Čokoládový koláčik s banánom 🍫🥧🍌🤤🥄
    #noshugar #bezcukru

    siasis
    30. máj 2019    Čítané 180x

    👉 Testovanie Oilesen D3 👌

    🌞 Maminky, takže ja som sa prihlásila na testovanie tohto vitamínu a popravde som bola milo prekvapená, keď nás kuriér navštívil 💋 Keďže počasie nám veľmi nepraje a dažďa a zimy je viac než dosť, som rada, že som slniečko mohla dopriať deťom aspoň v tomto vitamíne 👌

    👉 Tu vám napíšem niečo o vitamíne D a prečo je pre deti dôležitý 👍

    Za normálnych okolností sa vitamín D tvorí v koži pôsobením slnečného žiarenia z provitamínu 7-dehydrocholesterolu, derivátucholesterolu. Zaujímavé však je, že ak sme opálení alebo ľudia s tmavšou pokožkou budú prijímať oveľa menej déčka, pretože ich pigment pôsobí ako filter a prepustí menej slnečných lúčov. ❄ Problém nastáva v období od novembra do februára. 🌞 Dávka slnečných lúčov v zime nie je dostatočná na to, aby sa v pokožke vyprodukoval dostatok vitamínu D.

    V zime sa vraj dostáva do tela zväčša iba potravou živočíšneho pôvodu 🥩 (napr. olej z rybej pečene [treska, platýz],🍗 sleď, sardinka, losos). Menšie množstvo je v mäse, vaječnom žĺtku 🥚, mlieku, mliečnych výrobkoch🥛. 🥦 Vegetariáni majú k dispozícii iba 🍄 hríby sušené na slnku, kvasnice, kakao, kokos🥥, ďatle alebo rastlinné tuky a oleje či obilniny "umelo" obohatené (fortifikované) o vitamín D. 🍅 Rajčiny obsahujú déčko len v lístkoch rastliny. Pri varení sa vitamín neznehodnocuje.

    👉 Nám ako vege rodinke nám prišiel úplne vhod, pretože je to na princípe olivového oleja🍸 je #bezlepku , #bezcukru , #bezlaktozy takže aj pre vegánov.

    🎁 V balíčku sa nachádzal 2x pre deti od 1 m s kvapkadlom, 2x pre deti od 4 rokov až po dospelých vo forme spreja a plyšová 🦒 žirafa, ktorú si hlavne starší veľmi oblúbil 🦒. Vitamín D3 podávame 1x do dňa a musím uznať, že chuťovo je veľmi dobrý, má chuť po pomarančoch a nepostrehla som žiadne negatívne účinky ako pri inom Vitamíne D. Takže za nás 👍 palec hore 👍