tenderka
4. jún 2021
92 

Ako sme testovali Nestlé Natur Nes Bio takmer aj s videoparódiou

Nášmu tretiemu mušketierovi dlho trvalo, kým nabehol na príkrmy. Starších dvoch chlapcov som oboch kojila 2,5 roka, a tak nebol problém hocikedy na požiadanie „vytiahnuť“ a ide sa na vec. Postupne ako rastú, prichádza našťastie aj obdobie, kedy sa začnú zaujímať o naozajstnú stravu, nakúkajú, čo majú dospeláci a starší súrodenci na tanieroch.  A tu nastáva otázka, čo a ako uvariť, aby to bolo vhodné aj pre bábätko. A tak sme začali s prvými príkrmami. Najskôr lyžičku-dve, neskôr bol pohárik na dva dni, konečne je v období, kedy zje celú porciu pre batoľa. V prvom rade varím domáce bez soli a cukru a príkrmy kupujem len také, čo bežne nevarím – teľacie, králik a podobne. Preto som sa zapojila do testovania, lebo som bola zvedavá na nové chute pre drobca, nech má pestrú stravu odmalička.

Asi ste zvedaví, prečo skoro videoparódia. Totiž, keď som mužovi povedala, že nás vybrali, tak on na to – to akože natočíš video, že mu dávaš prso a on sa odťahuje s kyslou tvárou, že ee, toto nestem, daj mi z pohárika... :D No, našťastie to nebolo potrebné a fotky a písmenká Vám musia stačiť.

Ako prvú ochutnal náš už ročný drobec Mliečno-obilnú kašu Banánovú. Chutila a malý prespal celú noc. Čo viac si môže matka priať. Druhú, nemliečnu Vanilkovú, sme ešte nenačali, musím zohnať sušené dojčenské mlieko od kamošky, ktorá kŕmi z fľašky.

Na rad prišli mäsovo-zeleninové príkrmy. Tie od 6 a 8 mesiacov s obsahom 190 g, nakoniec väčšie balenia po 250 g. Jednoznačne vyhrali BIO Spaghetti Bolognese. To spapal do poslednej lyžičky. Trošku sme bojovali so zelenou kombináciou BIO Brokolica s hráškom a morčacím mäsom, predsa len brokolica má svoju vôňu, ale nakoniec zjedol všetko. Mixované príkrmy som pridala k pokrájaným cestovinám a zjedlo sa všetko. Pri ohrievaní vo vodnom kúpeli som všetko ochutnala a chutilo to dobre. Každý pohárik inak, podľa pestrého výberu zeleniny v ňom obsiahnutého. Páči sa mi, že je tam zastúpený aj zabudnutý paštrnák, ktorý sa už teraz nepoužíva tak často ako petržlen. A tiež chválim zloženie bez soli. Bola som totiž v tom, že všetky detské príkrmy musia byť podľa zákona bez pridanej soli a ovocné bez cukru a prekvapilo ma, keď sme mali inú značku, že je to osolené ako pre dospeláka. Takže pozor na zloženie. U Nestlé NaturNes bio si dávať pozor nemusíte. Všetko sme sfutrovali. A keď malý nevládal, mamina sa potešila, že jej zostala posledná lyžička. Škoda, že sa poháriky nedajú odložiť aj s viečkami na zaváranie domácej výživy, no aspoň sa dajú separovať a sklo sa znova použije.

Ovocné kapsičky majú skvelé kombinácie – jablko + šípka, jablko + banán + čučoriedka + černica, dyňa + banán + mrkva, hruška + jablko + čierne ríbezle... Mňam 🙂 Prvé dve som dávala na lyžičku. Drobec mal prvýkrát kapsičku, tak nevedel, ako sa to cucká. Od tretej ale už všetko spapal sám. Nevýhoda je malé, povedala by som, až polovičné balenie. Kapsičky nekupujem, pretože mi príde nešťastné riešenie dať bio príkrm do nerecyklovateľného obalu, ktorý zaťaží našu planétu. Preto by som uvítala, keby boli napríklad v tetrapakoch, ktoré sa zvlášť triedia a dajú sa ďalej spracovať, alebo teda najlepšie by bolo v skle.

Chválim plechovky s chrumkami. Malé hviezdičky akurát do detskej ručičky 🙂 Ochutnať museli aj dospelí, čo je to za šmakocinku, a tiež som pristihla starších súrodencov, ako ho síce kŕmia, ale sem-tam skončila hviezdička aj v ich puse. No a lupienky tiež, tie sa zjedli asi ešte rýchlejšie ako hviezdičky. Plechovky som zrecyklovala pre dvoch starších na ich prvé pokladničky. Oblepili si ich obľúbenými samolepkami.

Takže za nás super, až na tie nerecyklovateľné kapsičky. Chutilo mu všetko, určite sa v obchode ešte poobzerám po príkrmoch od 12.mesiacov, a tiež chrumky a lupienky skončia v košíku.

#test_nestle_naturnesbio #recenzia  #nestle_naturnesbio_skusenosti11

Začni písať komentár...

Odošli