zubajdi
9. júl 2018
137 

Kráskou so sedmikráskou

Raz za čas sa aj na unevanú pracujúcu mamu usmeje šťastie. V mojom prípade sa na mňa usmial team modrého koníka a poslal mi krabičku plnú voňavostí spolu s milým dopisom. Takmer som z kože vyskočila, keď mi kuriér doniesol balíček. Sebecky som si ho niesla pod pazuchou domov, zatiaľ čo vedľa mňa cupital 5,5 ročný synátor a neustále opakoval:" To je pre mňa? To je pre mňa?

"Prepáč zlatko, toto sú radosti pre maminku." 🙂

Po otvorení balíčka na mňa pozerala obálka s napísom: Otvor ma. Po strašne dlhom čase ma niekto nazval inak ako Mamina, Mama, Pani, Slečna alebo Zuzi. A keď sa nad tým tak zamyslím, nežnou vílou som naozaj ešte nebola. Takže drahý Modrý koník, zo srdca ďakujem.

Čakali ma dva nádherne voňavé týždne testovania kozmetiky od Manufaktury, konkrétne rada kozmetiky na pleť Sedmikráska. S vôňou tejto rady som sa už stretla, keď som spolu s časopisom dostala aj vzorku pleťovej vody a poviem vám, už vtedy som zvažovala, že si túto kozmetiku zájdem kúpiť.

Moja pleť je neskutočne náladová a podlieha snáď všetkým možným viditeľným či skrytým faktorom. Keď sa zle vyspím, je to na nej vidieť. Je na nej vidieť všetko, čím práve prechádzam, či sú to choroby, pracovné vypätie, deti a starostlivosť o ne a s tým spojený nedostatok času na seba a v neposlednom rade môj vek. Prvé vrásky, začervenania, vyrážky a aj suché miesta.

A tak som sa denne, vždy ráno a večer,  aspoň na okamih ocitla v súkromnom salóne krásy. Po odlíčení pleťovým mliečkom prišla na rad pleťová voda a na záver môj krém proti prvým vráskam.

Pleťové mlieko som používala aj dávno predtým no popravde, nikdy mi nevyhovovalo na odličovanie make-upu. Vždy som mala pocit, že pleť stále nie je dokonale odlíčená. A ako obstálo toto mliečko?

Z 10 bodov (ak by sme to vzali formou bodovania) by mliečko odomňa dostalo 9 bodov.

Vôňa je jemná no zaryje sa hlboko do mozgu a pôsobí naozaj uvoľnujúco. 

Konzistencia mliečka je porovnateľná s inými značkami, po nanesení na vatový tampón nesteká a drží dvar a tak sa dostane presne tam, kam má a nie všade inde. Po odlíčení je pleť naozaj čistá, no stále som mala pocit, že to musím spraviť ešte raz. Pripisujem to však skôr mojej skúsenosti z minulosti a celkovej nedôvere v odličovacie mlieka. Pleť ostala jemná ako po použití kvalitného krému. 

Pleťová voda má jemne žltú farbu a samozrejme je plne tekutá 🙂 Vôňa je tak isto jemná a uvoľnujúca, po  nanesení na tvár som cítila absolútne skľudnenie pleti. Akoby som sa práve položila do bavlny. Pleť neostala červená ani nijak inak podráždená. Popravde, nečakala som, že skľudňujúca pleťová voda tak citeľne a viditeľne pleť skľudní.

Dvakrát počas testovania dostala moja pleť aj dávku peelingovej hydratačnej starostlivosti v podobe masky. Tá má podobnú, možno naozaj mierne hustejšiu kozistenciu ako má pleťové mlieko, vôňa je trošku iná, stále pekná, no bahennejšia (ak viete čo tým myslím:D ). Má hnedastú-pieskovú farbu a jemné malé pílingové čiastočky, ktoré však pri nanášaní pleť nijak nedrhnú ani neubližujú. Na pleti masku po nanesení takmer nevidieť (viem to, lebo štandardne sa ma moji chlapi zľaknú-no teraz si ani nevšimli). Po opláchnutí je pleť pružnejšia, nepotrebovala som ju ani zaťažovať žiadnym krémom. Ostala dostatočne hydratovaná. Tento pocit mi vydržal až do následujúceho dňa. Som presvedčená, že ak budem používať masku pravidelne, moja pleť sa poďakuje.

A aký by som z testovania spravila záver? Moja pleť hovorí za mňa. Je jasnejšia, pružnejšia a pôsobím oddýchnuto (aj pri dvoch deťoch:D). Nepotrebujem už toľko kozmetiky na zakrytie aktuálneho stavu pleti, lebo pleť sa viditeľne zlepšila.

Odporúčam túto radu kozmetiky každej žienke, ktorá má pleť náchylnú na vonkajšie a vnútorné vplyvy ako ja a zároveň je citlivá. Nájsť tu pravú kozmetiku dá zabrať, ja som naozaj rada, že som mohla testovať práve túto 🙂

Cítim sa lepšie, spokojnejšie a každá žena, ktorá žiari šťastím, je krásna.

#test_manufaktura2  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli