recenzia na výrobky značky KOSPA

    Dobrý deň.
    Ďakujem za možnosť vyskúšať kokosové produkty. V našej domácnosti si zakladáme na kvalitné suroviny, tak môžem odporučiť, že kokosový olej, múka aj kokosový cukor sú veľmi kvalitné, chutné.

    KOKOSOVÝ OLEJ
    +
    prirodzená vôňa (čiže dôkaz o tom, že kokosový olej neprešiel zložitými tepelnými úpravami)
    príjemná konzistencia - v rukách sa príjemne roztápa, čiže je možné využiť aj na kozmetiku, nielen na jedlo
    veľmi jemný
    po tepelnej úprave, napr. jedlo na slano - vôbec nie je cítiť kokos. (ďalší znak kvality)

    -
    pre našu rodinu by som uvítala (reálne) väčšie balenie

    KOKOSOVÁ MÚKA
    +
    príjemná konzistencia - jemná, ale nepráši sa
    do veľkej miery sa dá nahradiť bežná múka, čiže vhodná aj pre celiatikov alebo na odľahčenie jedla, slaného alebo sladkého.
    oceňujem kvalitné zatváranie - opakovane zatvárateľný obal drží aj po niekoľkých otvoreniach

    -
    hľadali sme, ale neobjavili

    KOKOSOVÝ CUKOR
    +
    úúúžasná voňavá, prijemne karamelová chuť
    veľmi dobre pomletý - ani na prášok, ani veľké kusy
    v teple sa veľmi dobre rozpúšťa
    aj tu oceňujem opakovane otvárací obal - dobre sa zatvára a vydrží

    -
    určite ponúkať aj vo väčšom balení.

    CELKOVO som so značkou veľmi spokojná, viem si ju porovnať s viacerými značkami - minimálne 5 značiek, ktoré sa u nás vyskúšali. Či už cukor, múka či olej, patrí medzi prvé priečky. Zatiaľ som si nepozerala cenu, ak bude nižšia ako moja najobľúbenejšia značka (doteraz), určite ostaneme verní a stabilní zákazníci.

    Z nepečeného som skúšala "raw" - síce nie je to 100% raw, ale je to len sušené - a to boli makrónky. (kokos, kokosová múka, kokosový olej, agáve, vanilka, prípadne môže ísť aj med) a plnka napr. rozmixované oriešky, napr. para - dosladené kokosovým cukrom.. Makrónky sa sušia pri teplote do 42stupňov a potom sa plnia krémom. Zatiaľ vyskúšané, že cca 10 dní vydržia pri izbovej teplote.

    Z vareného sme robili palacinky - tie sa nám nepodarili, veľmi sa lepili, tak sme spravili vegan lievance - 1 šálka kokosovej múky, 1 šálka špaldovej múky, 2 šálky vanilkového špaldového mlieka, trochu kokosového cukru, do cesta roztopený kokosový olej (3/4 šálky). Pražili sme to na kokosovom olej. Potreté čučoriedkový džem bez cukru + sójová šľahačka.

    Z pečeného sme robili vegánsku tortičku. Korpus: (od oka, ako je u nás bežné) kokosová múka, špaldová bio múka, alsan + kokosový olej, kypriaci prášok bez fosfátov, kokosový cukor, špaldové alebo iné obilné mlieko. Najprv sa zmiešajú suché suroviny, potom "mokré". Nechá sa piecť cca hodinku. Plnku som dávala: biele tofu + kokosový cukor rozmixované. Ak by bolo riedke, tak sa dá použiť agar a zahustiť. Medzi to jahôdky alebo iné ovocie (ideálne sezónne). Vrch potretý sójovou šľahačkou.

    Na slano využívame len kokosový olej - a to v podstate na všetko, polievky, kaše, na obilniny, do vegan guláša....

    4