1 / 1

    Tlieskam!

    13. feb 2024

    Vyborne, ďakujem... Len neviem, či to ešte pojde nejak pomaličky otočiť, napraviť 🤔

    13. feb 2024
    vargula
    autor

    @ingridd pomaličky, s postupným uvedomovaním a prekonávaním strachov 🙂

    13. feb 2024

    Waaau🥂 tak toto ma dostalo ❤️

    13. feb 2024

    Ťažko povedať, mne sa príspevok nepáči. Určite tu deti obrazom rodičov.
    Sebavedomi rodičia, sebavedomé deti.
    Tichí rodičia, tiché deti. Rodičia bez kamarátov, nepriamo zbavujú deti kamarátov. Zapadnúť znamená mať nízke sebavedomie.
    Vidím to dennodenne. Jednoznačne rodičia sú navine.
    Možno máš ten príspevok fajn, za mňa zbytočne vulgárne.

    13. feb 2024

    Smutnopravdive

    13. feb 2024

    No ja si myslim, ze ono sa to tak nejak noekedy deje aj preto, ze clovek nespokojny sam so sebou, potrebuje druhych deptat a ponizovat. Ked vidi, ze je niekto pokojny, on ho neznasa, lebo on je nervozny, a nedokaze mat taky nadhlad ako ten, ktoreho nenavidi.
    Nenavidime asi to co by sme tuzili mat, taky byt.. A nie sme. Tak nenavidim kamaratku, ktorej sa dari, nenavidim kamaratku, ktora moze zjest vsetko a ja priberiem aj zo vzduchu.. Nenavidim preto, lebo ona otehotnela hned a ja som musela cakat... Atd.proste to co nemame, nedokazeme mat, ale vskutku tuzime, na to sa nedokazeme ani pozerat...preto nenavidime.

    13. feb 2024

    Zimomriavky, ďakujem ❤️

    14. feb 2024
    Autor komentár zmazal
    vargula
    autor

    @sono2 toto ale nie je pravidlom a častokrát je to úplne opačne a dieťa aj keď pochádza od nesebavedomých rodičov a nemá veľmi veľké sebavedomie, to všetko môže prekročiť a častokrát už v detstve

    14. feb 2024

    @vargula neni, ale je to väčšinou tak. Mam 2 relatívne malé deti. Škola a škôlka a je to fakt tak ako píšem. Mam kamarátku, známu skôr, čo fakt chorobne zakazuje dcére kadečo. Lebo ona nepovažuje atď. Vidno, že bude mať neskôr problémy. Minimálne sa raz rodičom postaví a to je presne ono. Cele zle.

    14. feb 2024

    @derdia do Určitej miery to je podľa mňa normálne. S tehotenstvom to poznám. Ale iné ma nejako neberie, možno preto, že mi nič nechýba. Ale o to sa treba tiež pričiniť, nie len závidieť a obzerať, kto čo má.

    14. feb 2024

    @sono2 Rodičia sú často tiež len ,,deti" zranené výchovou, ktorou si prešli.

    14. feb 2024

    @zuzitko74 to je pravda o to je to smutnejšie.

    15. feb 2024

    @sono2, to, či píšeš, je presne to odsudzovanie. Rodičia sú na vine, deti ako rodicia, ti za to môžu. Je to síce absolútny nezmysel, ale tak krásne nás zbavuje viny.... Deti kopíruje určitý vzorec správania, ale rozhodne nie výhradne rodičovský a pravidlo sebavedomý rodič, sebavedomé dieťa platí len v jednom prípade z desiatich. Spoločnosť má na dieťa rovnako silný ak nie aj silnejší vplyv ako rodičovská výchova. Nezáleží na tom, či stav popíšeme politický korektne alebo vulgárne. Podstatné je, že je popísaný fakticky správne a pravdivo. A to tento prípad je. Treba sa pozrieť, ako z tohto smeru zvrátiť spoločnosť a nie ukazovať prstom na nejakého - a ešte k tomu aj nesprávneho - vinníka. Vinni sme svojim spôsobom všetci. Celá spoločnosť.

    15. feb 2024

    @vroni ale kto potom?? Veď tu máme jasný príklad. Dcéra po niečom túži, ale nie.
    Deti veľakrát nie su rešpektované a z toho vznikajú problémy.
    Nie je riešenie dcéru dávať do nových kolektívov, ale prirodzene jej zdvihnúť sebavedomie, aby nemala snahu sama sa presadzovať a podlyzovať. A toto, musia urobiť rodičia!

    15. feb 2024

    @vroni vieš, toto fungovať nikdy nebude.
    Nemôžeš sa spoliehať, že teta bude milá, učiteľka urobí poriadok, deti budú ústretové.
    A bude to horšie.
    Ja som fakt veľa v kolektíve a vidím to.

    15. feb 2024

    @sono2, to by bolo fajn, keby to bolo také jednoduché. Darmo vychovávame sebavedomé dieťa, kedho v škole rozdupe učiteľka, strelený sused, starí rodičia.... Kamarátovi sa možno ubrani, ale všetkým nemá šancu. Sa len pozri túto na fóre, koľko matiek sa prsí, ako vychovávajú svoje deti k pokore a skromnosti. A myslia pod tým ponizenosť a drezuru. V škole všetko robia všetci naraz, učiteľovi sa neprotireci, deti gezujeme, aby neboli "drzé", toto potrebuje obrovskú zmenu myslenia celej spoločnosti, rodič to síce ovplyvňuje ale neriadi. Si pozri ten prípad, ktorý spomína na začiatku, ten chalanisko, čo skočil zo strechy. Miera viny rodičov je tak oproti škole a kolektívu skutočne mizivá. Aj dospelého, zdravo sebavedomého človeka dokáže šikana zlomiť, čo ešte nedozrete dieťa? Rodičia dávajú základ, to áno. A na zlom základe sa zle stavia, to tiež súhlasím. Ale aj na dobrom základe môže stať zlá stavba. A tu staviame my všetci, ako spoločnosť.

    15. feb 2024