Viete že, pri pestovaní BIO ovocia 🍎🍏🍓🍌🍐🍑 sa uplatňujú ekologické metódy namiesto chemických?

    Obmedzovanie škodcov sa vykonáva prírodným spôsobom. Vytvárajú sa hniezda pre vtáky a využívajú sa aj lienky 🐞🐞🐞, ktoré sú prirodzeným nepriateľom škodcov.

    Nejaké som videla poletovať aj na bio farme v Podagi. 😊

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ ❤️

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/ teším sa na vás #hipp

    #vylet_na_farmu

    Často sa pova­žuje za šťastie, ak sa na streche domu alebo na komíne nachádza bocianie hniezdo. 🏡 Na BIO farme v Podagi ich bolo neúrekom. Bociany boli naozaj všade. Medzi zvieratkami, na poliach, na lúkach, na komínoch v okolitých dedinkách. 🌳🍃 Okrem nich aj veľa iných druhov vtákov, čo svečí o tom, že sú tam vhodné podmienky nielen na pestovanie, ale aj pre život zvierat.

    Viac o BIO farme v Podagi nájdete pod označením #vylet_na_farmu

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ ❤️ #hipp

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    HiPP BIO zelenina a ovocie sa pestujú prírodným spôsobom. 🍎🍏🍓🍌🍐🍆🍅🌽
    Burina sa tradične vytrháva mechanicky alebo dokonca ručne. 👐 Dá to síce veľa práce, ale vďaka tomu sa nepoužívajú žiadne škodlivé pesticídy, herbicídy, alebo umelé hnojivá.

    Viac o BIO farme v Podagi nájdete pod označením #vylet_na_farmu

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ ❤️

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/ teším sa na vás 🙂 #hipp

    Premýšľali ste, čo sa skrýva za označením BIO? Začína sa starostlivým výberom pôdy, ktorá musí ležať ďaleko od veľkých miest, priemyselných centier a dopravných tepien vďaka čomu nedochádza ku kontaminácii pôdy škodlivinami. BIO farma v Podagi to všetko spĺňa a všade, kde som sa pozrela boli samé stromy a množstvo zelene. 🌲🌳🍃🌿🌾🌱

    Viac nájdete pod označením #vylet_na_farmu

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ ❤️

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/ teším sa na vás 🙂 #hipp

    O zvieratká na farmách HiPP je výborne postarané a videla som to na vlastné oči. 👀 🐮🐄 Sú kŕmené len prísne kontrolovaným bio krmivom a od jari až do do prvého snehu trávia svoj čas na veľkých pastvinách. Akonáhle jednu pastvinu spasú, presunú ich hneď na druhú. 🌿🌱🌳 Vďaka tomu sú zvieratká silné, odolné a zdravé. 🙂
    Ak vás zaujíma viac, fotky z BIO farmy v Podagi nájdete pod označením #vylet_na_farmu

    Pozývam vás do skupiny #hipp ❤️
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    S ekologickým hospodárstvom spoločnosť HiPP začala už pred 60 rokmi, kedy tento spôsob hospodárenia nebol ani zďaleka taký populárny ako dnes. Vieme, že správať sa šetrne k prírode má zmysel, a preto vám ďakujeme za podporu. 🙂
    Mala som tú česť osobne sa pozrieť na bio farmu v Podagi. Ak vás zaujíma ako to tam vyzeralo všetko nájdete pod označením #vylet_na_farmu #hipp

    Viac o HiPP BIO pečati kvality: http://www.hipp.sk/o-nas/hipp-bio-kvalita/bio-p...

    Ďalšie zaujímavosti o HiPP a výlete na BIO farmu v Podagi na blogu MÁMOU stylově si môžete prečítať tu: http://www.mamou-stylove.cz/2016/08/10/13-zajim...

    #hipp #vylet_na_farmu 😉

    zoizoi
    4. aug 2016    Čítané 260x

    Keď je realita krajšia, ako predstavy...

       Značku HiPP pozná asi každá mamička. Ja som sa k nej prvý krát dostala, keď som vyberala kozmetiku a prvé príkrmy pre svoju dcérku. Vtedy som ešte netušila, že HiPP bude pre mňa niečo viac ako len známa značka. Od apríla tohto roku som ambasádorkou značky HiPP tu na modrom koníkovi. Dostala som pozvánku pozrieť sa na súkromnú farmu HiPP v Poľsku, v meste Podagi. Bola to úžasná príležitosť spoznať niečo nové, ale aj tak som váhala, pretože to malo byť prvý krát, čo by som bola od dcérky preč dlhšie ako jeden deň. Zvedavosť však urobila svoje a rozhodla som sa pozvanie prijať. 

       Moja cesta sa začala v nedeľu ráno vlakom a prvá zastávka bola Praha. Na to, že cesta trvala viac ako 7 hodín, mi zbehla celkom rýchlo.

       Na železničnej stanici v Prahe som bola prvý krát a tak som sa tam trochu zamotala. Čakal ma taxík a ja som ho nevedela nájsť. Našťastie mi poradila milá neznáma, ktorá ma navigovala správnym smerom. Cesta taxíkom bola zaujímavá, počúvali sme country rádio a počas jazdy som si stihla spraviť aj pár fotiek z Prahy.

       Ubytovaná som bola v hotely Herrmes, kde som sa zoznámila s ďalšou slovenskou bloggerkou Veronikou / antimama. Večer nás vyzdvihla brand manažérka HiPP Olinka, spolu s brand manažérkou HiPP Jankou a taxíkom sme sa odviezli do reštaurácie na vynikajúce degustačné menu. Na večeri, som sa zoznámila aj s doktorom Martinom Gregorom a generálnym manažérom spoločnosti HiPP Marcelom Klimešom. Všetci boli veľmi milý a sympatický.

       Druhý deň ráno nás pred hotelom čakal taxík a odviezol nás na letisko, kde sme sa stretli s ostatnými účastníkmi výletu, youtuberkou Terezou ( MamaLifeStyle ), bloggerkou Alicou ( Mámou stylově ), bloggerkou a novinárkou Michaelou (Babybistro ), redaktorkou časopisu Maminka Miškou,  zástupkyňou pre detský sortiment DM Drogerie Katkou a českou ambasádorkou Petrou. Pred odletom sme sa stihli ešte zastaviť u Paula na niečo chutné. 🙂

       Let bol príjemný, netrval dlho,  mala som krásny výhľad a príjemného spoločníka na cestovanie, pána Dr. Gregora. Pristáli sme na letisku vo Varšave, kde sme sa stihli akurát presunúť  na druhé lietadlo, smer Gdaňsk. 

       V Gdaňsku som bola prvý krát a snáď nie posledný. Je situovaný pri pobreží Baltského mora a je hlavným mestom Pomoranského vojvodstva. Toto mesto je známe svojou tisícročnou históriou a výnimočnou architektúrou. V súčasnosti je dôležitým kultúrnym a akademickým centrom. Veľmi sa mi páčia takéto mestá, ktoré dýchajú históriou. Absolvovali sme zaujímavú prehliadku mesta. Nesmel chýbať chutný obed miestnej kuchyne a sladký dezert.

       Na farmu sme sa presunuli už autobusom, v ktorom sme dostali ako občerstvenie nápoj HiPP. Nevedela som sa už dočkať, ako to tam bude vyzerať. 

        Farma pána Hippa leží ďaleko od všetkých rušných miest, priemyselných centier a hlučných dialnic. Keď sme odbočili z asfaltovej cesty na poľnú cestičku, vedela som, že sa blížime k cieľu. Išli sme približne 15min. a okolo boli len veľké polia, lúky a pár domčekov.  Konečne som sa dočkala a boli sme tam. Ubytovaný sme boli v zrekonštruovanom ,, zámočku ,, a každý dostal vlastnú izbu, kde ho čakalo bio ovocie a čokoládové pralinky. Každá bola inak zariadená. Páčilo sa mi, že všade boli lúčne kvety.

       Prezliekli sme sa a zišli na večeru, kde sme sa mali stretnúť s pánom Stefanom Hippom. Okolo nás boli samí džentlmeni, ktorí, nám ochotne nalievali nápoje.

    Večera bola veľmi chutná a svetlo zo sviečok dotváralo celkovo príjemnú atmosféru. Nasledovala ešte káva s pralinkami v salóniku a konverzácia. Z cesty som bola poriadne unavená a do mojej ,,historickej,, postele som sa nesmierne tešila. Spalo sa mi výborne. 

    Nasledujúci deň sme začali výdatnými BIO raňajkami. Mňam, mňam... Nasledovala zaujímavá prednáška Stefana Hippa o ekologickom poľnohospodárstve, ktorá sa konala vonku pod veľkým stromom. Dozvedela som sa veľa zaujímavých informácii a výhody  poľnohospodárstva tohto typu. 

       Keď sme zvládli teóriu, mohli sme sa presunúť na exkurziu do polí a ku zvieratkám. Malými terénnymi autíčkami sme sa presúvali z miesta na miesto a bol to skvelý zážitok. Svoje šoférske umenie som si vyskúšala aj osobne, to bol zážitok. 🙂

       Pán Hipp nám na každom mieste porozprával nejaké zaujímavosti. Bolo na ňom vidno, že prírodu a zvieratá má veľmi rád. 

       Ďatelinové polia na bio farme HiPP sa nekosia v čase od 11:00 do 14:00h. z toho dôvodu, aby sa neublížilo včelám, 🐝 ktoré v tom čase opeľujú kvety. 
    Veľmi sa mi páči toto ekologické zmýšľanie. 👍😊

       Pán Stefan Hipp je hrdý na vlastnú odrodu mrkvy, ktorú špeciálne vyšlachtili pre ekopoľnohospodárstvo. Je zasadená v riadkoch, stroje nahrňujú zeminu podobne ako pri zemiakoch a okolitá burina sa vytrháva už len ručne. Nepoužívajú sa žiadne chemikálie, využíva sa len prírodna ochrana proti škodcom. Chemické a syntetické postreky sú zakázané.

       Mrkva sa pestuje v oblastiach vystavených vetru. Takto môže vietor doslova vymiesť hriadky dočista. Toto je prirodzený spôsob prevencie napadnutia úrody plesňami a zamorenia škodcami.

       Pri jazdení z poľa na pole sme pekne vyhladli, ale naštastie bolo pre nás pripravené prekvapenie v podobe pikniku priamo na lúke, kde sa neďaleko pásli kravičky. 

    Myslím, že obrázok hovorí za všetko. 

       Pozreli sme ešte ovečky a kone a vrátili sa do ,,zámočku,,. Taká cesta džípmi vás pekne vytrasie. A čo by sa na to hodilo? No predsa masáž. Bola som v siedmom nebi. Taký relax by som dopriala každej mamičke. 

    Všetky zvieratká na farme majú veľké výbehy. Pán Stefan Hipp má veľmi rád hlavne kone. Na fotke je jeden z jeho obľúbených. ❤️

       V tomto prírodnom prostredí majú zvieratá k dispozícii obrovské vonkajšie priestranstvo. Vďaka tomu sú silné a odolné. Sú čulé ako rybičky. Vykrmovacie látky sú prísne zakázané. Teľatá ošetrované liekmi sa zo statku vylučujú. Dostávajú iba BIO krmivo. Kravičky sa na jar vypúšťajú na pastviny, kde ostávajú až do prvého snehu. Sú dennodenne kotrolované, ak spasú jednu pastvinu, presunú ich na druhú. V zime sú kŕmene senom. Hnoj zo stajní sa následne využíva ako prírodné hnojivo na polia.

       Na drevenom sedení pod stromom bol, po návrate z exkurzie, už nachystaný čajík, káva a koláčik. Naozaj som si príjemne oddýchla. 

    Pred večerou sme stihli ešte spraviť interview so Stefanom Hippom, môj nájdete tu: 

    https://www.modrykonik.sk/blog/zoizoi/article/interview-s-panom-stefanom-hippom-9jf2w2/

      Večera opäť nesklamala a pochutili sme si na chutnom BIO jedle. Tento deň mi ubehol extrémne rýchlo, asi preto, že bol bohatý program. Nasledujúci deň nás čakali raňajky a dlhá, dlhá, dlhá cesta domov. 

      Keď som bola ešte doma predstavovala som si ako to tam bude vyzerať a realita bola teda oveľa krajšia, miestami až ako v rozprávke. Všetko tam bolo krásne. 🙂

    Všetky fotky z výletu na farmu nájdete v mojom albume tu: 

    https://www.modrykonik.sk/blog/zoizoi/album/cesta-na-bio-farmu-hipp-slovensko-p-5w3ic4/

    skupina: HiPP, HiPP, HurÁÁ 

    https://www.modrykonik.sk/blogs/

    zoizoi
    3. aug 2016    Čítané 183x

    Interview s pánom Stefanom Hippom

    Meno:                            Stefan Hipp

    Dátum narodenia:      24.marec 1968 v Nemecku

       Na výlete na bio farmu HiPP v Podagi v Poľsku som mala tú česť osobne sa zoznámiť a porozprávať so Stefanom Hippom. Je to veľmi milý, sympatický a príjemný človek. Vyžaruje z neho pokoj a pozitívna energia. Vidno na ňom, že má rád prírodu a zvieratá. 

                 Jeho obľúbené zvieratá sú kone, má ich na farme a niekoľko aj v Nemecku.

    1.) Pán Hipp, ste dlhoročná úspešná rodinná firma, aké výhody má práca s príbuznymi?

       Hlavnou výhodou práce s rodinou je to, že rozmýšľame dlhodobo dopredu pre ďalšie generácie.

    2.) Koľko máte celkovo zamestnancov, ktorí pracujú pre značku HiPP?

       Spolu máme 3 000 zamestnancov. Všetkých považujeme za svoju rodinu.

    3.) Koľko výrobkov ponúkate na trhu celosvetovo? Aký je váš obľúbený?

       V súčasnosti máme 800 receptov.

       Najradšej mám mrkvovú šťavu, je to jeden z receptov, ktorý sa nezmenil od jeho začiatku. Keď som mal asi 4-5r. pamätám si, že som pil tento mrkvový džús. Vtedy sa predával len v 0.2l fľaškách a tak som ich vypil aj 10ks denne.

    4.) Ako často sa menia receptúry v príkrmoch? 

       Snažíme sa inovovať, každý rok 20% produktov je úplne zmenených, alebo inak inovovaných. V priebehu 5 rokov skoro  celý sortiment prejde nejakou zmenou. 

    Inovácie sa netýkajú len receptov, ale aj postupov výroby. V centrále máme 70 ľudí, ktorí pracujú len na vývoji. Naviac som hrdý na to, že sme prešli na organiku. 

    5.) Ako často navštevuje túto farmu v Podagi?

       Chodím sem každý druhý týždeň na jeden deň a v júli častejšie, kvôli návštevám. 

    Na farme pracuje 20 ľudí. 

    6.) Máte deti? Chutia im výrobky HiPP ? 

       Mám 11 ročnú dcérku, volá sa Carlota a zbožňuje HiPP. Momentálne natáčame reklamu k 60. výročiu HiPP a ona bude v tej reklame hrať. 

    7.) Farma je zameraná na ekologické poľnohospodárstvo. Dostávate nejaké dotácie z EÚ?

       Áno, je to veľmi podobné ako na Slovensku a v Česku, nejaká časť je za poľnohospodárstvo a  nejaká malá časť za to, že je to organické. 

    8.) Podporujete nejaké organizácie, charitu ? 

       Áno, podporujeme, ale nehovoríme o tom, neptrebujeme sa ukazovať. 

    Máme rôzne projekty. Napr. v Kostarike, má vďaka nám 1300 ľudí / farmárov pravidelný príjem, vďaka výkupu organických banánov. 

      Ďakujem veľmi pekne za rozhovor. 🙂

    Viac fotiek z výletu na farmu nájdete v mojom albume: 

    https://www.modrykonik.sk/blog/zoizoi/album/cesta-na-bio-farmu-hipp-slovensko-p-5w3ic4/

    Viac o produktoch HiPP v skupine HiPP, HiPP, HurÁÁ: 

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    V takomto krásnom ,,dome,, 🏤 sme boli ubytovaný na súkromnej BIO farme pána Hippa. Celý objekt je krásne zariadený a celé to pôsobí ,,historickým,, dojmom. Každá izba bola úplne inak zariadená a všade boli nádherne lúčne kvety. 🌸💐🌷

    #vylet_na_farmu #hipp

    Ďatelinové polia na bio farme HiPP sa nekosia v čase od 11:00 do 14:00h. z toho dôvodu, aby sa neublížilo včelám, 🐝 ktoré v tom čase opeľujú kvety.
    Veľmi sa mi páči toto ekologické zmýšľanie. 👍😊

    #vylet_na_farmu #hipp

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    Ahojte 😊 Na farme sa majú dobre aj zvieratká. 🐏🐄🐎
    Všetky majú veľké výbehy. Pán Stefan Hipp má veľmi rád hlavne kone. Na fotke je jeden z jeho obľúbených. ❤️

    #vylet_na_farmu #hipp

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    Pán Stefan Hipp je veľmi sympatický, milý a príjemný človek. Som rada, že som mala tú česť spoznať ho aj osobne. 😊
    Dnes s ním urobím aj interview, ktoré si neskôr môžete prečítať v mojom blogu. 😉

    #vylet_na_farmu #hipp

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    Pán HiPP sa o svojích hostí príkladne stará. 👍 Po prehliadke farmy nám pripravil prekvapenie v podobe pikniku priamo na lúke. Všetko to chutné jedlo bolo pripravené výhradne z BIO surovín, dokonca aj nápoje. 🍷🍹🍸
    Po príchode nás čakala ako bonus ešte masáž. 👐 Vedela by som si zvyknúť na taký život. 😄

    #vylet_na_farmu #hipp 😉

    Ahojte 😊 Ako vyzerajú raňajky u pána Hippa? Takto chutne. 😋👌

    #vylet_na_farmu #hipp

    Už som na BIO farme. 😊 Je tu úžasne krásne a to ticho, naokolo len príroda. 🌲🌳🌿
    Zajtra sa pôjdeme pozrieť na zvieratká a polia. 🐄🐏🐂 #vylet_na_farmu #hipp

    Pozývam vás do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    Ďalšia medzizastávka Gdaňsk. 😊
    Toto mesto je jedno z najstarších a najväčších poľských miest, ležiace v Pomoransku na rieke Visla na brehu Baltského mora v Gdanskom zálive. Kto má rád historické budovy tak si tu príde na svoje. 👍😉
    #vylet_na_farmu #hipp

    Takto krásne vidno zem z hora. ✈️
    #vylet_na_farmu #hipp

    Včerajšia večera v Prahe s veľmi príjemnými ľuďmi s HiPP a chutné degustačné menu. 😋 mňam, mňam

    #vylet_na_farmu #hipp

    Ahojte 🙂 včera som prišla do Prahy vporiadku, len som mala menšie problémy s wifi, tak sa ozývam až teraz. Je tu krásne. 🔝❤️
    #vylet_na_farmu #hipp

    Ahojte 😊 tak ja už cestujem 🚊
    Prvá zastávka PRAHA a pred sebou mám 603km a 7 hod 34 min. cesty 😅 Normálne neviem, čo mám zrazu s toľkým voľným časom robiť 😄
    Idem po roku asi čítať knihu. 📖
    Prajem krásnu nedeľu ☀️
    Ak vás zaujíma viac, sledujte môj blog. 😉

    #vylet_na_farmu #hipp

    Ani neviem, ako dnešný deň ubehol... Niekedy by som chcela, aby mal deň 48hodín 😄
    Dnes sme stihli toho naozaj veľa a konečne som sa dostala aj k baleniu kufru, tak snáď som na nič nezabudla. ✅
    Zajtra odchádzam na BIO farmu pána Hippa. Teším, teším 😊 🌾🌱🌻🐄🐏
    #vylet_na_farmu #hipp

    Mamičky, budem mať možnosť urobiť interview s pánom Stefanom Hippom na jeho BIO farme v Podagi 🎤 😊
    Ak je niečo, čo vás zaujíma, alebo máte otázku ohľadom HiPP, na ktorú by ste radi poznali odpoveď, napíšte mi ju do komentára. 🙂
    Tie najzaujímavejšie vyberiem a opýtam sa. 😉
    Každá otázka dostane navyše modré 💙 #vylet_na_farmu

    Pozývam vás do skupiny #hipp

    https://www.modrykonik.sk/group/8382/

    Presne o týždeň v tento čas sa budem prechádzať po krásnom meste GDAŇSK, ktoré je známe svojou tisícročnou históriou a výnimočnou architektúrou. 💕
    Večer už budem v Podagi na BIO farme pána Hippa. 😊 🏤
    Teším sa, ako to tam bude vyzerať 🙂 🌳🐮🐄🐏🌿🌾 #hipp #vylet_na_farmu

    https://www.modrykonik.sk/blogs/