Používame cookies. Viac informácií tu. OK
zoizoi
4. aug 2016
149 

Keď je realita krajšia, ako predstavy...

   Značku HiPP pozná asi každá mamička. Ja som sa k nej prvý krát dostala, keď som vyberala kozmetiku a prvé príkrmy pre svoju dcérku. Vtedy som ešte netušila, že HiPP bude pre mňa niečo viac ako len známa značka. Od apríla tohto roku som ambasádorkou značky HiPP tu na modrom koníkovi. Dostala som pozvánku pozrieť sa na súkromnú farmu HiPP v Poľsku, v meste Podagi. Bola to úžasná príležitosť spoznať niečo nové, ale aj tak som váhala, pretože to malo byť prvý krát, čo by som bola od dcérky preč dlhšie ako jeden deň. Zvedavosť však urobila svoje a rozhodla som sa pozvanie prijať. 

   Moja cesta sa začala v nedeľu ráno vlakom a prvá zastávka bola Praha. Na to, že cesta trvala viac ako 7 hodín, mi zbehla celkom rýchlo.

   Na železničnej stanici v Prahe som bola prvý krát a tak som sa tam trochu zamotala. Čakal ma taxík a ja som ho nevedela nájsť. Našťastie mi poradila milá neznáma, ktorá ma navigovala správnym smerom. Cesta taxíkom bola zaujímavá, počúvali sme country rádio a počas jazdy som si stihla spraviť aj pár fotiek z Prahy.

   Ubytovaná som bola v hotely Herrmes, kde som sa zoznámila s ďalšou slovenskou bloggerkou Veronikou / antimama. Večer nás vyzdvihla brand manažérka HiPP Olinka, spolu s brand manažérkou HiPP Jankou a taxíkom sme sa odviezli do reštaurácie na vynikajúce degustačné menu. Na večeri, som sa zoznámila aj s doktorom Martinom Gregorom a generálnym manažérom spoločnosti HiPP Marcelom Klimešom. Všetci boli veľmi milý a sympatický.

   Druhý deň ráno nás pred hotelom čakal taxík a odviezol nás na letisko, kde sme sa stretli s ostatnými účastníkmi výletu, youtuberkou Terezou ( MamaLifeStyle ), bloggerkou Alicou ( Mámou stylově ), bloggerkou a novinárkou Michaelou (Babybistro ), redaktorkou časopisu Maminka Miškou,  zástupkyňou pre detský sortiment DM Drogerie Katkou a českou ambasádorkou Petrou. Pred odletom sme sa stihli ešte zastaviť u Paula na niečo chutné. 🙂

   Let bol príjemný, netrval dlho,  mala som krásny výhľad a príjemného spoločníka na cestovanie, pána Dr. Gregora. Pristáli sme na letisku vo Varšave, kde sme sa stihli akurát presunúť  na druhé lietadlo, smer Gdaňsk. 

   V Gdaňsku som bola prvý krát a snáď nie posledný. Je situovaný pri pobreží Baltského mora a je hlavným mestom Pomoranského vojvodstva. Toto mesto je známe svojou tisícročnou históriou a výnimočnou architektúrou. V súčasnosti je dôležitým kultúrnym a akademickým centrom. Veľmi sa mi páčia takéto mestá, ktoré dýchajú históriou. Absolvovali sme zaujímavú prehliadku mesta. Nesmel chýbať chutný obed miestnej kuchyne a sladký dezert.

   Na farmu sme sa presunuli už autobusom, v ktorom sme dostali ako občerstvenie nápoj HiPP. Nevedela som sa už dočkať, ako to tam bude vyzerať. 

    Farma pána Hippa leží ďaleko od všetkých rušných miest, priemyselných centier a hlučných dialnic. Keď sme odbočili z asfaltovej cesty na poľnú cestičku, vedela som, že sa blížime k cieľu. Išli sme približne 15min. a okolo boli len veľké polia, lúky a pár domčekov.  Konečne som sa dočkala a boli sme tam. Ubytovaný sme boli v zrekonštruovanom ,, zámočku ,, a každý dostal vlastnú izbu, kde ho čakalo bio ovocie a čokoládové pralinky. Každá bola inak zariadená. Páčilo sa mi, že všade boli lúčne kvety.

   Prezliekli sme sa a zišli na večeru, kde sme sa mali stretnúť s pánom Stefanom Hippom. Okolo nás boli samí džentlmeni, ktorí, nám ochotne nalievali nápoje.

Večera bola veľmi chutná a svetlo zo sviečok dotváralo celkovo príjemnú atmosféru. Nasledovala ešte káva s pralinkami v salóniku a konverzácia. Z cesty som bola poriadne unavená a do mojej ,,historickej,, postele som sa nesmierne tešila. Spalo sa mi výborne. 

Nasledujúci deň sme začali výdatnými BIO raňajkami. Mňam, mňam... Nasledovala zaujímavá prednáška Stefana Hippa o ekologickom poľnohospodárstve, ktorá sa konala vonku pod veľkým stromom. Dozvedela som sa veľa zaujímavých informácii a výhody  poľnohospodárstva tohto typu. 

   Keď sme zvládli teóriu, mohli sme sa presunúť na exkurziu do polí a ku zvieratkám. Malými terénnymi autíčkami sme sa presúvali z miesta na miesto a bol to skvelý zážitok. Svoje šoférske umenie som si vyskúšala aj osobne, to bol zážitok. 🙂

   Pán Hipp nám na každom mieste porozprával nejaké zaujímavosti. Bolo na ňom vidno, že prírodu a zvieratá má veľmi rád. 

   Ďatelinové polia na bio farme HiPP sa nekosia v čase od 11:00 do 14:00h. z toho dôvodu, aby sa neublížilo včelám, 🐝 ktoré v tom čase opeľujú kvety. 
Veľmi sa mi páči toto ekologické zmýšľanie. 👍😊

   Pán Stefan Hipp je hrdý na vlastnú odrodu mrkvy, ktorú špeciálne vyšlachtili pre ekopoľnohospodárstvo. Je zasadená v riadkoch, stroje nahrňujú zeminu podobne ako pri zemiakoch a okolitá burina sa vytrháva už len ručne. Nepoužívajú sa žiadne chemikálie, využíva sa len prírodna ochrana proti škodcom. Chemické a syntetické postreky sú zakázané.

   Mrkva sa pestuje v oblastiach vystavených vetru. Takto môže vietor doslova vymiesť hriadky dočista. Toto je prirodzený spôsob prevencie napadnutia úrody plesňami a zamorenia škodcami.

   Pri jazdení z poľa na pole sme pekne vyhladli, ale naštastie bolo pre nás pripravené prekvapenie v podobe pikniku priamo na lúke, kde sa neďaleko pásli kravičky. 

Myslím, že obrázok hovorí za všetko. 

   Pozreli sme ešte ovečky a kone a vrátili sa do ,,zámočku,,. Taká cesta džípmi vás pekne vytrasie. A čo by sa na to hodilo? No predsa masáž. Bola som v siedmom nebi. Taký relax by som dopriala každej mamičke. 

Všetky zvieratká na farme majú veľké výbehy. Pán Stefan Hipp má veľmi rád hlavne kone. Na fotke je jeden z jeho obľúbených. ❤️

   V tomto prírodnom prostredí majú zvieratá k dispozícii obrovské vonkajšie priestranstvo. Vďaka tomu sú silné a odolné. Sú čulé ako rybičky. Vykrmovacie látky sú prísne zakázané. Teľatá ošetrované liekmi sa zo statku vylučujú. Dostávajú iba BIO krmivo. Kravičky sa na jar vypúšťajú na pastviny, kde ostávajú až do prvého snehu. Sú dennodenne kotrolované, ak spasú jednu pastvinu, presunú ich na druhú. V zime sú kŕmene senom. Hnoj zo stajní sa následne využíva ako prírodné hnojivo na polia.

   Na drevenom sedení pod stromom bol, po návrate z exkurzie, už nachystaný čajík, káva a koláčik. Naozaj som si príjemne oddýchla. 

Pred večerou sme stihli ešte spraviť interview so Stefanom Hippom, môj nájdete tu: 

https://www.modrykonik.sk/blog/zoizoi/article/interview-s-panom-stefanom-hippom-9jf2w2/

  Večera opäť nesklamala a pochutili sme si na chutnom BIO jedle. Tento deň mi ubehol extrémne rýchlo, asi preto, že bol bohatý program. Nasledujúci deň nás čakali raňajky a dlhá, dlhá, dlhá cesta domov. 

  Keď som bola ešte doma predstavovala som si ako to tam bude vyzerať a realita bola teda oveľa krajšia, miestami až ako v rozprávke. Všetko tam bolo krásne. 🙂

Všetky fotky z výletu na farmu nájdete v mojom albume tu: 

https://www.modrykonik.sk/blog/zoizoi/album/cesta-na-bio-farmu-hipp-slovensko-p-5w3ic4/

#vylet_na_farmu #hipp

skupina: HiPP, HiPP, HurÁÁ 

https://www.modrykonik.sk/blogs/

    Ja mam tvoje prispevky velmi rada, ale prosim ta oprav si gramatiku. Musel to byt super vylet 🙂

    4. aug 2016

    Krasny vyletik😊

    4. aug 2016

    Milujem polsko. Zamilovala som sa do neho v krakowe na waweli pri pohlade na wislu 🙂 do gdanska sa strasne tuzim dostat a verim, ze sa mi to podari...

    5. aug 2016
    zoizoi
    autor

    @sasienka1
    @kittyjuliette
    @guiseppinka ďakujem 😊❤️

    5. aug 2016

    prijemne citanie, vdaka 🙂

    7. aug 2016
    zoizoi
    autor

    @anickatomas ďakujem ❤️

    7. aug 2016

    @zoizoi a dakujem za srdiecko🙂

    7. aug 2016