O ženskom poslaní
    Starodávna múdrosť hovorí: Pre ženu je v živote jediná dôležitá vec, ktorú sa musí naučiť od detstva – absorbovať, hromadiť a ukladať energiu. Toto je jej misia. Pre mužov je fontánou živej vody, ku ktorej sa vracia znova a znova, aby sa načerpal silou.
    Unavená žena nemôže pomôcť mužovi zotaviť sa. Ona, ako suchá studňa, nie je schopná uhasiť smäd postihnutých. Činnosti, ktoré vyvolávajú vnútorné konflikty a negatívne emócie, nie sú pre ženu vhodné.
    Všetko, čo žena robí, musí robiť s láskou. Pre ňu, pre jej rodinu, aby splnila svoj hlavný cieľ. Vhodné je všetko, čo ženu poteší a umožňuje jej nájsť harmóniu - pesnička, kresba, tanec, hudba, čokoľvek manuálne. Keď sa jej to páči, tak nech to robí.
    Žena má veľké poslanie – byť zdrojom nevyčerpateľnej energie radosti, optimizmu, krásy, svetla pre celú rodinu.
    Je dôležité, aby každá žena vedela, že je krásna. To vytvára pocit naplnenia. Prostredníctvom láskyplných slov a poznávania krásy sa žena stáva jemnou, nežnou, hravou a ešte viac rozkvitne. Chytrý muž vie, ako pomôcť svojej milovanej žene stať sa ešte krajšou. Čím viac mu na žene záleží, tým viac rozkvitne a je schopná zdieľať svoju energiu s mužom, ktorého miluje.
    Žena je krb, ktorý potrebuje oheň. Najcennejšou vecou na svete je energia. To sa nedá kúpiť za nič na svete. Preto je muž pre túto energiu/oheň pripravený dať žene všetko, čo je najcennejšie...”
    Zdroj: Mari Tais