1 / 1

    zaujímavé...naša pani riaditeĺka sedí v každom autobuse čo ide na zájazd...😀😝

    22. okt 2023

    Tak tie učiteľky idú pracovne, ony nejdú oddychovať, berú si na zodpovednosť plno detí. To je predpokladám niečo ako zahraničná pracovná cesta, mal by im ísť plný plat plus nejaké diéty. A samozrejme všetko hradené.

    22. okt 2023

    Podla mna na nejaky pocet deti ide ucitel zadarmo. Uz cestovky to tak ponukaju.

    22. okt 2023

    @zitaje ja im to nemám za zlé. Ja ich v prvom rade obdivujem, že sa napríklad na také Taliansko učitelia dajú. Decká sú jak z divých vajec a strážiť 80 detí v zahraničí nie je sranda. Keďže ten výlet stojí +-700 eur na osobu (a k tomu x6 vyučujúcich), zaujíma ma, kto to hradí, či sa to rozráta medzi detí, alebo je na to nejaký "fond"... Isto to nejde z ich vrecka, a ani to nerobia zadarmo. To len fakt zo zaujímavosti sa pýtam.

    22. okt 2023

    @tomino10 veď sa opýtaj konkrétnych učiteľov z vašej školy. Keď som ja chodila do školy, tak učiteľ si platil sám viacdňový výlet, ale nechodili sme do zahraničia.

    22. okt 2023

    Manzel je ucitel, pre neho je to praca a nikto mu to ako sluzobku neda, skladaju sa ziaci... syn ide na lyziarsky a platime aj 2 ucitelov, je to bezna vec

    22. okt 2023

    Co pamatam vzdy sa to rozratavalo medzi deti

    22. okt 2023

    Učiteľ neplatí nič. On tam proste byť musí tak si ho zaplatia deti.

    22. okt 2023

    @tomino10 Ak je to cez cestovku, na urcity pocet deti je jeden dospely dozor zdarma.

    22. okt 2023

    rozráta sa medzi deti a cestovka má na určitý počet detí doprovod zdarma.

    22. okt 2023

    Neviem ako je to pri spomínaných učiteľoch, čo škola/výlet, to iné riešenie podľa mňa. Ja s mojimi chodím len vlakom po Slovensku, oni majú vlak zadarmo, ale na môj a kolegynin lístok sa skladajú. Pred dvoma rokmi bola na to škola finančne lepšie, vtedy nám to preplácala škola.

    22. okt 2023

    @tomino10 moj syn boli dva krat v zahranici na 5 dni zo skoly...cely pobyt si ucitelia hradili sami, nik sa im neskladal...i ked podla mna by sa to patrilo...

    22. okt 2023

    Buď to má učiteľ ako doprovod zdarma, alebo sa skladajú žiaci. Ale rodičia o Tom vedia

    22. okt 2023

    Na každých 15 deti treba 1 učiteľa. Škoda, že nemôže ísť ako dozor 6 rodičov...či by si to vzali na zodpovednosť...a teda zaplatili zo svojho, ako dovolenku😊

    22. okt 2023

    Teraz boli deti na výstave, kde bol vstup zdarma. Išli vlakom, kto mal poukážku na vlak, mal celý výlet zdarma, kto nemal, platil si len vlak. Nič sme sa neskladali a to išli ako doprovod 4 vyučujúci. Tak buď si učitelia platili tie +-2e na vlak sami, alebo...

    Teraz idú do divadla, kde je vstupné 15eur a odovzdávali sme 20eur. Idú 2 triedy a idú autobusom, ktorý objednáva škola. Je to vo vedľajšom meste, 16 km, tak isto nie je doprava 5e na žiaka. Keby išli medzimestským busom, tak lístok hore dole pre dieťa stojí 2 x 0,65. Tak tam mi príde, že sa "skladáme aj na učiteľov" - samozrejme nič proti tomu 🙂.

    No a toto Taliansko, bolo ohľadne toho rodičovské a bolo povedané, že ide 6 vyučujúcich. A tak cena bude cca 700e. Ale, ŽE EŠTE CHCÚ ÍSŤ NEJAKÍ VYUČUJÚCI, tak sa suma asi navýši. Iné je sa skladať "povinnému dozoru" - tu klobúk dole, že sa na to dajú, a iné je sa skladať takéto pálky vyučujúcim, lebo aj oni chcú ísť. To by som aj ja chcela ísť keby sa mi niekto poskladal :D.

    Preto ma to zaujalo, ako to vlastne je, lebo asi je to čo výlet/škola, vždy inak...

    22. okt 2023

    @tomino10 ako vopchas dve triedy do medzimestskeho busu?

    22. okt 2023

    Učitelia to robia pre deti. Keby si za všetko mali platiť, myslím si, že asi to nerobia, zaplatia si dovolenku s rodinou tam, kde chcú ísť, a nie s 25 žiakmi na krku 😃😃
    A ešte aj zodpovednosť, vymýšľať im program, starať sa ci jedli, pili, či....
    Takže, kto ma pocit, že učitelia si to užívaju za peniaze deti, nevh si to ide vyskúšať 😉

    22. okt 2023

    @tomino10 ak skola objednala bus do divadla musite mu zaplatit naklady a stojne, cize 5e je ok
    Co sa tyka talianska, platite tym co su dozor, kto ide navyse si ma zaplatit, on predsa nejde pracovne, to urcite rieste... moj muz jazdi tereny a ide aj dalsi chlapik a on si to samozrejme plati sam

    22. okt 2023

    @adri266 treba čítať s porozumením - dala som tam dodatok, že nič proti tomu.
    A inak ide tam raz za hodinu bus, 2x za hodinu vlak, ktorý je 3 minúty pešo od divadla.
    @slava76 tiež treba čítať s porozumením. Sama píšem, že klobúk dole, že sa na toto učitelia dali. Ja ich obdivujem, že ich zoberú sem do divadla, na výstavu, dnešné deti sa asi odtrhli z reťaze.
    Ale toto neriešim.... Tieto príklady na divadlo a výstavu som tam dala na porovnanie.

    @demografka to pochopila, pýtam sa vyslovene na to Taliansko, ako je to s mimodozorovými učiteľmi. Zatiaľ sa to nepovedalo na 100% že ide aj dozor nazvyš, ani sa cena nezvýšila, tak neriešim - a asi ani riešiť nebudem, ja fakt obdivujem tých pedagógov, že sa na to dajú a každá hlava, oči a ruky nazvyš sú v tomto prípade plus!
    Mňa len zaujalo, ako to je, či je na to na škole nejaký "fond", alebo to ide vždy z vrecka rodičov, alebo aký je na to systém...

    22. okt 2023

    U nás zvykne vedenie navýšiť počet učiteĺov, posilniť dozor. Ide napr aj vych alebo asistent.napr ak ide 20 prvákov, tak idú s nimi min 2, hoci podľa papierov stačí jeden.neviem si to reálne predstaviť. Napr.ak sa učiteĺovi niečo stane, zostane mu zle, tie deti zostanú samé🤷‍♀️
    Zbytočne určite učitelia u nás nepôjdu

    22. okt 2023

    @tomino10 nie, škola na to peniaze nemá. Takže buď si zaplatia učitelia sami alebo sa skladajú žiaci. Ale teda u nás nepustí riaditeľka ani jedného učiteľa navyše, pretože potom treba za nich zastupovať a to sú zase výdavky pre školu. Na Slovensku na 25 žiakov 1 učiteľ, do zahraničia na 15 žiakov 1 učiteľ

    22. okt 2023

    @tomino10 Este raz. V triede mas cca 25 deti, s dozorom to mas cca 55 ludi. Do busu nepredstavitelne, ani 2X. Vojde 10 deti a zvysok co? Pises, ze ide raz za hodinu. Take jedna trieda tam bude dve hodiny cakat, aj v dazdi?
    Co sa tyka vlaku, v takom pocte sa myslim musis dohodnut so zeleznicami, aspon u nas volaju, ci netreba pridat vozen. TAkze nnie, nie je to take jednoduche.

    Na druhej strane, ak raz rodic na vylet nema, tak dieta nejde. U nas su zial deti, kde je problem dat aj tych 5 E. A neuveris, nie raz sme my ucitelia takemu dietatu ten vylet zaplatili, lebo viem, z akeho prostredia pochadza.

    22. okt 2023

    @tomino10 kamaratka tak bola v zahraničí. Žiaci plus povinný dozor. Boli voľne miesta, tak si dve učiteľky vzali dovolenku a zájazd si normálne zaplatili.

    22. okt 2023

    @tomino10 A teraz citam, ze ide az 80 deti. My napr ideme na pobyt do Tatier so 40 detmi a budeme 4 ucitelky dozor plus zdravotnik. Takze 6 ucitelov na 80 deti je ok. Tam je nejaka norma, neviem Ti presne povedat, kolko musi mat jeden ucitel maximum ziakov.

    22. okt 2023

    Ak sa ide vlakom, prepláca nám zamestnávateľ normálne cestovné. Ak objednávame autobus tam sa to rozpočíta medzi žiakov. Divadlo/kino/galérie/múzea to má pedag. doprovod zadarmo.

    22. okt 2023