tratatundra
    Správa bola zmenená    25. aug 2022    

    Máte doma fanúšikov Spievanky a Zahrajka a neviete, ako stráviť posledný prázdninový víkend?

    Posledné 4 izby k dispozícii na Fantastický pobyt s hudobným duom SPIEVANKOVO!🎼
    Vychutnajte si s deťmi predĺžený víkend v malebnom prostredí Štiavnických vrchov a preneste sa s nami do rozprávkového sveta Spievanky a Zahrajka v hoteli Sitno.
    💚 hotelsitno.sk/pobytovy-balik-pobyt-so-spievankovom
    Ako to vyzeralo, keď minulý rok Spievankovo roztancovalo SITNO?
    #spievankovo #babyfriendly #hotelsitno #trinity

    sasienka1
    3. mar 2017    Čítané 14690x

    Máte malé deti? Seďte doma!

    Aj tak by sa dal nazvať prístup väčšiny stravovacích zariadení v Bratislave.  V hlavnom meste, v roku 2017 stále väčšina podnikateľov v gastrobiznise nepochopila, že aj rodiny sú kúpna sila. Matky na materskej tiež. V prevažnej väčšine podnikov nevedia zadovážiť ani prebaľovací pult (Ikea - do 20€), o detskom kútiku ani nepočuli. A to sa reštaurácie hocikedy oháňajú slovami ako rodinné alebo priateľské k deťom. Áno, pokiaľ vaše dieťa má 6 rokov a je to v podstate malý dospelý. Deti do troch rokov sú vítané málokde. Detská stolička, iba jedna na celý podnik, tiež nie je žiadnou výnimkou (Ikea – do 15€). Tak pre informáciu milí prevádzkovatelia podnikov, ľudia majú občas aj dvojičky. Dokonca, niekedy chodí do reštaurácie jesť aj viac rodín naraz...

    Tento blog však nie je hejt na podniky. Našťastie, prvé lastovičky v tejto oblasti existujú, tak si o nich povedzme:  

    MERCADO

    Podnik v Auparku, ktorý je celkovo výborne vybavený pre matky s deťmi, vrátane miestnosti na prebaľovanie, dojčenie, ohrievanie detského jedla. Architektom gratulujem za tento počin, je to najúčinnejší spôsob ako nalákať rodiny do nákupného centra. V Mercade je detský kútik a časť vyhradená pre rodiny s deťmi, deti im naozaj nevadia. Detských stoličiek je dosť, hračiek tiež, hygiena kútika ujde. Mínusom tohto podniku je jedlo, ktoré sa snaží byť akousi zdravou alternatívou k obyčajným reštauráciám, avšak bohužiaľ na úkor chutnosti jedla. Vyberiem si, ale zážitok to nie je.

    BAROZA

    Reštaurácia na konci Petržalky, ktorá má veľký detský kútik, ktorý je oddelený od ostatnej časti dverami. Kútik je nadštandardne vybavený, čistý, pre všetky vekové kategórie. Opäť však chýba prebaľovací pult. Varia výborne, no z čašníkov sme mali pocit, že na malé deti nie sú zvyknutí a necítili sme sa veľmi vítaní. Predstava, že deti budú zavreté v kútiku bez rodičov a ticho sa hrať, nie je reálna. Avšak aj tak to je v porovnaní s inými bratislavskými reštauráciami vysoký nadštandard.

    SAVOY

    Detský kútik majú. Čo z toho, keď je v prevádzke, len v nedeľu počas obeda do tretej. Môže to byť alternatíva pre rodiny s deťmi, ktoré sa chcú najesť, deti vám počas obeda postráži animátorka. Avšak, stále slabé na centrum mesta...

    ENJOY coffee

    Kútik až od dvoch-troch rokov, ak máte malé dieťa a kočík, ani sa nenamáhajte. Ale stále aspoň pokus o detských zákazníkov, čo oceňujem.

    MONDIEU Laboratoire

    Kútik malý ale veľmi pekný, skôr pre deti od 3 rokov. Bez prebaľovacieho pultu, ale nikdy sme sa necítili nevítaní, vždy mali snahu pomôcť mi s kočíkom a prekračovať deti. Plusom tohto podniku je skvelá kuchyňa, v lete možnosť vyrobiť si vlastné nanuky, či naučiť sa pripravovať kávu. Mínusom je, že deti sú ohraničené na kútik a iba jedna detská stolička.

    MONSTERS café and bar

    Takto nejako by mal vyzerať detský priestor. Výborná káva a koláče, všetko prispôsobené deťom, vrátane stoličiek, pultu, dva detské kútiky, ktoré nie sú oddelené od priestoru na sedenie, takže zákazníci musia rátať aj s možnosťou lezúňov pod nohami. Avšak, nikomu to tam nikdy nevadilo. Plusom je aj ihrisko vonku a letná terasa. Mínusom tohto podniku je jeho preplnenosť, rôzne akcie a uzavreté oslavy, ktoré znižujú kapacitu. Ďalším mínusom je, že sa tu nenajete, čo je veľká škoda.

    Poznáte iné podniky, kde sú deti vítané a radi tam chodíte jesť? Dajte mi o nich vedieť v komentári, rada ich vyskúšam