zuzike123
18. sep 2019
7697 

Boj o život(y) 16

Na scénu prichádza psychologička, zrejme ich posielajú k mamičkám predčasniatok, aby sa nezrútili. Vysvetlí mi, že môj predchádzajúci status je prirodzenou reakciou organizmu, aby sa nezložil.

Nepripustiť si realitu je po takom šoku vraj normálne.

Napriek zrúteniu zostávam teda normálna 🙂 Trošku sa porozprávame a ideme ďalej...

Zastaví sa aj nemocničný kaplán, celkom rada vidím kto nám vlastne krstil Sofinku. Jeho slová zahrejú na duši a keďže som sama v dosť žalostnom zdravotnom stave pridáva aj pomazanie chorých. Áno, to, čo sa mylne považuje za posledné pomazanie. Tiež mi napadlo, že hádam nebude tým posledným...

Pridávajú mi ďalšie antibiotiká do žily, CRP neklesá podľa predstáv lekárov. Dvoje silných antibiotík intravenózne... už večer sa z tohto ekrazitového koktejlu vyhádžem, vinu však zvalia na prací prášok ☹ 

Na druhý deň som už vyhádzaná na bruchu aj na chrbte, na tretí aj na rukách... Vtedy sa lekári spamätajú, antibiotiká vysadia, dostanem rýchlo kortikoidy a zostávam na pospas osudu bez antibiotík ☹ CRP klesá pomaličky, na bruchu obrovská zapálená rana aj do hĺbky, ktorá bolí pri každom pohybe. Počká sa dva dni a potom môže nemocnica podať žiadosť o antibiotiká na výnimku. Neteší ma to, ale keď bude najhoršie, hádam zaberú. Nechcem tu umrieť na rezistentnú baktériu. 

Cítim obrovský tlak na psychiku.

Stále nie som za vodou.

O Sofinke mám len sporadické info. Stále je napojená na pľúcnu ventiláciu, nevie sama dýchať, nemá poriadne vyvinuté pľúca. Podávajú jej surfakant na dozretie pľúc. Teplota poľavila, antibiotiká jej našťastie zabrali, keby ich museli meniť, boj s infekciou by sa predĺžil, takže toto je dobrá správa. Úplne stačila jedna sepsa. 

Začínajú jej podávať mliečko, po 1 ml. Vyzeralo to spočiatku všelijako, ale po pár dňoch pekne ciká aj kaká a tak dávku zvyšujú na 2 a neskôr na 3 ml niekoľko krát denne. Po týždni jej antibiotiká vysadia a my si môžeme prestrčiť ruky do malých otvorov na inkubátore a pohladiť ju. Vstupu na oddelenie JVSN síce predchádza predoperačná hygiena (jednorazový plášť, mydlo, dezinfekcia rúk), ale aj tak sa bojím maličkej dotýkať, radšej sa na ňu pozerám. 

Je taká maličká a krehučká... 

Zvládla úspešne prvých 7 dní života, napojená síce stále na rôzne prístroje, ale je tu a to je podstatné.

So mnou to nie je také ružové, infekcia síce poľavuje aj bez antibiotík, takže nebolo potrebné žiadať a výnimku, ale brucho mám stále zapálené, boľavé a každý pohyb mi naďalej spôsobuje otrasnú bolesť. 

Po týždni príde na večernú vizitu nová lekárka a po zhliadnutí môjho zapáleného brucha naordinuje natieranie smradľavou hnedou ichtamolovou masťou. Ihneď si spomeniem ako doma zaberá na malé zapálené ložiská a chytím sa jej ako topiaci, určite mi pomôže. Neverím síce, že vylieči až ho hĺbky, ale po pár dňoch intenzívneho natierania zápal konečne poľavuje, už nemám červené celé okolie rany niekoľko centimetrov nad aj pod rezom. 

Hurá, konečne sa zlepšuje aj môj stav. K tomu pozitívne správy od Sofinky a už nás pomaly vidím doma. 

A potom prišla rana pod pás, zásah rovno do srdca...

Bozinku dufam ze ste obe v poriadku velmi tazko sa citaju taketo clanky malinka je bojovnicka velka 😥😥😥

18. sep 2019

Bože dúfam že je všetko v poriadku s princeznou. Každý deň čakám na nové informácie. Myslím na vás a držím silno prsty. Určite to zvládnete.musite

18. sep 2019

Baby obe ste obdivuhodné ako ste to zvládli... Zo Sofinky je krásne dievčatko

18. sep 2019

Už sa teším na ďalšie pokračovanie

18. sep 2019

@rajna vsak uz ma 3r 🙂

18. sep 2019

@ivka232
@rajna ženy, veď to bolo. To nie je aktuálne info ako v televíznych novinách. Dnes je to dievčatko, o ktorom je tu reč, už krásna slečna.

19. sep 2019

@tt247 Ano ospravedlnujem sa neskor som si vsimla

19. sep 2019

Jeej, ty mi davas teda. Zase mam cakat dva dni na dalsi diel? Prosim napis cim skor, ak s atibude dat. mas tu velky fan klub a pises lepsie jak vsetky evity a ine radoby spisovatelky dokopy.
Inak z toho, co tu citam mam husinu a dovolim si napisat, ze to bola tvoja krizova cesta. Mozem sa opytat; kedy si vedli starsich chlapcov? Tipujem, ze do porodnice za tebou asi hned po sekcii nemohli, ze? Normalne to prezivam s tebou. Jedno dietatko na pristrojoch a dalsie dve doma, ktorym sa nemozes uz vyse ako polroka ba viac plnohodNotne venovat.

19. sep 2019

@ivka232 Nevadí. Ja len tak pre info, nech sa nestrachujete.

19. sep 2019

Prepac, pisem ako tatar, ale hadam si pochopila.

19. sep 2019

@ivka232
@rajna baby, dievcatko budem mat o chvilku 3 roky 😉

19. sep 2019

Normál už ani nedýcham

19. sep 2019

Obdivujem ta ako dokazes o tom pisat a verim, ze ti to pomaha vypisat sa z toho, no ja by som to takto verejne , aj ked tu je to stale do istej miery anonymne, nedokazala... za to, ti patri moj obdiv a ucta... si urcite uzasna mamicka pre svoje deticky... ja mam dcerenku uz len v nebicku ako som ti pisala, ale bojovala statocne 11 dni, nase hviezdne dietatko 😢

19. sep 2019

@daniella30 jei to ľúto 😢 verím že už svoje detičky máš
💕

19. sep 2019

Obdivujem ta, ze o tom dokazes tak podrobne pisat... ja to v sebe dusim uz pomaly 10rokov 😔 Spomeniem, aj nieco poviem/napisem, ale tak do detailov by som to psychicky nezvladla... ked to citam, akoby si o mne pisala a placem, nemozem dychat, tiez mam tetaniu, panicku uzkost...
Niekto vravi, ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie zivota... no neviem... lezanie hore zadkom, jest, pit, toaleta po leziacky, operacia... cele zle, strach, neistota... lekari ma psychicky zdeptali slovani: "Zbytocne zachranovat... Najlepsie nechat tak, ved aj tak tie postihnutia... Zbytocne! Ked sa narodia, nebudeme ozivovat, nic..."
U mna sa stastny koniec nekonal 😢 Namiesto krstin (ak neratam ten na rychlo splaseny krst s nemocnicnym kaplanom, kde bol iba manzel) sme robili jeden pohreb a o 3dni dalsi 😭 Ziaden psycholog ku mne neprisiel a ako bonus ma nechali s 3.mi mamickami, ktorym nosili na pooperacku deticky a ja s prazdnym narucim a vedomim, ze jeden syncek uz navzdy odisiel, som isla zosaliet od bolesti... Zvlastne, ze som si myslela, ze mi vtedy puklo srdce a viac uz neunesiem... a po 3dnoch mi puklo opat a uniesla som, aj ked netusim ako som toto vsetko vlastne dokazala prezit... bez akejkolvek pomoci... Najhorsie na tom je, ze som svoje deti nevidela 😭 Som rada, ze tvoje dievcatko to zvladlo ( narodila sa presne v takom tt ako moji)... Zelam jej veeela zdravicka, milujucu rodinu uz ma a to je najviac 😘

20. sep 2019

@lubanka
To je mi velmi luto. Tiez na Antolskej? Vies asi najhorsie na tom je, ten neludsky a nerespektujuci pristup. Na to, ze ti neumoznili vidiet svoje deti adostojne sa s nimi rozlucit nemam slov. Nemusis odpovedat, pochopim.

20. sep 2019

Drzim palce nech vsetko dopadne dobre 🙏🙏❤️❤️❤️❤️

20. sep 2019

@bobricek1979 zial nemam toto bola nasa vytuzena prva dcerka a vsetko sa to stalo len teraz v auguste...

20. sep 2019

@daniella30 tak to mi je ľúto veľmi ti bude držať prsty aby si sa čím skôr dočkala krásneho zdravého babetka budem myslieť na teba a modliť sa💕

20. sep 2019

@lubanka to ma mrzi, mala si to este tazsie a rovno dvojmo ☹

20. sep 2019

Začni písať komentár...

Odošli