tratatundra
10. máj 2022
1997 

Baby-friendly = hotel pre deti?

Predstavte si hotel, v ktorom odznak baby-friendly neznamená len prítomnosť detského kútika a redukcie na každom záchode. Predstavte si hotel, kde sa s deťmi viac než len počíta. Predstavte si hotel, ktorý sa premenil na detský svet, do ktorého sa vám chce vracať. Nie ďalšie leto, ale ďalších pár liet, až kým to vaše dieťa nerozhodne, že už je na dovolenky s rodičmi priveľké. Predstavte si hotel, kde je aj dovolenka s deťmi naozaj dovolenkou. 

Pred pár dňami som tu, na Modrom koníku, zverejnila trochu nadnesený článok o tom, ako dovolenka s deťmi nie je vlastne dovolenkou. Bolo to v čase, keď som sa na jednu dovolenku, či lepšie povedané, na predĺžený víkend s deťmi, chystala. Nemala som veru veľké očakávania. Hoci hotel sľubovat baby-friendly pobyt, vieme ako to s tým baby-friendly býva. Zväčša sa za týmto lákavým označením skrýva možnosť prístelky zdarma, detský kútik či detské ihrisko v areáli hotela, prípadne bazén a animačný program raz denne v podobe pasteliek a pár predtlačených omaľovániek. 

Zistila som však, že to ide aj inak. Predstavte si hotel, ktorý má všetko toto, ale k tomu i niečo navyše. Rozmeňme si to teda na drobné. 

Baby-friendly koncept sa dá uchopiť rôznymi spôsobmi. No existujú hotely, ktoré ho vyšperkovali do dokonalosti. V ich poňatí baby-friendly predstavuje naozaj priateľské prostredie od príchodu, až po rozlúčenie. 

Už pri vstupe do vestibulu na vás dýchne hravá atmosféra. Balóny, drobné sladkosti a welcome drink nielen pre dospelých. Veď treba spraviť dobrý prvý dojem. A potom to príde. Pri check-ine dostanete do ruky animačný program. No haló! To snáď nemyslia vážne! Očami prechádzate po jednotlivých položkách a snažíte sa nájsť v programe voľné miesto, aktivitu, ktorej sa vaše deti nebudú chcieť zúčastniť. A nič. Tak to skúsite inak, program im prečítate. „Chcete ísť na tvorivé dielničky?" „Ánoooooo!" „Vodný workshop?" „Ánoooooo!" Potom, čo zaznie zborové áno aj po otázke, či chcú ísť piecť minipizzu, maľovať transparent, večer do detského kina či na pyžamovú párty, hlava sa vám zamotá a na malý moment si pomyslíte, že ste na seba opäť ušili riadnu búdu. ALE! Je jasné, že sa stihnúť nedá všetko, no zo siahodlhého zoznamu aktivít si určite vyberie každé dieťa. Ak je navyše motivované chodiť na workshopy kupónikmi, ktoré môže na konci pobytu vymeniť za drobnú spomienku na tento víkend plný zážitkov, o program bude mať postarané po celý čas.

Dôležité je nielen mať zostavený program pre deti všetkých vekových kategórií, ale tiež tím ľudí, ktorý sa o tento program dokonale postará. Deti zamestná a tiež sa s nimi zahrá, zabaví ich, proste dá do všetkých aktivít srdce. Deti v každom jednom členovi animačného tímu na konci pobytu vidia nie SBSkara či dozor, nie vychovávateľa, ale kamaráta, za ktorým sa budú chcieť vracať.

Nuž, deti zabavené, spokojné, plné zážitkov. Čo však rodičia? Majú priestor si vydýchnuť? Zájsť si na masáž? Do wellness? Mať chvíľku pre seba? Alebo nebodaj prehýriť noc? V baby-friendly hoteli, ktorý to má fakt zmáknuté, kedykoľvek. Väčšie deti, ktoré sú už sebestačné majú proste o program postarané, animátori sa im plne venujú a uvoľniť sa na chvíľku v čase aktivít je určite možné. Navyše, po večeri sa každé dieťa poteší, keď bude môcť stráviť večer v kine. A bez rodičov???!!! Pod dohľadom skúsených animátorov, ktorí vám po filme dieťa privedú, či vám v jeho priebehu zavolajú, že po náročnom dni „vytuhlo" v druhom rade kinosály. A ak máte detičky menšie, v baby-friendly hoteli si môžete objednať aj baby-sitting. Na hodinku, dve, celú noc... A vy si tak môžete oddýchnuť, zájsť do welness, na bowling, do baru... 

Koncept baby-friendly hotelov môže byť rôzny. Niekde vsadia na dobre vyzerajúcu pečať na letákoch, inde si dajú záležať a dovedú ho do dokonalosti.

A ako zistíte, že to majú proste vypimpované tip-top? Rodičia odchádzajú oddýchnutí, deti so slzičkami v očiach... No a všetci plní nádherných zážitkov. Na spoločné chvíle, na jedinečné chvíle, ktoré si užili deti pri animáciách a rodičia vo dvojici a všetci s krásnym pocitom a túžbou si to zopakovať.

#trinity

Normálne vidím moju malú ako sa rozplače že si z toho zoznamu neviem vybrať :D

10. máj 2022

@nikelca Áno, u nás boli aj roztržky, že každý chcel inam. 😅

10. máj 2022

@tratatundra a to už sa nedalo?

10. máj 2022

@nikelca Dalo, ale chceli sme ich mať pohromade.

10. máj 2022

Je to krásne ze majú to pripravené ale aj ta cena je riadna. Bežná rodina ci z jedným nebodaj dvoma detmi si to aj nemôžu dovoliť.

11. máj 2022

@gloria31 presne, tie ceny sú masaker. Ale pekna reklama 🙂

11. máj 2022

Chodili sme pravidelne niekolko rokov, detibdodnes spominaju na vsetky zazitky. Aj my sme boli spokojni. Bohuzial uz ten vernostny system nie je to co byval a cenovo je to uz neunosne u nas. V zime by sme radi opat isli do Smokovca, deti chcu lyzovat a je to na nezaplatenie ze hned za hotelom je svah, pozicovna...

11. máj 2022

Noo tak na 3 noci, dvaja dospelý, 1x dieťa 9 rokov a 1x dieťa 1rok, plus raňajky cez 1200e 🤔🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄🙄🙄

11. máj 2022

@etelkatelka čože? Tak za tú cenu musia 🤔😅🙄

11. máj 2022

Ja sa chystam s 3 rocnym na 4 noci koncom maja prvy krat, takze po tomto texte sa tesime este viac🙂

11. máj 2022

Dovolenka v tomto hoteli bola fakt, ze dovolenka. Velmi sme si ju uzili, dcera- v tom case 5 rocna nevedela co skor. O rok na to sme boli aj so 4 mesacnym babom. Oddychli sme si, zabavili sa, vsetko bolo po ruke... Jedina chyba- ze to ubehlo rychlo.

11. máj 2022

@roberta27 <3 Úplne súhlasím. Uznávam, nie je to lacný špás, ale človek si zaplatí za skutočné pohodlie a aj to, že si pobyt deti nesmierne užijú. Nemusí vymýšľať program a rodičia majú aj nejednu chvíľku pre seba. Jeden otecko 4-ročného chlapčeka dokonca skonštatoval, že začína vďaka tomu veriť, že druhé dieťa nie je hoax.

11. máj 2022

@kuki13 Naozaj to stojí zato. Ja neviem, kto bol viac nadšený, či my dospelí alebo deti.

11. máj 2022

@etelkatelka uff tak to zdraželia poriadne,my sme chodievali za cca 450e a dieťa do 6r bolo zdarma.

11. máj 2022

@tratatundra súhlasím,syn zbožňoval maskotov,koncerty,disco,boli sme x krat v Smokovci a 2x v Sitne

11. máj 2022

Boli sme v Sitne a bolo uzasne najlepsie top.. užil si to si, uzili sme si to aj my.. 💙

17. máj 2022

@etelkatelka to ste museli pozerať nejaký top termín, napr. keď majú pobyt so Spievankovom, vtedy je to drahšie, inak sa viete dostať aj na cca 800€ pre 4 s plnou penziou,plus sa dá využiť aj rekreačný poukaz...

28. júl 2022

Začni písať komentár...

Odošli