón. Konečne zdravšia verzia tých nezmyselne prearomatizovaných a presolených vegiet a bujónov. Doteraz som používala do varenia sypkú zmes, ktorú mi sestra vždy dvakrát do roka nosí z Nemecka. Konečne som našla vhodnú alternatívu aj u nás. Priznám sa, vôbec som o ňom netušila a v dm som ho doteraz prehliadala.

dmBio vegánska nátierka so Shiitake - priznám sa, nemám rada akékoľvek huby a dcérka to isté. Takže túto nátierku otestoval iba manžel. On naopak, milovník hríbov, si ju pochvaľoval a ja som bola rada, že nemusím variť večeru. Natrela som mu ju na čerstvo upečený kváskový chlebík a splnila účel, chutila aj zasýtila.

dmBio vegetariánska omáčka a lá bolognese - s touto omáčkou sme skúsenosť mali už predtým.  Kúpila som ju raz, už ani neviem kto mi ju odporučil, ale u nás veľký úspech nezožala. Cestoviny sme si museli ešte dochutiť, takže tú, ktorá mi prišla v testovacom balíčku som ešte ani neotvorila, čaká a odpočíva do času, kedy nebude veľa času na varenie a chladnička bude zývať prázdnotou.  Lebo vtedy ju zaručene skonzumujeme. 

dmBio špaldový cisársky trhanec a dmBio mangová nátierka - prípravu trhanca som si nechala na posledný deň. Zvolila som ho ako variantu manželovi na večeru. U nás však nemal úspech, pripadalo nám to trošku suché a to sme doma palacinkoví, nakoľko palacinky, buchty, koláče a bábovky robím často. Na exotické ovocie tiež veľmi nie sme, ale mango ma prekvapivo dostalo. Naozaj mi chutilo, dala som ochutnať aj sestre a tiež si pochvaľovala. Takže ak budem potrebovať natrieť korpus nejakej tortičky, zbehnem si poň do dm. 🙂 

dmBio ghee  maslo - maslo ghee je u nás novinka. Zatiaľ sme nemali dôvod ani možnosť ho skúšať, keďže doteraz som používala iba klasické. Prekvapila ma jemná chuť pečiva, v ktorom som ho použila. Napríklad škoricové osie hniezda po pridaní ghee masla chutili jemnejšie ako inokedy. Takisto pri upečení kuriatka so zemiakmi sme pocítili rozdiel  v chuti, aj manžel, a to už je čo povedať. Maslo ghee je jedna z vecí, ktorým zostanem verná a bude pravidelne súčasťou môjho košíka, keď prídem do dm. 🙂 

dmBio zmes ovocno-bylinného čaju - sypané čaje máme doma radi, či už bylinné v prípade manžela alebo ovocné, ku ktorým inklinujeme najmä ja s dcérkou. Tento z dm ma prekvapil svojou chuťou, príjemnou vôňou a aj osviežujúcou chuťou ovocia, ktoré sme s dcérkou vždy zjedli do posledného kúsku. 🙂 No čo ma zarazilo, bol malý kamienok v balení, ktorý som objavila, až keď som si odpila, čiže nemilé prekvapenie. No verím v to, že to bolo len v tom jednom balení a nebude to pravidelné, keď si čajík pôjdeme kúpiť. 

dmBio müsli - musli nám chutili. Roky ho používam ako raňajkové menu hlavne pre seba, do jogurtu, na striedačku s orechovou granolou. No pokiaľ ide o mňa, už roky som verná ryžovým vločkám, tie neprekoná nič iné. Ale napríklad dcérka, tá zbožňuje ovsené vločky, kľudne len, tak bez všetkého s lyžicou.
dmBio študentská zmesoriešky sme zjedli medzi prvými. To ani nemusím hovoriť, že boli skvelé. U nás doma orechy máme radi akéhokoľvek druhu. Čo ale nemáme radi, tak hrozienka. Tie v balíčku zostali a čakajú na "horšie časy". Keď nebude doma dostupná žiadna sladkosť a budú nám dobré aj tie.
dmBio chrumkavé zvieratká - k zvieratkám len toľko... Dcérka hneď, ako sme rozbalili balík, chmatla zvieratká, otvorila, zjedla a vôbec som nestihla urobiť fotku. To hovorí za všetko. Zvieratká budú pravidelne u nás doma a budem ich dokupovať vždy, keď sa minú. Na druhý deň sme sa vybrali po ďalšie do dm, že kvôli fotke na recenziu. Tak som ich kúpila a dcérka mi po príchode zo školy oznámila, že tie čo som kúpila, majú obal inej farby, takže fotka sa nekonala. Určite ale majú v našej domácnosti pevné miesto, nakoľko nekupujeme žiadne chipsy, maximálne hrachové v dm. Toto mi príde ako dokonalá alternatíva slaného snacku pre deti, či už do školy alebo k telke, prípadne na detskú oslavu.

Tak toľko k nášmu testovaniu. Otestovali sme dosť výrobkov, niektoré nám sadli a ostanú u nás stálicou a niektoré sme skúsili, no viac po nich nesiahneme. Ako som však spomenula už vyššie, sme pravidelnými zákazníčkami v dm a naďalej zostaneme verné. Keďže tu nakupujem aj sladkosti pre dcérku do školy, strukoviny, vločky, cestoviny a momentálne si najviac frčíme na dmBio vanilkovom pudingu, ktorý milujeme. Ďakujeme dm a modrému koníku, že sme mali možnosť vyskúšať aj produkty, ktoré sme doteraz nepoznali a tešíme sa, že sme mohli byť súčasťou tohto zdravého testovania. 🙂 

#test_dm28 #recenzia #dm_bio_potraviny_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli