volafka
    15. sep 2019    Čítané 554x

    Rozhovor so Zuzanou Gašparovičovou o blogovaní, udržateľnosti a príprave na materstvo

    So Zuzkou sme sa stretli v Prahe a to v našej kancelári. Veľmi si vážim, že si Zuzana na mňa našla čas nakoľko viem, že už rieši prípravu na pôrod ako aj vlastný projekt pokojovky a stále je aktívnou blogerkou a má blog Zuz Stories.

    Zuzku som registrovala ešte, keď sa jej blog volal redpoppystories a vtedy som čítala pravidelne každý jej článok. Dokonca som jej aj raz písala na margo článku o kozmetičke, kedy písala, že si konečne v Prahe našla super kozmetičku. Keďže žijem v Prahe a stále som hľadala tú správnu bola toto pre mňa správe z neba 🙂 a tak sa stalo to, že máme so Zuzkou spoločnú kozmetičku. Vtedy som vôbec netušila, že si raz založím podcast a pôjdem s kožou na trh a tak sa stalo a o pár rokov sme sa so Zuzkou videli aj naživo a vymenili si rady nielen ohľadom kozmetičky. 

    So Zuzkou sme sa rozprávali o v čom je výnimočná, ako začala blogovať, ako sa zmenila jej cesta z konzumného blogu o móde, k blogu o udržateľnom spôsobe života, ktorý práve teraz žije a chce šíriť ďalej. Takisto sme sa rozprávali o jej projekte Pokojovky. 

    Rozhovor nájdete na mojom webe 

    Alebo v aplikáciách Spotify či Apple Podcasty.

    Tak sa na chvíľku zastavte a užite si ďalší rozhovor so zaujímavou a inšpirujúcou ženou z ČeskoSlovenska. 

    DOPOČUTIA

    VOLAFKA

    volafka
    15. sep 2019    Čítané 470x

    Rozhovor s Tamarou Heribanovou o materstve, knižke Pendleri a projekte pre Vogue

    Tamara bol prvý človek, ktorý mi napadol, keď som rozbehla svoj projekt a to podcast o zaujímavých a inšpirujúcich ženách z ČeskoSlovenska. To najmä preto, že sa poznáme, takže som išla na istotu a chcela som robiť prvé rozhovory so ženami, ktoré sú mi blízko, ktoré pre mňa nie sú neznáme, ale aj napriek tomu mám v hlave milión otázok, ktoré by som im chcela položiť. 

    Tami je neskutočne milý, pozitívny človek s otvoreným srdcom. Pozvala ma k sebe domov a pri čaji sme sa porozprávali ako dve kamarátky, ktoré sa dlho nevideli. S Tami sme sa rozprávali o jej detstve, o tom aká bola malá Tamarka, o narodení jej dcérky, aké boli začiatky, šestonedelia a pod. Takisto sme sa rozprávali aj o jej práci, o knižke Pendleri, o móde a živote v Portugalsku. 

    Náš rozhovor si môžete vypočuť na mojej stránke 

    https://www.volafka.sk/podcast/episode/c0db3e46...

    Alebo v aplikáciách Spotify či Apple Podcasty.

    Tak sa na chvíľku zastavte a užite si rozhovor s ďalšou zaujímavou a inšpirujúcou ženou z ČeskoSlovenska.

    DOPOČUTIA

    VOLAFKA

    volafka
    15. sep 2019    Čítané 1178x

    Rozhovor s Adelou Vinczeovou o nesmrteľnosti chrústa, spoločenskej zodpovednosti, egu a kritike

    Adela Vinczeová/Banášová/ je ostrieľanou moderátorkou na Slovensku, ale aj v Čechách. Preto po tom ako mi odpísala, že samozrejme veľmi rada sa so mnou stretne a bude hosťom podcastu Volafka som mierne znervóznela. Rozhovorov s Adelou je neskutočné množstvo, už iba keď si dáte jej meno do vyhľadávača Google nájde vám viac ako 240 000 výsledkov a to už je naozaj veľmi veľké číslo. Čiže aj moja príprava bola dôsledná a o to dlhšia ako pri iných rozhovoroch. Najmä pretože, že Adela je známa osobnosť a ako to tak chodí máme pocit, že o týchto známych osobnostiach vieme všetko, pretože bulvár. 

    A práve preto som tento rozhovor urobila úplne inak ako všetky ostatné rozhovory. Začala som netradične krátkymi otázkami typu :

    • Čo je pre ňu tabu?
    • Čo bude po smrti?
    • Na čom je závislá?
    • Pri ktorom filme naposledy plakala?
    • Po čom v živote túžila a nikdy nedostala?

    a iné....

    Tak ak sa chcete o Adele dozvedieť trochu viac a počuť jej odpovede na možno bizarne otázky nájdete ho na mojom webe 

    https://www.volafka.sk/podcast/episode/c323cbca...

    Alebo v aplikáciách na podcasty ako je Spotify či Apple Podcasty.

    Tak sa na chvíľku zastavte a užite si rozhovor so zaujímavou a inšpirujúcou ženou z ČeskoSlovenska.

    Ahojte moje meno je Radka a som tvorcom podcastu Volafka.
    Volafka je moja audiovízia, určitý spôsob môjej potreby sa realizovať, niečo vytvárať.
    Nájdete ma na sociálnych sietiach ako je IG či FB ako Volafka, alebo na mojom webe
    https://www.volafka.sk/
    Mojim cieľom je prinášať do vašich uší autentické rozhovory so zaujímavými a inšpirujúcimi ženami. Chcem aby rozhovory boli bezprostredné a zachytili danú silu prítomného okamihu, ako keď dve kamarátky sedia na káve a rozprávajú sa o tom, čo zažili, čo ich trápi, čo ich naopak posúva ďalej. Volafka je o silných, proaktívnych, slobodomyseľných a empatický ženách.
    A tu na Modrom koníkovi by som vás chcela informovať o tom čo robím a ako robím. Zdieľať s vami svoje skúsenosti a podeliť sa autenticky o moje pocity z daných rozhovorov. Teším sa na vašu spätnú väzbu.