zeytin
16. okt 2017
343 

"Bupi si vás kúpi"

Bolo to už možno aj pred 30 rokmi, keď sme si ako deti pospevovali chytľavú znelku z reklamy "BUPI SI VÁS KÚPI". Vtedy som ani netušila, že raz budem túto značku používať aj ja. Najstaršia dcérka mala od troch mesiacov problém s atopickou dermatitídou. Vyskúšali sme rôzne pracie prostriedky a nič nepomáhalo, až kým sme na odporúčanie kožnej lekárky nevyskúšali mydlové vločky Bupi. Jediné, ktoré jej citlivá koža dokázala tolerovať. Po dobrej skúsenosti som vyskúšala a začala používať aj ďalšie prípravky z radov detskej kozmetiky.

Pred dvomi týždňami som dostala možnosť testovať aj novinku na trhu – kozmetiku pre mamičky Bupi mami. Veľmi som sa potešila, pretože moje tretie tehotenstvo bolo pre pokožku ťažká skúška. Deväť mesiacov hormonálnych výkyvov a napínania v dôsledku prírastku na hmotnosti sa odráža aj na kvalite mojej kože. Tak som sa s pomocou prípravkou Bupi mami pustila ozdraviť moju pokožku.

V testovacom balíčku mi boli doručené tieto prípravky: Bupi mami Intímny umývací gél, Bupi mami Jemný olej proti striám, Bupi mami Spevňujúce telové mlieko a dva druhy hydratačných sprchových balzamov – jeden s vôňou jarných kvetov a druhý s vôňou exotických kvetov.

Prípravky som testovala po dobu dvoch týždňov a tu sú moje postrehy:

Ako vyzerajú? Všetky kozmetické prípravky majú jednotný vizuál – biela, nepriehľadná fľaša s vrchnáčikom a obrázok mamy s dieťaťom v rôznych polohách na prednej strane. Vzhľadovo ma výrobok upútal svojím jednoduchým a čistým dizajnom. Na zadnej strane výrobku sa nachádza etiketa, ktorá spĺňa zákonom stanovené náležitosti.

Spôsob otvárania jednotlivých vrchnáčikov, ako je vyobrazený na fotografii, je veľmi praktický s výnimkou oleja. Takmer vždy sa mi podarilo uliať viac ako som chcela a tiež zvyšok oleja stekal po vrchnáčiku a po fľaši. Vzhľadom na riedku konzistenciu oleja by som uprednostnila iný spôsob otvárania a dávkovania oleja.

Vôňa takmer všetkých výrobkov je veľmi príjemná a nie veľmi silná či prenikavá. Túto kozmetiku určite odporúčam zbaliť aj mamičkám do pôrodnice. Keď som si pred pár týždňami balila tašku ja, tiež som zvažovala, akú kozmetiku si so sebou vziať. Hľadala som takú, ktorá mi navodí pocit pohody a zároveň intenzita vône nebude prekážať bábätku. Mamička má predsa voňať ako mamička.

Bupi mami Intímny umývací gél

Gél nedráždi a nevysušuje pokožku – tak, ako sľubuje výrobca. Oceňujem aj prírodné účinné látky – čajovník a kyselinu mliečna, avšak na môj vkus je vôňa čajovníka príliš prenikavá, výrazná a mne nevyhovuje.

Bupi mami Jemný olej proti striám

Olej proti striám sľubuje nielen predchádzanie vzniku strií, ale by ich mal aj účinne redukovať. Používala som ho na existujúce strie v oblasti stehien každý večer. Olej má príjemnú vôňu, pri masírovaní príjemne zohrieva pokožku. Dva týždne je však príliš krátka doba na to, aby bolo možné vidieť relevantný výsledok. Každopádne je pokožka vyživená a ostala veľmi jemná na dotyk aj na druhý deň. Po aplikácii sa vstrebá tak do 4 minút, podľa množstva naneseného oleja.

Bupi mami Spevňujúce telové mlieko

Spevňujúce telové mlieko bolo pre mňa zo všetkých výrobkov číslo jeden. Parádne vo všetkých smeroch, prvé pozitívne výsledky som zaznamenala už po pár dňoch používania. Konzistencia, vôňa a hlavne účinky. Nanášala som si ho na celé telo. Milujem ten pocit po večernej sprche sa ponatierať telovým mliečkom. Obsahuje makadamiový a kokosový olej. Makadamiové orechy sú jedny z mojich najobľúbenejších, preto možno aj toto mliečko patrí k mojim top. Stačilo naniesť iba máličko, takže toto 225 ml balenie vydrží dosť dlho.

Bupi mami Hydratačný sprchový balzam s vôňou exotických kvetov a Bupi mami Hydratačný sprchový balzam s vôňou jarných kvetov

Veľmi príjemné sprchové balzamy, ktoré obsahujú prírodné oleje a vďaka nim ostala moja pokožka po sprchovaní jemná a vláčna. Ak máte suchšiu pokožku, určite vyskúšajte tieto sprchové balzamy. Rovnako ako pri ostatných výrobkoch z produktového radu Bupi mami oceňujem, že neobsahuje parafíny, parabény, éterické oleje, alkohol, či  farbivá.

Na trhu je v súčasnosti dostupných veľa rôznych sprchových gélov porovnateľnej kvality. Spotrebiteľky sa často rozhodujú na základe vône. Ak by som si mala vybrať, tak si vyberiem vôňu jarných kvetov, ktorá mi vyhovuje viac.

Z tohoto produktového radu ma najviac zaujalo telové mliečko a sprchový balzam s vôňou jarných kvetov.  

Do testovania sa zapojili aj moje dievčatá, ktoré počas chvíľky nepozornosti okúpali svoje bábiky.  Zdá sa, že im tiež Bupi mami vyhovuje 🙂

#test_bupi3

super,,, všade hľadám telové mlieko, jemne voňavé,, nie husté.,, bupi je fajn kozmetika, a .. Obsahuje makadamiový a kokosový olej....vďaka za článok, budem hľadať v obchode

16. okt 2017
zeytin
autor

@isis234 Som rada, že článok bol na niečo užitočný. To telové mliečko je fakt super 🙂 Videla som, že mali túto kozmetiku v 101 drogérie...

16. okt 2017

@zeytin ano bupi majú, pozriem či aj to telové mlieko

16. okt 2017

Začni písať komentár...

Odošli