tamikau
30. jan 2017
77 

Čajíčkovanie s Popradským 🙂

#test_popradske

Ešte na začiatku januára ma milo prekvapila správa, v ktorej mi prišlo oznámenie o testovaní Popradských čajov. Povedala som si fajn, Popradské poznám, nie raz som po nich v obchode siahla a nikdy sa nestalo také, že by som z niektorého bola sklamaná, bežne by ste u mňa doma našli ich čaj proti chrípke a nachladnutiu alebo čaj na očistenie orgaizmu spomedzi liečivých čajov. Z čoho som bola ale ešte viac prekvapená bol balíček, ktorý mi zaslali, prisli totižto rovno dve krabice v ktorých ma čakalo rovno 30 čajov a k nim dve šálky, tak aby nám išlo testovanie vo dvojici ľavou zadnou 🙂

V balíku dorazila celá Wellnes rada a to 3 druhy zázvorového čaju a 3 ďalšie:

1. Zázvor s bazou

2. Zázvor s citrónom

3. Zázvor s acai

4. Maté

5. Pu-Erh

6. Ginko

Všetky čaje majú pekné farebné balenie, na krabičke je priehľadné "okienko", cez ktoré je vidno obsah a teda samotné čajové vrecúška. Každá krabička bsahuje 18 vrecúšok pyramídového tvaru a je na nej podrobný popis ako zloženia, tak aj účinkov jednotlivých prísad. Na zadej strane každého z čajov prekvapivo nájdete po jednom cviku pre ponaťahovanie sa, alebo ak chcete na udržiavanie aktívneho životného štýlu 🙂

Čo sa týka zázvorového čaju ako takého, nikdy nebol mojim favoritom, jeho chuť mi prišla jednoducho štiplavá...vždy som sa síce prekonala keď som bola chorá a pitný režim trebalo dodržiavať, ale veď isto viete ako. Všetky zázvorové čaje od Popradských sú v podstate ovocné zmesi, ani jeden z tejto trojice nie je vyslovene len zázvorovej chuti a keď už testujeme, tak poriadne, dala som im šancu.

1. Zázvor+ baza

Je spojením štipľavého zázvoru a zmesi bazy, jablka, černice a ibišteku. Už na prvé privoňanie zacítite vôňu bazy, ktorú či už vo forme limonády alebo takto v čaji môžem. Po vypití zacítite jemnú štipľavosť, určite nie pálenie.

2. Zázvor+acai

Je zmesou zázvoru a červených bobúľ acai, jablka, malín a ibišteka, v čaji zacítite najmä spomenuté červené ovocie a opäť vďaka obsahu zázvoru jemnú štipľavosť. Vhodný aj pre citlivky ako som ja 🙂

3. Zázvor+citrón

Označenie na krabičke je veľavravné- extra silný! Zaujme Vás silná vôňa zázvoru, ktorú dopĺňajú citrón, jablko, roibos a ibištek. Rozhodne najsilnejší z tejto trojice zázvorových čajov, osobne si ho viem predstaviť popíjať pri prechladnutí, u nás mal velký úspech u môjho priateľa.

4. Maté - energia a povzbudenie

Je zmesou maté, čierneho čaju, jablka ibišteka a mäty. Sľubuje energiu,preto si môžete vyskúšať namiesto rannej kávičky pre zmenu zaliať práve tento 🙂 Čaj sprevádza najmä vôňa mäty.

5.Pu Erh - spaľovanie tukov

Táto zmes je kombináciou pu-erhu, zeleného čaju, mäty, jablka a ananásu. Čaj obsahuje l-karnitín, ktorý napomáha spaľovaniu tukov a spolu so zeleným čajom sú ideálnou kombináciou pre naštartovanie metabolizmu. Príjemne ma prekvapilo, že čaj nebol horký, mal naopak ovocnú chuť, pri inom type pu-erhu som jeho horkosťou nebola nadšená.

6.Ginko - pamäť a prekrvenie

Ginko biloba pre jeho pozitívne účinky na našu pamäť pozná snáď každý z nás. Pri tomto čaji ide o kombináciu ginka, mäty, citrónovej trávy a sladkého drievka. Ide o príjemnú čerstvú chuť, viem si predstaviť tento čaj popíjať vychladnutý počas celého dňa. Osobne som na ginkových čajoch a tabletách fungovala popri skúškovom období.

Ako sami vidíte čajová nádielka bola viac než bohatá, časť z nich som rozdala priateľom, s tým aby mi len dali vedieť, ktorý mal u nich najväčší úspech. Mojim favoritom je zázvor s acai, priateľ by ostal pri zázvore s citrónom a kamarátka preferuje maté. Myslím si, že ani jeden z nich by nikoho neurazil, pokojne by som po nich siahla aj opakovane. V týchto zimných dňoch prišli viac než vhod na zahriatie, ale aj na dodržiavanie pitného režimu. Pre citlivky na štipľavý zázvor môže dobre zafugovať zjemnenie medom.

Tak na zdravie a do sčajíčkovania 🙂

Prosim vas ako ste sa dostali k testovaniu ?

30. jan 2017

Aj mna to zaujima

30. jan 2017
tamikau
autor

@nelinocka @zabka4 Baby, treba sledovat profil @konik_testuje vzdy sa viete cez ich vyzvy zapojit a ked si vas vyberu ci vyzrebuju mozete testovat 🙂

30. jan 2017
30. jan 2017

Začni písať komentár...

Odošli